Юлски бебета - Тема 24

• 19 197
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Ей ни на след консултацията. Божидар е 8 680 гр. /+450/ и 68 см./+2/, както каза док младежа се развива перфектно, но тези 68 см нещо не ги вярвам, зашото бодитата 74 см. вече ги опъва.
Миме-то, и на мен ми каза да слагам по една капка олио в зеленчуковото пюре, но не можа да обясни защо, тъй като точно тогава сестрата боцна Божидар с ваксината против хепатит и той се размрънка. А от този сайт ibebe са на бебчо пантофките с лъвче. А тези Pet Tree и аз ги гледах при Гала, като ходим тия дни до Вис Виталис за памперси ще минем и през магазина на Симеоновско шосе или в Студентски град.

# 691
  • София
И аз знам, че е хубаво да се слага по малко рапично, царавично или друго подходящо олио, но сега пък чух нещо по телевизията, че рапичното нещо било се добивало само по изкуствен път ли не ми стана много ясно защото чух само края на изречението но не ми прозвуча добре. И аз търся да си купя някакво подходящо олио но не съм намерила до сега. Искам да слагам в домашните пюренца.

# 692
Ами аз съм захранила бебчо с глутен, но освен да пробвам да сложа каша (ориз и царевица имам на Милупа) вместо препечено брашно. А иначе  слагам олио или зехтин по 2-3 капки!

# 693
Аз пък покрай шумотевицата с ГМО попаднах на едно изследване на БГ продукти и се оказа, че в някой брашна (напр. за Izzi пишеше) има над допустимите норми ГМО, демек и в хляба има, вафлите със сигурност заради царевицата, даже май така беше озаглавена статията, че ядем генно-модифицирани вафли  Sick  В сума ти салами имаше също , при това изследванията почват от 2004 и са до 2009... и броя на продуктите беше доста голям, но споменаваха само най-известните. Гадост.

Та на питането да кажа аз брашно не слагам на домашните пюрета.

# 694
  • София
То и генно модифицирана рапица имало,но не у нас  newsm78
Аз отнякъде знам,че на времето така са слагали брашно в шишето вечер,да спяло бебето и да не пречи на родителите,а то му ставало тежко и лошо ,и затова спяло.Делчева,теб кой те посъветва,подозирам,че е някоя баба ,но не бих се учудила и на лекар Thinking Слагам и повече от една лъжичка оризова каша,че с нея захраних,а толкова много има в кутията,срока е 3-4 седмици от отварянето и и гледам да оползотворя ,колкото се може от нея.Затворила съм остатъка в една кутия от чай на Хип,даже май вече е на 1 месец .

# 695
  • USA
Здравейте.

Деянова,аз давам понякога витамини , но по половин доза.

Jillian,аз тъкмо снощи написах,че Стейси се буди и заспива за секунди,но снощи втория път,докато бях в банята е плакала няколко минути.Отидох накърмих я и я сложих да спи,но пак рев и се наложи да спим двете,та сега ми се спи.Иначе Стейси не се успокоява докато не я сложа на гърда.

Връщам се да ви дочета.

# 696
  • София
Мимето колко ви е широка дупката на биберона минава ли така млякото с 1 лъжица (предполагам супена имаш предвид), защото нашите биберони (на Чико) за 4+ са с три дребнички дупчици и се съмнявам, че ще мине, а и аз се замислих да слагам така по 1 с.л. в млякото вечер, че е като ламя и изпива над 260мл. мляко. Всъщност много ли става гъсто? Има едни кръстати биберони разрязани на кръстче, освен от тях да взема, но пък ако не е много гъсто ще вземе да се дави с тях, та за това питам.

# 697
  • USA
Миме-то,на мен ми се струва това 200 гр. доста.Някоя майка беше побликувала грамажите за ден според WHO и беше някъде между 130 и 190 гр.А ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464235.615

Делчева,според мен каша е по-добре да сложиш,отколкото това брашно.Аз винаги давам и каша с плодовото пюре,че ми се струва,че дразният стомаха,леко киселички са.

Успокоих се ,че не само при нас не върви добре захранването,яде само каши и плодове/сладък картоф.Май не трябваше да почвам със сладко ,но за следващото бебе ще знам Naughty.

Галето,как сте?

# 698
  • София
Цветен прашен,аз слагам оризова каша в зеленчуковото пюре.Иначе я дохранвам с кърма.Но ги гледах серията "Лека нощ",те са по-засищащи,но едва ли са с брашно.Даже една каша такава взех,но съм я отваряла още.Може да смелиш оризовата на блендер и да си и слагаш по 1 лъжица в шишето.Но това си е моя измишльотина,да ме поправи някой,ако не може.
Маймунче,ето и сега изяде 200гр каша с намачкан банан.Какво да я правя.За месец и половина е качила 350гр,ака по 3 пъти и нагоре.Яде като разпрана,никой ли не се сеща къде мога да кача клипче?

# 699
Водихме интересен разговор, как ще я нарича Бени, тъй като тя е на 42 и не се възприема като 'баба', а пък  наименования както "маме", предпочитам да са запазени само за мен. Та  най-вероятно Бени ще и казва по име или тя ще свикне, че е баба. Но сигурно наистина не е лесно.

Леле Линет, свекърва ти ми е набор! Имайте милост - наричайте я по име  Praynig Peace Mr. Green, не е човешко да и кажеш бабо! Ти представяш ли си на мен така да ми кажеш, предполагам, че и свекърва ти не изглежда баба  Mr. Green Heart Eyes

Джил и Влади от няколко дни плаче много прочувствено! Според мен го мъчат зъби, но не изключвам и да има желание за гушкане. Не че някога сме му отказвали, но има моменти в които имам нещо за правене и тогава го оставям малко да пореве. Не е спрял сам досега, освен когато реве защото му се спи и просто заспива..... С големите не съм била толкова "мека Мара", не знам как ще се отказваме после  ooooh! Tired

# 700
  • София
Миме, можеш да го качиш на tranz.it
Честит рожден ден на Сириус!  bouquet
По-късно ще се включа по-адекватно.
Дано Стрелче се включи скоро с положителни новини.
Гушки! Hug

# 701
  • USA
Миметo,ами София не е наддала кой знае колко,съвсем нормално е,ти си и давай щом и се хапва,но трябва много да внимаваш за кърмата си.

# 702
  • София
Мимето и аз каша имах предвид (оризова, елда) не брашно да слегам в шишето вечер. Аз останах с впечатление, че ти каша слагаш в шишето и затова те питах, ама то не било в млякото. А иначе знам, че някои мами слагат оризова каша по 1 с.л. в шишето с млякото. После се сетих, че пък вие се и кърмите ама късно. Хихихи. Тя кашата си е ситна но нали ще стане по-гъстичко все пак та затова де. Ще пробвам ще видя как ще станат нещата.

# 703
Един път сложих каша във вечерното мляко, но Влади пак си се събуди в 3 часа като по часовник, затова повече не съм му слагала. Иначе на моите шишета няма проблем на Нук и без друго бибероните са с по-едри дупки и той като малък се давеше с тях. А на Авент съм купила и №2 и онзи с трите дупки, така че дори и по-гъста каша мога да давам от шише. Гледам за сядането си говорите. Аз го подпирам Влади  Tired, принципно съм против - но той непрекъснота си пъне да сяда, а не може още да  седи стабилно и затова го подпирам леко, то и той нон стоп се върти и не седи дълго време, но направо си изнервя като го сложа легнал, независимо дали е по гръб или по корем.

# 704
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ newsm44 newsm51 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт