Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 745
  • 557
  •   1
Отговори
# 150
Но примерно: обяснявам на фотографа, който ми е приятел, че не можем да си позволим и видеооператор, защото си поемаме сами всички разходи и бюджетът ни е ограничен. Реакцията:  Shocked Rolling Eyes
С приятелите е нормално да се обсъжда, особено когато обясняваш, че сватбата ще бъде в много тесен кръг и се извиняваш, че не можеш да поканиш някого, въпреки че ти иска.
Първо - фотографът е прост, това е ясно.
Второ - не разбирам въобще защо се обясняваш наляво и надясно кой плаща и колко пари има. Чак пък да се извиняваш...Нещо комплекси надушвам, съжалявам, но така ми изглежда. И тема пускаш?

Хорато с които говоря по финансови въпроси са ми толкова близки, че каквото и да им кажа няма да ме съдят или да се обиждат.
Имам комплекси и фотографът е прост.  Peace

Може темата да е за сватбата ама нали има младоженци по на 18-19г. така, че възрастта една и съща

Не говорим за възрастта и за абитуриентския бал, а за сватбата.

# 151
  • Варна
Ами тогава си решавайте сами. Тук както виждаш се повтарят две мнения -
1-сами си платихме
2-родителите ни платиха
Решавайте кое е по-добро за вас и действайте

# 152
Ами ако човек се ожени прекалено рано, както едно време са се женили например масово, то няма как да са имали средства. Сега вече хора на по 30  - малко е глупаво да чакат на родителите, които вече на такава възраст са в повечето случаи и пенсионери даже...

# 153
Моят свекър, да е жив и здрав, беше се подготвил с 500 литра ракия. Сватба не правихме, ама ракията изпихме.

Сега всяка година е готов пак, за другия син  Mr. Green

Е те такава подготовка признавам аз. Българска, класическа. Кеф ти Бяла роза, кеф ти метъл сватба  Peace

# 154
  • София
Темата е за СВАТБАТА, не за бала!
Що бе?!? Ква е разликата от гледна точка на финансовия ангажимент на родителите? newsm78
Просто някои родители са се "скатали" яко!  Laughing

# 155
О, и аз съм за българските сватби!!!
Само чакам момента ( а дано го има) щерката да се зажени.Бедна ви е фантазията каква сума ще й дам.Че и пари за обзавеждане на апартамента подарък от нас ще й останат!

# 156
Ами тогава си решавайте сами. Тук както виждаш се повтарят две мнения -
1-сами си платихме
2-родителите ни платиха
Решавайте кое е по-добро за вас и действайте

Мерси, ние се оженихме вече.

# 157
  • Варна
Извинете, честито тогава !

# 158
Сватбата беше финансирана съвкупно от нас и от родителите.  

# 159
Сега не ми се връща назад да търся, ама много се издразних   #Cussing out
В някои от постове, на тези дето се хвалят с това, че са си платили сватбите сами има: НИЕ СИ ПЛАТИХМЕ ВСИЧКО САМИ, САМО: МАМА ПЛАТИ РЕСТОРАНТА, ТАТЕ ДАДЕ ПОЛОВИНАТА ПАРИ И Т.Н. Е, кое ви е самостоятелното плащане тогава???? Хайде да направим проста аритметика: 30-40 сватбари, минимум по 15 лв куверт, това са 600 лв. Родителите ви знаят ли колко "зачитате" това, което са ви дали? Знаят ли как се хвалите наляво и надясно, че сте си направили сватбите сами?

Моята я платиха родителите ни - разделиха си средствата. И никой не ми се е налагал за нищо, ние си избрахме всичко, плюс кого да поканим. Бях поканила половината ансамбъл и се спукахме от хора и ръченици - не ме срам от това, напротив горда съм, че на сватбата ми звучеше Българска Народна Музика!

# 160
# 161
Свекървата иска да ни купи халките,което си е традиция ( и която разбрах съвсем наскоро   Mr. Green ) .   
това тя ли ти го каза, щото аз друго съм чувал? Ако да, може и да имаш проблеми за в бъдеще! Иначе съм съгласен с теб!

Свекървата ми е супер, така че едва ли ще очаквам проблеми , но съм добре подготвена : изчела съм всички теми за свекървите, така че -споко  Mr. Green !

Относно Бяла роза: не е лоша песента, но просто не си представям на моята сватба да звучи такава музика, не че това има нещо общо с това,кой плаща сватбата !  Естествено всеки решава сам за себе си според финансовите си възможности , но за мен това са неоправдано много пари , изхарчени за Йедене и пиЙене за един единствен ден !
Всеки има различна представа за това какво означава сватбата ! За някои това е просто една показност пред родата и съседите , за която се теглят кредити или се харчат средства,които могат да бъдат използвани в по-дългосрочен план : като апартамент, кола ...всъщност няма значение дори за какво !

Аз просто искам да подпиша с моя приятел, защото искаме официално да сме си семейство ! Дори преди да го срещна него , бях изцяло против брака, но с него така усещам нещата ! Но и двамата сме на мнение, че не искаме патардия под каквато и да е била форма : с Бяла роза или без Бяла роза  Mr. Green !

И не мога да си представя, че родителите ще ми плащат за каквото и да е било  и то не защото ,ако те искат да я платят , ще се страхувам , че ще се играе по тяхната свирка, в никакъв случай. Нито моите ,нито неговите са такива, че да ни се налагат , а защото и двамата сме зрели хора ,кото могат да си позволят да си платят сметката !

# 162
ние си я поехме, поканихме ги с официални покани  Peace

# 163
  • София
ние си я поехме, поканихме ги с официални покани  Peace
Crazy А преди това поне не коментирахте ли с тях, не ги ли поканихте преди да отпечатате поканите?

# 164
Аз също съм на мнение, че едва ли някой коментира (освен примерно на някой много близък човек за него) кой му плаща сватбата и т.н.
Не мисля, че някой си слага етикет на челото кой е платил сватбата му. )
А и от сватба до сватба, балкан разлика.
Едни си правят сватба с 500лв, други я правят със 100 000лв. Да правиш сметка на чужд човек колко пари е дал, за мен е проява на лош вкус.
В крайна сметка това е събитие, на които главните участници трябва да се забавляват. А дали ще се забавляват и гостите им, поне се предполага, че ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт