Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 687
  • 557
  •   1
Отговори
# 435
  • Кукуландия
Най-накрая успях да изчета всичко Simple Smile Ама стига сте спорили Simple Smile Кой както ги разбира нещата така да си живее живота.
Аз съм на мнение, че всеки може да прави каквото си иска стига да не ми пречи на мен  Laughing

# 436
  • София
в крайна сметка, ако прочетем нещата ПО ТЕМАТА, явно всички сме на едно мнение ( с изключение на няколко), че родителите не "трябва"   да плащат сватбата, като се наблегне на думата "трябва". Обаче като не трябва , но пък искат...това правилно/хубаво ли е или не учат децата си добре и ги глезят... Peace

# 437
Личи си как "някои" са на принципа "Шамар да е - аванта да е"

# 438
в крайна сметка, ако прочетем нещата ПО ТЕМАТА, явно всички сме на едно мнение ( с изключение на няколко), че родителите не "трябва"   да плащат сватбата, като се наблегне на думата "трябва". Обаче като не трябва , но пък искат...това правилно/хубаво ли е или не учат децата си добре и ги глезят... Peace
Кажи ми, че в края на поста НЕ стои никакъв въпрос и това наистина би могло да е разумният, обобщен финал на темата. Praynig

п.п.Нотар....! ooooh!

# 439
Някои са много потресени на тема сватба, дано селските изпълнения предизвикали този потрес не са били в тяхна чест Mr. Green

# 440
 Joy
Голям сте майтап.Напоследък Нотар и по-други теми се изказва неадекватно!
Айде сега, тези, които сами са си плащали сватбата, да заявят, че не биха платили и на децата си тържеството!!!Защото няма гаранция, че чедото ще е толкова упорито, ученолюбиво и трудолюбиво като мама или тате!

# 441
Мдаааа, за да тръгне темата отново, защото досега не си я чела /всеки си каза би или не би платил на чедото/.
Изчерпа се темата, явно...

# 442
Joy
Голям сте майтап.Напоследък Нотар и по-други теми се изказва неадекватно!
Айде сега, тези, които сами са си плащали сватбата, да заявят, че не биха платили и на децата си тържеството!!!Защото няма гаранция, че чедото ще е толкова упорито, ученолюбиво и трудолюбиво като мама или тате!
Имаш предвид темата за борбата против ГМО или темата против опрощаване данъците на футболистите?

# 443
  • София
Кажи ми, че в края на поста НЕ стои никакъв въпрос и това наистина би могло да е разумният, обобщен финал на темата. Praynig

п.п.Нотар....! ooooh!

Абсолютно Hug нека сложим край на спора  Peace

# 444
Иначе, преди малко чух много хубава китайска поговорка: "Родителите могат да дадат на децата си само 2 неща - корени и криле!".

newsm10

# 445
Хахаха, та ти почти се похвали  Laughing Давай, разкажи ми, ако искаш на лични - мноооого ми е любопитно!
Че то тук във форума само умнички, добрички, успели и кадърни са всичките Laughing

slanchitse, ти имаш ли деца и колко са големи?

Не, нямам все още, но се замислям на моменти, когато имам един ден, коя част от начина, по който мен са ме възпитавали бих искала да взема и предам и коя не. Опитвам се да преценявам кой мой опит е повлиял положително върху развитието ми и кой негативно и оттук да си направя изводи за моето бъдещо отношение и поведение както в професионален, така и в личен план.

# 446
Кой каквото ще да приказва, винаги си остава една горчилка в устата, ако въпросното женене е било само с подпис в тесен кръг и почерпка за десет човека.
Аз много съжалявам, че не направихме сватбата си по този начин. Оженихме се на осмата година съвместно съжителство и доста дълго мислих и премислях какво точно да представлява. В крайна сметка склонихме да поканим сума ти роднини, за да няма сръдни.
Но не си празнуваме годишнината от сватбата, даже съм сигурна, че мъжът ми не я помни на коя дата е. Нямам предвид да се досети, че е "днес", като дойде датата, а просто ако го питам на коя дата беше, няма да се сети.
Празнуваме датата, на която се събрахме. И без това е с голяма преднина откъм навъртени години пред сватбата Simple Smile
Другата причина е, че на сватбата за нас не се случи нищо кой знае колко особено и лично. То не беше лично, беше публично, беше един джънгър за роднини и приятели, в целия калабалък на който, не остава възможност за лични преживявания.

# 447
Брат ми имаше точно такава сватба, малка- нито той, нито съпругата му искаха нещо различно, напротив, беше им идеално. Аз също не обичам веселба тип голяма селска сватба, но ние поканихме повечко хора. Повечко- повечко- 30 души някъде. За нас- достатъчно.

# 448
Кой каквото ще да приказва, винаги си остава една горчилка в устата, ако въпросното женене е било само с подпис в тесен кръг и почерпка за десет човека.

До сега се въздъжах, за да не обидя някой от темата, но за мен сватба в истинския смисъл на думата, с всичките му традиции, е една огромна селяния. За мен е циркаджийско, клоунско изтъпление, което не може да ме направи щастлива. Преди години бях поканена на моя близка приятелка от университета, стилна, богата сватба, правена с много пари, е не можах да изтъпря. Особено когато някакъв жартиет трябваше да се маха от булката със зъби, е няма такава тъпня, дори от уважение не можах да остана до края, изнизах се.

Така че, да, нямам никаква горчилка в устата, че отидохме и само подписахме, аз, мъжа ми, и кръстниците, без родители. Няма по-щаслито и здраво семейство от нашето.  Heart Eyes

П.П. Аз бях бременна тогава, в началото баща ми искаше свабта. Средно богати хора бяхме, можехме да си позволим. Аз тайно в себе си изобщо, ама изобщо не мислех като него, ама викам айде, от мене да мине ще правим цигании, традиция. В послествие идеята избледня. Изчаках ги да заминат с майка ми на море, и подписахме, това е. Simple Smile

П.П.2 Явно има нещо сбъкано в мен по рождение, защото мисля, по същия начин за кръщенето? Да потапяш дете във вода, да му пее някакъв поп, да го закичиш с златни гривни, и да си вярваш, че Бог е с него е също толкова безумно.

# 449
  • София
Няма по-щаслито и здраво семейство от нашето.  Heart Eyes
...
Изчаках ги да заминат с майка ми на море, и подписахме, това е. Simple Smile
...
Явно има нещо сбъкано в мен по рождение
Сбърканото ти е, че сама си вярваш. Първо, че сте по- от другите, женили се по селски, и второто, че си постъпила много шик като си се оженила едва ли не тайно, зад гърба на родителите ти.
Всеки да се жени както реши, но малко такт с роднини, особено с родителите, не вреди.

Общи условия

Активация на акаунт