Не ми се побират в устата...

• 26 255
  • 411
  •   1
Отговори

Има ли думи, които не ви се побират в устата и не само, че не можете да си представите да ги употребите, но и когато ги чуете ви "втриса"  Stop ?

Такива "любими" мои думи са:

Мяза
Лижа 
Тек
 Sick

Вместо тях използвам други, които намирам за по-правилни и звучащи по-приемливо 

# 1
Нянки.

Чувала съм го и от хора на моята възраст. Толкова цветни думи има за цици, откъде е дошло това, не знам.

# 2
"определено".

# 3
Има много думи, които не присъстват в речника ми. И това е въпрос, както на възпитание, така и на лични естетически възприятия.

# 4
Има ли думи, които не ви се побират в устата и не само, че не можете да си представите да ги употребите, но и когато ги чуете ви "втриса" 
Има, има, ама така както не ми се побират в устата, така не ми се и "набират" на клавиатурата  bowuu

# 5
  • София
"демек" хич не я долюбвам!

# 6

Има, има, ама така както не ми се побират в устата, така не ми се и "набират" на клавиатурата  bowuu

Точно! Освен че не мога да ги изговоря, ами и не мога да ги напиша. Чувствам се неприятно дори, когато някой друг ги казва.

# 7
Мога да изговоря всякакви думи, обаче не пред всякаква аудитория. Simple Smile

# 8
много мразя "гъз"  Crazy

# 9
Туч.Ей тва някой ако ми обясни за какво се ползва....
Имаме един познат ,който използва вместо след малко-часка.Скъсвам се от смях.
А тези думи,от които наистина ме втриса,не мога и да ги напиша.Почти всичките са нецензурни.Една от тях е "мацка".Нещо ми се къса вътрешно(най-вероятно нервните ми окончания) като я чуя тая дума,независимо от устата на жена или на мъж.

# 10
"мензис",не че има нещо лошо в думата ама много ми става гадно като я чуя

# 11
сиреч
апропо
дефакто(или де-факто?!)
мензис Sick
другите мисля,че няма нужда да ги пиша,защото са прекалено вулгарни за този форум

# 12
Сигурно още не съм на център, но ако знаеш какво си помислих, прочитайки заглавието  Crazy Laughing

А по темата се сещам за "мастия"...

..и това да - винаги ми е ставало лошо като я чуя тази дума  Sick

# 13
Нянки.

Чувала съм го и от хора на моята възраст. Толкова цветни думи има за цици, откъде е дошло това, не знам.
Нянчить внуков.

Мерси ме втриса.

# 14
Ми до скоро не се бях замисляла над говора си...Но тези дни един приятел ме накара да го направя...Помагах му да закове една картина,и той в един момент изтърси"Ти говориш на диалект тук?!"Беше изумен,от повече от година се познаваме,и в повечето случаи контактуваме в по официална обстановка...Явно говоря според обстоятелствата...

Общи условия

Активация на акаунт