Режим на момче на 1г. 8м.

• 2 566
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви попитам нещо свързано с режима на моето дете. Той е на 1г.8м. Значи сутрин като стане закусва не по-късно от 8 часа, обикновено яде бисквити с мляко и банан, грис с мляко, кис. мляко с някакав плод, след това пие чай. След това към 11:30 яде отново овесени ядки, елда с плодове и към 12:00 пие 150 мл. мляко и заспива. Спи около час и половина става към 13:30. След като стане яде отново към 15:00 местно ядене - пилешко с брокула, телешко със зеле, риба с макарони. След това ядене пие сокове, фрешове. Вечерята му е към 18:30 а тя е редуване на кус-кус или постна супа. Ляга си към 20:30 и пие 180 мл. мляко.
Моят въпрос към вас е нормално ли е да спи толкова малко и има ли проблем в това че обяда му е към 15:00. Също така проблем ли е че вечеря кус-кус през вечер. Много го харесва. Трябва ли да сменя нещо в режима му и какво? Благодаря ви предварително

# 1
Закуска 8:30 , обяд 12:30, следобедна закуска 16:30 - 17 , вечеря 19:30.

Закуските са млечни, между-храненията давам плод. На обяд спи по 3-4 часа.  Вечер си ляга 22часа. Този режим му е от 1г.6м. сега е на 1г.11м.

Много хранения ми се виждат.
Защо даваш в 11:30 пак закуска не може ли направо в 12ч. да дадеш обяда който е в 15ч. Като се събуди какво яде? Той ли си казва (показва), че е гладен толкова начесто?

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 17:27 от **poli**

# 2
Ами той става към 13:30 (спи само час и половина) и веднага не му се яде защтото е ял в 11:30 и пил мляко в 12:00 затова му давам обяда към 15:00. Не са много яденетата 4 само че при нас идват закуска, предиобедна закуска, обяд и вечеря. Не знам трябва ли да променя режима или да си остане така

# 3
Защо да променяш режима, след като е окей за детето и за теб?! По каква причина искаш да го променяш?
Вярно, че обядва в нетрадиционен за обяд час, но щом така му е добре...
Според мен ще трябва да промениш режима му, ако ще ходи на детска градина. Там режима е съвсем друг, обядват рано и спят следобед, а не предиобед като твоето дете.  Laughing Та ако ще ходи там, започвай отрано да го подготвяш и по малко да изместваш часовете за хранене.

По принцип смятам,че няма нужда от 2 закуски, но пак казвам, щом сте окей с този режим и двамата, не виждам причини за промяна.  Peace

# 4
  • Германия
и при моя големия син е като при теб.По принцип не го насилквам да яде в определен час,като е гладен или му се спи,сам си казва. Не се притеснявай за кус-куса.Моят син яде почти всеки ден маслини и не мога да го отуча.

# 5
  • София
Ако искаш да издърпаш обеда по-рано и да си ляга по-късно на обед,можеш да даваш някаква междинна закуска към 10 ч, за да не огладнява много рано.Ако отложиш обяда до 12 и половина например,тогава давай основното ядене,след това да спи.Ако иска да яде веднага щом се събуди,може да дадеш плодове.Следобедната закуска може да е около 16 ч.След това и вечерята може да е малко по - късно, около 7 - 7 и половина.

# 6
Моето дете е точно на 1.8 месеца. Обаче сутрин още пие АМ- към 7 часа. После към 10 давам нещо леко като закуска, малко юфка със сирене,кисело с бисквитки,понякога само банан, малка опаковка йогуртче. Обяда е към 12.30. -манджичка и фреш или някакъв десерт. После спи до към 15 часа. Следобяд давам кус-кус, млечно кремче,грис.. Вечеря към 18.30 пак манджичка и в 20.30 заспива като изпива 180 гр АМ.

