За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
момичета, има ли такова нещо тесто за пица без мая - не мога да работя с нея и това е!

Аз правя ето такава БЪРЗА ПИЦА ЗА ГЛАДНИ ХОРА, виж рецептата, ако мислиш, че ще ти допадне...

Погледни и ТУК, поста на musiiv, пък и цялата тема, все нещо ще си харесаш.  bouquet

# 76
здравейте отново.Знае ли някой сайт от който да си поръчам хартиени кошнички за мъфини ето такива http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … ttach=54742;image

# 77
  • софия
момичета, има ли такова нещо тесто за пица без мая - не мога да работя с нея и това е!

Аз правя ето такава БЪРЗА ПИЦА ЗА ГЛАДНИ ХОРА, виж рецептата, ако мислиш, че ще ти допадне...

Погледни и ТУК, поста на musiiv, пък и цялата тема, все нещо ще си харесаш.  bouquet

хиляди благодарности, лабрекс  bouquet

# 78
Понеже нямам тенджера под налягане, нито пък намерих малки лукчета, взех идята на Мастерчето с гъбите, лука, сметаната и виното.
Ами...време е да си купиш! Peace
Ще спестиш доста време! Wink

# 79
  • София
Лабрекс некоя нова рецепта с Лабрадор няма ли да има бе.
Оная салата вече и мина сезона, дай нящо зимно.

# 80
Страх ме е.
Асоциирам "под налягане" с "експлозия".  Embarassed

# 81
  • София
Страх ме е.

Хаха аз съм същата луда  Mr. Green и още нямам тенджера под налягане

# 82
здравейте отново.Знае ли някой сайт от който да си поръчам хартиени кошнички за мъфини ето такива http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … ttach=54742;image

виж тук

аз лично не съм поръчвала от този сайт Peace

# 83
Страх ме е.

мА сте скици двете... Hug Hug Hug Hug Hug
Няма нищо страшно,ако се използва както трябва Peace

# 84
Лабрекс некоя нова рецепта с Лабрадор няма ли да има бе.
Оная салата вече и мина сезона, дай нящо зимно.

Ох, дядо хаджия, разсмиваш ме Joy с тая салата Лабрадор! Бях забравила, че някой така я кръсти! Grinning

Ами зимата у нас вървят сельодките под шуба, нещо от рода на тая сельодочна шуба, дават възможност за импровизации, пък са вкусни.

И тая грузинска салата си я бива, ама разправията и е повече. Но пък е вкуууснааа, ама много! Heart Eyes

# 85

Точно тези са от магазинчето на Кадемлия 6 в София, а светлосините от ТСМ. .
Пусни търсене - има и тук из темата за бързи въпроси - фирмата е Змееборец.
На ТСМ хартиите не ми харесват - едни и същи мъфини, изпечени в техни хартии /поне тези дето съм купвала/ залепват за хартията, а на другите хартии - не.

Страх ме е.

Аз пък имам тенджера под налягане от....... поне 22 години, но последните 4-5 не съм ползвала.
Може да е бързо, но яденето, приготвено в нея не ми харесва. По ми допада да си подготвя всичко от предната вечер, да сваря месото, да приготвя зеленчуците в плик и в хладилника, а на другата вечер като се прибера само да довърша и събера всичко в едно ястие.  Всеки ден  се прибирам около 19 и се справям. А аз готвя много, то си ми и личи  Blush Blush

# 86
  • DE
matze, страхотна тортичка на снимката...потекоха ми лигите.....И понеже бременея, пък м исе дояде /ама кво ли диря в готварските теми/, значи ще чакам и аз обяснение... Laughing

Значи, у нас само  bowuuшефа я прави че аз все не я докарвам.
Хем проста торта ама  неговата е по вкусна.

Пече се един тънък пандишпанов блат.Ние купуваме готов от тези малко вдлъбнатите, sorry,не знам как се казват в БГ
Сварява се крем ванилия с много малко захар и докато е още топъл се изсипва върхи блата и се разтила с дебелина около 2см.Отгоре се нареждат,но много внимателно да не прелее кремът, нарязаните плодове (ягоди,праскови,кайсии,грозде от компот).Желатина се разтваря в сока на компота и се полива върху плодовете.
Трябва да престой няколко часа.
Ако се ползват пресни ягоди, първо се поръсват обилно със захар и се остават за няколко часа да си пуснат сок в които после се разтваря желатина.
Става много бърzо и е вкусна Mr. Green

# 87
  • забравих си мисълта...
matze, страхотна тортичка на снимката...потекоха ми лигите.....И понеже бременея, пък м исе дояде /ама кво ли диря в готварските теми/, значи ще чакам и аз обяснение... Laughing

Значи, у нас само  bowuuшефа я прави че аз все не я докарвам.
Хем проста торта ама  неговата е по вкусна.

Пече се един тънък пандишпанов блат.Ние купуваме готов от тези малко вдлъбнатите, sorry,не знам как се казват в БГ

За Wiener Boden говориш Matze, нали?

# 88
  • DE
Да,дааааа ама като не zнам има ли ги в Бг и как се каzват newsm78
Ама че срамота Blush

# 89
  • забравих си мисълта...
Да,дааааа ама като не zнам има ли ги в Бг и как се каzват newsm78
Ама че срамота Blush
Да не мислиш, че аз знам  Embarassed, но поне мога да преведа рецептата, която току що намерих Simple Smile

Само описах правилния начин на смесване на продуктите, че те както са го писали излиза, че се смесва всичко, разбърква се и се пече.  Пък знам ли, може и да се получи и по техния начин.

Блат за торта

4 яйца                      
 5 с. л. олио

5 с. л. захар
 5 с. л. брашно
 1 П. ванилия захар
 1 ч. л. бакпулвер

Разбиват се яйцата със захарта и пудрата захар до пухкавост. Прибавя се олиото, брашното смесено с бакпулвера, като се бърка много леко отгоре надолу и от долу на горе. Сместа се сипва в тава за тортен блат или откопчаваща се форма и се пече около 10 - 12 минути при 200°С.

Източник: Tortenboden

Общи условия

Активация на акаунт