Fragrancex.com - аромати и доставки- 10 тема

• 46 341
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Таксата за получаване на пакет е 4.00 лв
6.00 лв се плаща, когато се плаща ДДС /всъщност тази такса в закона е определена като" такса за представяне пред митница" /
Това са регулирани цени в новия закон и са спуснати като разпечатка до всички пощенски служители. Отделен въпрос е , кога ще заработи новата система на равни начала за всички потребители
Е при мен таксата е 3.50...няма значение.
Но така и не разбрах имат ли право да ми задържат пакета след като е на стойност по-ниска от 30 лв или е просто допусната грешка някаква, за да го задържат.
От твоите думи разбирам, че едва ли не когато заработи новата система абсолютно всеки пакет трябва да бъде освобождаван и да се заплаща такса от 4 лв когато не се дължи ДДС, така ли?

# 556
мисля че с право е на митница може да не е реалната сумата обяена на кашона и те трябва да проверят,ако не плащаш ддс таксата е 1.50

# 557
И как ще проверят ? Ще сравнят с цените в някой мол ли!? Уф.. направо ще се откажа да поръчвам вече оттам ако за такава нищожна сума трябва да се ходи чак на митница ooooh!

# 558
  • София
Развитието на моя случай с Митници:
понеже нямам възможност да отида до Веслец 84, за да си взема кашончето, а и няма кого да упълномощя, за да го получи, пуснах една жалба като в края й им писах ако е възможно пратката да ми бъде изпратена в районния пощенски клон, за да избегнем връщането й в САЩ след като изминат 20 дни от пристигането й в БГ.
Преди малко ми се обади Директорът на Разменната пощенска станция при Митници. Каза ми, че пратката ми не била отваряна от техен служител /а в петък, на 6 август, когато говорих с тях по телефона, уж инспекторката, която беше на смяна отвори кашончето/. Явно била отворена друга пратка, не моята.
Между другото обясних му моя случай, че поръчах 6 неща и 5 от кашончетата дойдоха направо в пощата, а шестото е задържано при тях. Той ми каза "Това не съм го чул". Трябвало да ми съберат всички кашончета, независимо от това, че са пратени като отделни пратки и да ми начислят ДДС върху общата сума  Shocked Е това за първи път го чувам. Няма логика аз да поръчвам от различни държави различни неща и накрая да ми съберат пратките накуп и да ми треснат ДДС върху общата сума....
Та дадох му разрешение и на него да отиде и да отвори моето кашонче. Сега чакам да ми се обади и да си каже тежката дума. После ще пиша пак.

# 559
  • София
И как ще проверят ? Ще сравнят с цените в някой мол ли!? Уф.. направо ще се откажа да поръчвам вече оттам ако за такава нищожна сума трябва да се ходи чак на митница ooooh!
Ами според техните думи имало случаи да се пращат IPhonе-и с обявена стойност 10 долара. Много били зачестили измамите и затова.
По усмотрение на митничарите се задържали пратките, така ми каза по телефона директора.

# 560
Уф аз се майтапех донякъде ама .. да ясно ми е , че и  такива случаи има.Lodsi , с твоята пратка цял екшън стана ooooh! Очаквам с нетърпение развитието на нещата. Дано всичко приключи ок .
Не виждам как ще съберат тия пратки и ще начислят ДДС.Аз направо бих тряснала една жалба на по висока инстанция .Ама надали ще има файда Tired

# 561
  • София
Преди малко получих кашончето в районния пощенски клон!
Директорът така и не ми се обади, но е препратил пакета, което е по-важно Simple Smile

# 562
Момичета,в петък  сутрин направих поръчка и получих стандартния мейл с номер на ордера,но все още нямам писмо че е шипната и което още по странно ми се вижда-парите в сметката дори не са блокирани а си са налични  Rolling Eyes Нормално ли е това?

# 563
  • София
Нормално е, да. Ще ти я обработят и шипнат в понеделник.  Peace

# 564
А, не трябва ли парите да са блокирани поне ?

# 565
  • София
На 09,07 направих поръчка на парфюм за 28 долара, точно на 09,08 го получих, на майка каза че е платила 15лв. на митницата. Тя има пълномощно, за съжаление не знам какво са и начислили. За момента не бих искала да се главоблъскам, защото пак стойността на парфюма ми излиза на половина Simple Smile Но едва ли ще поръчма скоро от този сайт, мисля да се преориентирам към английските Simple Smile

# 566
  • София
На 09,07 направих поръчка на парфюм за 28 долара, точно на 09,08 го получих, на майка каза че е платила 15лв. на митницата. Тя има пълномощно, за съжаление не знам какво са и начислили. За момента не бих искала да се главоблъскам, защото пак стойността на парфюма ми излиза на половина Simple Smile Но едва ли ще поръчма скоро от този сайт, мисля да се преориентирам към английските Simple Smile
Платила е 9 лв ДДС и 6 лв за освобождаване на пратката.

# 567
Здравейте.Понеже нямам възможност да прочета цялата тема моля някой ако може да ми каже как стои въпроса с времето за доставка и вече на митница ли отиват?Не съм поръчвала много отдавна.Последно пратката ми дойде за 2 месеца.Много ви благодаря

# 568
бихте ли ми казали, дали номерът на поръчката се изписва някъде върху пратката? Или има друг номер от шипването?
мойто парфюмче още го няма, шипнато е на 2. август. Много вероятно е да се бави из митницата, но тук не правят проверка по име, ами по номер на пратката. И се 4удя, има ли смисъл да питам фрагранса за такъв номер (ако на пакетчето никакъв номер няма, а само името и адреса)?

tina_vn, благодаря  Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 20:59 от Azalee

# 569
  • Варна
Да, написан е номерът на поръчката в/у кашончето. Можеш да го видиш в order history на сайта. Няма нужда да ги питаш за номера на поръчката. Но тракинг номер нямат.

Общи условия

Активация на акаунт