# 7
Нашия режим е горе долу такъв
закуска между8-9,юфка,макарони,мляко с бисквити,различни ядки,мюсли,каша с настърган плод,попара,грис,кус кус като всичко което приготвям е с пр.мляко масло и сирене.Отскоро яде и филийки като към тях има или айран или пр.мляко.
обяд 12-13ч всякакви манджички+някакъв десерт
слетобяд 16-17ч подобен на закуската
вечеря 20ч различни кремсупички+десерт
Ляга си към 20,30-21ч.Между храненията давам фрешове защото не иска пресни плодове

# 8
  • София
Сина ми е почти на толкова вече и това е режима му:
сутрин закуска около 9 часа (обикновенно не я иска  Crossing Arms)
към 10-10:30 режа някакъв плод и оставям на масичката - самообслужва се
обяд - 12:30-13 - месното ядене/супа от ДК
сън около 14-15:30, ако спи повече си е направо чудо
ако му се яде си хапва и плод след като стане от сън
закуска 16:30-17 - десерта от ДК или мляко с плод
вечеря 20-20:30 - супата от ДК
след вечеря към 21-21:30 понякога си хапва и кисело мляко - предлагам, ако иска - яде
заспива доста късно - към 23, по-рано нямам никакъв шанс  ooooh!
Все още го кърмя за заспиване, между храненията, през нощта 2-3 пъти...

# 9
Не мисля, че има проблем в това, че детето яде едно и също нещо, щом му е сладко и му харесва.
За съня, не знам, ако му е достатъчен, защо не. Ако обаче следобед е изморен и едва издържа до вечерта, бих се опитала да го слагам към 12.30 да си ляга за следобеден сън.

Синът ми е на 1 г. и 9 месеца и е на този хранителен режим вече от половин година.
закусва между 8 и 8.30 часа - предимно попара с мляко и сирене или мюсли или запечена филия с кашкавал.
обядва между  12.30 и 13 часа  - обикновено ядене с месо и десерт плодово кисело мляко или плод.
следобедна закуска между 16.30 и 17 часа  -  бисквити с кисело мляко, кифла или плодово кисело мляко.
Вечеря между 19.30 и 20 часа  - обикновено супа, спагети, макарони с риба, зеленчуци с  месо, за десерт плодово пюре или плодово кисело мляко.
В повечето случай хапва и хляб.
Ако между храненията е гледен му давам плод.
Спи между 13 часа и 16 часа обикновено около 2 до 3 часа.
Храни се доста еднообразно, но неща, които отказва да яде не го насилвам и не му ги давам. Предпочитам да яде, това което обича.
От 1 седмица не пие вечер преди да заспи АМ.

# 10
  • София
Моето детенце е на годинка и осем месеца. Хапва 4 пъти дневно.
8,00-8,30 закуска - обикновено яде млечните десерти от детската кухня
12,00-12,30 - основното ядене от кухнята
16,00-16,30 - хапва каквото имаме, пие мляко
19,30-20,00 - супата от кухнята
Между храненията хапва плодове и зеленчуци (много ги обича). Понякога пие мляко и предиобяд. Изобщо няма предпочитания относно манждите от детската кухня, яде си всичко без претенции.

# 11
не смятам, че трябва да роменяш нещо щом на малкия така му е добре. не смятам, че детето трябва да се вкарва в някакъв твърд режим само защото така е писано. всяко дете е различно и режима им на хранене и сън е различен. моят мъник е на 1г 9м и режима ни в момента е следния:
8.30 - 9ч - попара със сирене от 2 сухара + 100гр кисело мялко
12.30ч - месна или зеленчукова манджа, а понякога и готово пюре на хип или нестле(около 220-250гр)
след това запива и спи различно - около 2-3 часа. рядко спи повече, а онякога 1.5ч
15.30ч - супа около 100гр с филия хляб + 1 банан и половин ябълка
18.30 - 19ч - зеленчуково пюре 180гр + 100гр плодово кисело мялко
заспива към 21ч и пие 150гр мляко
през ноща още 2 пъти пие по 120 - 150гр мляко
това е от нас. може би и нашето положение не е като по книгите, но така си го иска малкия и нямам намерение да го мъча. явно така си му е добре. важното е да растат здрави, а другото са само теории  Hug

# 12
Ами аз от вчера размених яденетата в 11:30 и 15:00. Сега към 11:30 мъ давам обяда - манджата а към 15:00 закуската. Може би така е по правилно.... не знам вече

# 13
Рано ли му е да обядва в 11:30? Не мога да му давам по късно защото към 12:00 вече много му се спи и не иска да яде

# 14
Мисля, че режимът си  ОК щом детето се чувства добре. Може  в 11 и половина вместо закуска да му дадеш месното ядене, пък после в 15.30 - 16.00 часа да му дадеш закуската!

Общи условия

Активация на акаунт