Няма как да създадеш семейство и деца, ако не си се подготвил за това.
Тези,дето се женят с родителска помощ или са бременни и няма на къде или на сватбата им има една камара "приятели" на родителите,които, в случай,че младоженците сами си платят сватбата , няма да са сред поканените.
Имам две сватби.И двете си ги платихме двамата с мъжа ми.Сватбите бяха малки,защото нямахме много пари.
Брат ми се ожени за едно момиче от заможно семейство,единствена дъщеря.Забременя и родителите й почнаха да дават зор да се вдига сватба,докато не е родила.Родителите ми не бяха подготвени, изплащаха заем,който бяха теглили за брат ми и нямаше как да изтеглят друг.Баща ми е пенсионер от 15 години,нямаха никакви пари.
Поискаха от мен да платя на брат ми сватбата.Другата рода искаше огромна сватба.Майка ми се разболя от притеснение,ако аз не й дам пари с какво ще плаща сватбата на брат ми.
Платих я, мъжа ми и до сега се чуди, като нямат пари, не са готови,защо бързат толкова?И защо притесняват родителите си за плащането на сватбата.
Брат ми с цялото си нахалство ме попита :"ама как така ще ти връщам парите за сватбата, те са за сватбата."
Самата сватба беше не сватба, а война.
Родителите ми сигурно са гладували,за да върнат парите на мъжа ми.
За съжаление, много малко женещи се си дават сметка какво коства това на родителското тяло.
Имам син.Няма да плащам никакви сватби.Който иска да се жени, наистина иска да живее с някого, ще намери начин да се справи без да виси за полата на майка си.Ако не е в състояние да го направи, не е готов да създава семейство.
Ако имам възможност да помогна при покупка на жилище или гледане на внуци бих го направила.Но не се чувствам длъжна.