Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 682
  • 557
  •   1
Отговори
# 450
Да не поканиш родителите си на сватбата си е много градско, направо върха на изисканото поведение.

# 451
  • Варна
Хората наистина са различни и искат различни неща, това си е истината. Например аз исках истинска сватба, исках да съм булка с бяла рокля, исках да усетя вълнението да съм най-важната и най-красивата в един ден. Обаче повечето традиции, свързани с българските сватби и на мен ми идват в повече. Не исках да се местя да нощувам у нашите, при положение, че година вече живеем отделно с мъжа ми, не исках да ме вземат с музика, не исках роднините ми да завардват вратата, а мъжът ми да натиска отвън, да се блъска и вика, да ме откупва и т.н. Той също беше против тези неща. Така че просто поканихме гостите направо пред ритуалната зала, а ние с мъж ми, кръстниците и родителите тръгнахме от къщи. Но пък в ресторанта ритах менче, свекърва ми ни посрещна с питка, сол и мед, разчупвахме питка, кръстницата ми свали булото накрая, хвърлях си букета, моя, а не втори, купен специално за целта... Така ни хареса, така решихме. И се забавлявахме във всяка една минута от този ден. Не бих пропуснала и не бих променила нищо, ако пак трябваше да го преживея.

# 452
Няма по-щаслито и здраво семейство от нашето.  Heart Eyes
...
Изчаках ги да заминат с майка ми на море, и подписахме, това е. Simple Smile
...
Явно има нещо сбъкано в мен по рождение
Сбърканото ти е, че сама си вярваш. Първо, че сте по- от другите, женили се по селски, и второто, че си постъпила много шик като си се оженила едва ли не тайно, зад гърба на родителите ти.
Всеки да се жени както реши, но малко такт с роднини, особено с родителите, не вреди.
Еми това да не поканиш родителите си на сватба хич не е типично селско изпълнение... Crazy

# 453
Хората наистина са различни и искат различни неща, това си е истината. Например аз исках истинска сватба, исках да съм булка с бяла рокля, исках да усетя вълнението да съм най-важната и най-красивата в един ден. Обаче повечето традиции, свързани с българските сватби и на мен ми идват в повече. Не исках да се местя да нощувам у нашите, при положение, че година вече живеем отделно с мъжа ми, не исках да ме вземат с музика, не исках роднините ми да завардват вратата, а мъжът ми да натиска отвън, да се блъска и вика, да ме откупва и т.н. Той също беше против тези неща. Така че просто поканихме гостите направо пред ритуалната зала, а ние с мъж ми, кръстниците и родителите тръгнахме от къщи. Но пък в ресторанта ритах менче, свекърва ми ни посрещна с питка, сол и мед, разчупвахме питка, кръстницата ми свали булото накрая, хвърлях си букета, моя, а не втори, купен специално за целта... Така ни хареса, така решихме. И се забавлявахме във всяка една минута от този ден. Не бих пропуснала и не бих променила нищо, ако пак трябваше да го преживея.
Peace

Между другото, имам чувство че всеки говори за различно нещо- едно е да поканиш родителите си на сватба, съвсем друго е те 'да командват парада' на тоя ден. Не всички са благи и тактични. Моята баба например не е искала баща ми да се жени за майка ми, в резултат на което баща ми е казал че я кани, тя ако иска да идва, ако иска да не идва, той ще се ожени и точка, нищо не очаква от нея. Та така, всякакви хора и ситуации..
Поканих родителите си на сватбата, която аз исках, но не бих се оставила те да ме поканят на сватбата, която те си представят.

# 454
Пак подхванахме темата Laughing

# 455
Peace

Между другото, имам чувство че всеки говори за различно нещо- едно е да поканиш родителите си на сватба, съвсем друго е те 'да командват парада' на тоя ден. Не всички са благи и тактични. Моята баба например не е искала баща ми да се жени за майка ми, в резултат на което баща ми е казал че я кани, тя ако иска да идва, ако иска да не идва, той ще се ожени и точка, нищо не очаква от нея. Та така, всякакви хора и ситуации..
Поканих родителите си на сватбата, която аз исках, но не бих се оставила те да ме поканят на сватбата, която те си представят.

Ем аз не мисля,че е задължително да играеш по свирката на родителите,ако си ги поканил на сватбата. В случая ми харесва как е постъпил баща ти. На негово място сигурно и аз щях да постъпя така.Но не и да изчакам наще да хванат на някъде и да се възползвам от момента че ги няма,за да сключва брак...Доста неуважително ми се струва.

# 456
Според отношенията е и поканата на родителите. Ако не са особено топли не виждам странно и в това, да не бъдат поканени. Уважение никога не се дължи, то се заслужава. Нашите родители си бяха на нашата сватба, защото сме в добри отношения с тях. При различните семейства е нормално да бъде различно. Защо Вергилия, примерно, е предпочела да ги няма- тя си знае, причини не е писала тук.

# 457
  • София
На първата ми сватба - всички ограхме по свирката на свекървата и нейната представа,за това как трябва да протече. ( беше съответно в провинцията).
Платихме я така - моята половина ...баща ми, тяхната с взети пари на заем, които после платихе с мъжът ми.

На втората - искахме ние да си я платим и направим както искаме. Имаше леко спречкване със свекъра ( по друга линия, мъжът ми е самостоятелен и не търпи никой нищо да му се меси, свекарът-тежък х-р........сещате се нататък ) и я направихме за 5 дена, импровизирано, но невероятно хубаво. Родителите просто ги поканихме. Платихме си сами всичко и останахме супер доволни.

# 458
  • Стара Загора
Как ги правите тия сватби за 5 дена винаги съм се чудила, тука дават дата не по - рано от един месец, в който си отишъл да си запазиш ден.

# 459
Как ги правите тия сватби за 5 дена винаги съм се чудила, тука дават дата не по - рано от един месец, в който си отишъл да си запазиш ден.
Запазваш датата и 5 дни преди това започваш да се подготвяш.  Wink
Не е невъзможно, зависи каква е сватбата.

# 460
На поколението на моите родители, традиционно техните родители са им плащали сватбите. Сега ние, техните деца, стана традиция сами да си плащаме сватбите. Намирам поколението на родителите ми за доста късметлийско  Laughing

Първата ми сватба беше обичайна, втората бих я направила с малко приятели и колкото може по- нестандартна, но весела и запомняща се. Не бих си поканила родителите си по редица причини, но и те не биха се вписали в това, което си представям. Пък съм и вече дърта и отдавна отделено чедо от мама...

# 461
  • София

През седмицата даже имаш избор на часове  hahaha

# 462
Това с единия месец ми звучи по-добре. Имаш един месец да размислиш и ако се изпокарате по време на подготовката за сватбата, да се откажете от нея.

# 463
http://moreto.net/novini.php?n=75163
Извън темата, но явно младите не се вълнуват от датата 14  Joyфевруари

# 464
Кой ще планира сватба за февруари - да вземе да падне някой сняг и да не могат да стигнат до ритуалната зала, там улиците са тесни и снегорин не може да мине (не, че иначе би минал)...

Общи условия

Активация на акаунт