За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • DE
Да ,става и така но и форма трябва.Най лесно е с готов блат.
Би ли ми каzала дали си пробвала да пе4е6 не6то с Natron,и дали се получава като с БГ содата,как е на вкус и колко се слага.По принцип не полzвам само сода ,но искам да пробвам една рецепта.

# 91
  • забравих си мисълта...
Да ,става и така но и форма трябва.Най лесно е с готов блат.
Би ли ми каzала дали си пробвала да пе4е6 не6то с Natron,и дали се получава като с БГ содата,как е на вкус и колко се слага.По принцип не полzвам само сода ,но искам да пробвам една рецепта.

Купих си преди известно време, но още не съм го ползвала. Мисля, че би следвало да е ОК, защото Natron-a,  си е сода бикарбот. Мисля, че на пакета би трябвало да пише колко грама е и за какво количество брашно е, не знам още нищо.

# 92
  • DE
Да,zнам но пропорцията ме интересуваше.
На опаковката пише че е и zа пиене,та zатова малко ми е неясно да не би да е по слаба newsm78
Ако се пие БГ сода всеки ден червата zа седмица Ще станат на цедка hahaha

# 93
  • забравих си мисълта...
Matze, да за пиене, но едва ли за редовно пиене.  На бакпулвера например пише, че може да избелваш с него Simple Smile и наистина избелва добре.

# 94
matze, страхотна тортичка на снимката...потекоха ми лигите.....И понеже бременея, пък м исе дояде /ама кво ли диря в готварските теми/, значи ще чакам и аз обяснение... Laughing

Значи, у нас само  bowuuшефа я прави че аз все не я докарвам.
Хем проста торта ама  неговата е по вкусна.

Пече се един тънък пандишпанов блат.Ние купуваме готов от тези малко вдлъбнатите, sorry,не знам как се казват в БГ

За Wiener Boden говориш Matze, нали?

Тези блатове ги има в България.В Кауфланд там където са и нормалните блатове.Пробвала съм ги  и съм много доволна от тях.

# 95
Здравейте,

имам въпросче, ще стане ли нещо на тестото ако втасва повече - 2-3 часа в студена фурна  newsm78

Хубав ден

# 96
  • забравих си мисълта...
Здравейте,

имам въпросче, ще стане ли нещо на тестото ако втасва повече - 2-3 часа в студена фурна  newsm78
Хубав ден

Важно е да не превтаса. На мен ми се е случвало да стои 2 часа, на стайна температура, есента беше. Точно си втаса и като го изпекох си беше ОК. След като увеличи обема си два пъти е готово. Ако го утрои е превтасало. В такъв случай тестото получава една по-особена миризма на превтасало и няма спасение.

# 97
Мда, но сега е много топло навсякъде в нас, с една дума да го наблюдавам, а мислих да го зарежа
Venetta, мерси за отговора

bouquet

# 98
  • София
Ами...време е да си купиш! Peace
Ще спестиш доста време! Wink
Страх ме е.
Асоциирам "под налягане" с "експлозия".  Embarassed

Хаха аз съм същата луда  Mr. Green и още нямам тенджера под налягане

И аз, и аз  hahaha Хем ме сърби, хем ме боли. Не мога и не мога да се престраша, а много искам  Whistling

# 99
  • на Земята
Здравейте,направих смес за картофени кюфтета и реших да ги изпека,да не ги пържа.Нямах скаричка на фурната да я сложа посредата,сложих тавата най-отдолу и тъй като отгоре не се запекоха,за разлика от долу,се наложи да ги обръщам и те се пръснаха,така се получава и при пърженето.Освен,че трябва да са студени и оваляни в белтък,каква друга тънкост има?
Ами...Аз ги пържа винаги....
Значи,като овкуся смачканите картофи с лук,чубрица,черен пипер,сол,яйце,сирене....Оформям кюфтетата,потапям ги в брашно,после в рабито яйце и пържа в силно сгорещена мазнина(олио).Никога не са се разпадали.А това че завършвам панировката с яйце ги прави значително по-малко мазни.
След като са готови ги отцеждам върху кухненска хартия,за да поеме излишната мазнина...
Благодаря,аз ги потамям в брашно,яйце галета.ще пробвам и така.

# 100
  • на Земята
Здравейте,направих смес за картофени кюфтета и реших да ги изпека,да не ги пържа.Нямах скаричка на фурната да я сложа посредата,сложих тавата най-отдолу и тъй като отгоре не се запекоха,за разлика от долу,се наложи да ги обръщам и те се пръснаха,така се получава и при пърженето.Освен,че трябва да са студени и оваляни в белтък,каква друга тънкост има?

kikitooo, Пети има сполучлива рецепта за картофени кюфтета на фурна, твоите много по-различни ли са от нейните? Пробвай ги някой път, хубави стават.
Да,така ги правих,само,че пропуснах да сложа олио в сместа и ги поръсих от горе,но едва ли е от там проблема.

# 101
  • забравих си мисълта...
Мда, но сега е много топло навсякъде в нас, с една дума да го наблюдавам, а мислих да го зарежа
Venetta, мерси за отговора bouquet

Jerry, внимавай защото има теста, които втасват много бързо и такива, които не чак толкова бързо. Зависи какви са продуктите от които си го замесила. Например вчерашното тесто, което аз месих втаса много бързо, затова отначало го поглеждай малко по-често, за да видиш колко бързо се надига, а също не е добре да е на повече от 25°-30°С, защото тестото става най-вкусно ако втасва не толкова бързо.

Желая ти успех   bouquet.

# 102
Venetta, мерси  Hug
Е, то е ясно първо ще излизам, после ще меся. Мислих, първо до омеся, да излеза за 2-3-4 часа, през това време да втасва
И благодаря за разясненията   bouquet

# 103
  • Варна
Здравейте, купих канелони на Барила, пише, че се варят 4 минути преди пълненето, но не видях тук някой да ги е варил предварително.
Втория ми въпрос е-ако не ги сваря предварително-с какво количество смес да ги залея,да си поемат нормално.

# 104
  • София
Здравейте,

имам въпросче, ще стане ли нещо на тестото ако втасва повече - 2-3 часа в студена фурна  newsm78

Хубав ден

Ами зависи колко е маята и какво е тестото. Обаче почне ли да се надига и удвои ли си обема от там нататък вече риска са превтасане клони към 100 %.

Здравейте, купих канелони на Барила, пише, че се варят 4 минути преди пълненето, но не видях тук някой да ги е варил предварително.
Втория ми въпрос е-ако не ги сваря предварително-с какво количество смес да ги залея,да си поемат нормално.

Това с варенето моите уважения. Като ги сваря аз тия и като станат едни меки макарони оди та ги напълни после.

Не ти знам аз рецептата, ама ако ще ги пълниш, напълни си ги така както са си от кутията сурови. После нали нареди си там в тавата, тури малко повече течност и да заминават по предназначение във фурната да се разберат.

Аз между другото имам опит и на пароварката. Ама там пък не поемат нищо от течността и ароматите, та тогава за ужас на италианците правя едно тесто от сварен картоф, царевично брашно и съответните подправки нали (за жена ми специално с лют червен пипер) сетне го разточвам на много тънка кора и с него увивам канелоните и аре в пароваркатаааа.

Бе нал знаите сиромат чиляк жив дявол.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 10:52 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт