ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 192 209
  • 829
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Ципата на препуциума, която е около юздичката на главата на пениса, се разлепва най-късно и не се препоръчва да се насилва. Дали юздичката е къса може да прецени специалист. Все пак някои бързат да препоръчват нейното прекъсване, което не е правилно. Аз бих могъл да прегледам детето в Токуда.

# 811
  • София
Здравейте д-р Оги,
Мазахме Сина ми на 1 г и 9 м с адвантан, (защото има фимоза)Няколко пъти през годината за по 1 месец. В крайна сметка в банята при къпане се забели главичката, но сега при пишкаме чак трепери от болка и много реве. Какво и как да го правя, за да облекча болката и по-бързо за мине.

Не мога да преценя по описание. Доведете детето при мен в Токуда да видя какво е състоянието.

# 812
Благодаря ви,за отговора.
 д-р Оги на вас също благодаря.

# 813
Здравейте, детето е на 6г. Забелен е, но в следствие на парафимоза има вторична фимоза и стеснен пръстен. Другата седмица предстои оперативно обрязване в Пирогов. Моля ако някой е минал през това да сподели как протече? Притестява ме разбира се най-вече упойката...

# 814
  • София
Здравейте, детето е на 6г. Забелен е, но в следствие на парафимоза има вторична фимоза и стеснен пръстен. Другата седмица предстои оперативно обрязване в Пирогов. Моля ако някой е минал през това да сподели как протече? Притестява ме разбира се най-вече упойката...

На тази възраст измененията на препуциума са почти необратими и често се предлага обрязване. Но аз бих опитал първо един двумесечен курс с Елоком, който би могъл да отпусне кожичката и да намали фимозния пръстен. Кремът се нанася на много фин слой върху кожния пръстен сутрин и вечер след измиване с вода и сапун и подсушаване.

# 815

На тази възраст измененията на препуциума са почти необратими и често се предлага обрязване. Но аз бих опитал първо един двумесечен курс с Елоком, който би могъл да отпусне кожичката и да намали фимозния пръстен. Кремът се нанася на много фин слой върху кожния пръстен сутрин и вечер след измиване с вода и сапун и подсушаване.
Опитано е. Не стана. След поредната инфекция решихме, че ще решим проблема, чрез обрязване. Интересува ме упойката каква е, венозна само или има нужда от интубация?

# 816
Здравейте,
По препоръка на педиатърката на 6м ми син, вчера направих опит за забелване, при което прокървя. Веднага го намазах с банивал крем, но се притеснявам от това кървене и дали не съм направил нещо по-сериозно. Да опитвам ли след няколко дни отново забелване?

Последна редакция: нд, 29 мар 2026, 10:17 от marto90

# 817
Не трябва да кърви, заведете детето на уролог.
Забелвала съм сина си колкото позволява, без кръв, само колкото да се измие главичката. На три години и половина, когато нещата се влошиха (ципата се затвори съвсем) уролог го прегледа и отлепи ципата хирургично с местна упойка. Вече навлиза в пубертета и няма проблем

Последна редакция: нд, 29 мар 2026, 19:18 от Mama Ru

# 818
  • София
Какъв уролог? За възарстни ли? За сведение на всички, детски уролози има в Пирогов (д-р Пеев), в Токуда (д-р Златанов) и в Софиямед (д-р Атанасов). Впрочем, давам имена та на "конкуренцията" Yum
Изборът е голям, така че наистина потърсете някой от тях.

# 819
  • София
Здравейте,
По препоръка на педиатърката на 6м ми син, вчера направих опит за забелване, при което прокървя. Веднага го намазах с банивал крем, но се притеснявам от това кървене и дали не съм направил нещо по-сериозно. Да опитвам ли след няколко дни отново забелване?

Нещата не са наред. Наистина потърсете детски уролог.

# 820
Какъв уролог? За възарстни ли? За сведение на всички, детски уролози има в Пирогов (д-р Пеев), в Токуда (д-р Златанов) и в Софиямед (д-р Атанасов). Впрочем, давам имена та на "конкуренцията" Yum
Изборът е голям, така че наистина потърсете някой от тях.
Не съм коментирала при кого, защото не сме в София, при нас рядко има детски специалисти, които работят с код за дете. Водих сина си при д-р Венцислав Георгиев в МБАЛ "Канев", той е единият от двама или трима, при които водят децата при нас. Доволни сме и аз, и детето.

# 821
  • София
"Ако има нужда (фимоза), ще отлепят кожичката хирургично и с упойка."

Цитирам вашата реплика. Реагирах така, защата не сте наясно с проблема и давате двусмислени съвети. За да се стигне до хирургично "отлепяне" с  упойка, трябва приемане в болница и обща анестезия. Това е, защото при деца болезнени манипулации не се правят с местна анестезия. А за да се стигне дотам, трябва сериозна преценка  дали се налага хирургична манипулация. Преди това има много различни подхода. И затова трябва мнение от специалист - а не от аматьор.

# 822
ОК, казах да заведе детето на специалист. Д-р Оги, споделих опит като майка, минала през това с детето си и посъветвах да заведе бебето на лекар, а не да прави нещо на своя глава. Споделих само как се случиха нещата при моето дете. Да, аматьор съм, не съм лекар.

Последна редакция: нд, 29 мар 2026, 19:19 от Mama Ru

# 823
  • София
ОК, казах да заведе детето на специалист. Д-р Оги, споделих опит като майка, минала през това с детето си и посъветвах да заведе бебето на лекар, а не да прави нещо на своя глава. Споделих само как се случиха нещата при моето дете. Да, аматьор съм, не съм лекар.

Разбирам и знам, че този проблем е тревожен за родителите. Аз малко избързах с упреците, но по принцип вие сте права - търсете мнение от специалист.

# 824
Искам просто да кажа благодаря, докторе!

Понякога, когато си родител, най-трудното не е да направиш нещо…а да издържиш на напрежението да изчакаш.

Синовете ми са на 18, 15 и 13 години и при тях не сме правили нищо насилствено – просто грижа, хигиена и време.

Най-малкият ни син имаше пъпна херния. Всички лекари ни казваха, че трябва операция. Когато го прегледахте, казахте да изчакаме…и с времето тя наистина се прибра.

Благодаря Ви за това спокойствие, доктор Оги!

Пиша го за всички родители, които се колебаят - понякога е нужно не още действие, а малко повече доверие и време.

Общи условия

Активация на акаунт