Пред труден избор

• 19 468
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
Аха..
Ясно, всички "бели" държави са в голяма грешка, че се грижат за гражданите си.  :о: Аха. е да оставиш на гражданите само задължения, никакви права /от графата права и задължения/.
...

Моля те, дай пример - не се разбира какво имаш предвид под "грижа на държавата". Peace
Защото аз лично казах, че нямам забележки към грижите на държавата по отношение на раждането и отглеждането на моите деца - раждах в държавна болница /невероятни грижи, без да платя и стотинка/, децата ми са в държавна детска градина /много добра градина, към която нямам забележки - записани са "по каналния ред"/, ползваме и държавно здравеопазване /и частно понякога, но към държавното - конкретно към педиатъра на децата ми нямам забележки - винаги е насреща при нужда/...
Не получавам каквито и да е помощи и дай Боже да не се налага някога да чакам на такива...
Специално за отглеждане, изхранване, обличане и т.н. на децата не мисля, че държавата трябва да го прави, а родителите, които са създали въпросните деца.

# 166
Ами,най-малко родителите с три и повече деца биха се чувствали облекчени,ако плащаха по-ниски данъци,например.
Или да имат облекчение относно лихви по ипотечен кредит...
И доколкото знам, и в детските са ощетени...колкото повече деца,толкова по-малко детски /тук не споря,не взимам детски и не знам как стоят нещата./
Може да се помисли и за безплатни градини за децата на такива семейства.
Има върху какво да се поработи,ако държавата иска да не е предимно нация ,съставена от пенсионери.Накъдето са тръгнали нещата.

# 167
  • София
Явно имаме различно виждане.
Аз лично смятам, че детските добавки би трябвало да служат за нещо на родителите. В нашата държава не стигат дори за минималната такса в държавна детска градина. 35лв. са жива подигравка. Сестра ми в Италия взимаше 250Е за две деца, а не както тук 35Е...
Отделно дадох пример с Русия - дават 12 000 долара еднократна помощ при раждане на второ дете.
Стимулират раждаемостта хората. Логично е, не смятате ли? А не да се реве само, че нацията застарява и как социланите отчисления на работещите не стигат да се платят пенсиите на пенсионерите. Докато държавата не стимулира младите хора да създават деца и то повече от едно в България, населението ще си остане застаряващо. И парите за пенсии ще бъдат все по-малко...

# 168
azaf, за съжаление, в Бг на хора, решили да имат много деца, днес се гледа с пренебрежение и като на малцинство.

Не, перуника, не е така. Гледа се с пренебрежение на тези, които смятат, че като са родили деца, държавата им е длъжна.
Познавам семейства с много деца - доста добре осигурени, не реват за държавни издръжки, никой не гледа с пренебрежение. 

# 169
  • София
Винаги съм казвала, че децата са един прекрасен стимул за всяко средно интелигентно семейство да се развива и да надгражда.
Имам познати с по няколко деца /между 3 и 8/, но повечето са чужденци. Познавам и няколко многодетни български семейства. При тях добруването на децата им стимулира родителите да си увеличават дохода и да не се налага да се чудят как да се справят финансово
.
Едно от малкото умни мнения в цялата "многодетна" и "свръхЕнтелегентна" тема.
Моето дете,и бъдещи (надявам се) са именно моят стимул за развитие,стремиш се да си креативен и находчив.
Кой колкото деца иска толкова да има,ама някак си ми е смешно на аргументи от типа"Имам едно дете,защото не мога да си позволя скъпи неща"(мисля,че някой тук ще си познае думите[/size] Mr. Green)

# 170
Най - добре поне ние да подкрепим авторката на темата - на нея й е трудно в момента, дано вземе решение да си запази децата.  Peace На всеки се случва да се колебае за свое решение, не сме тук да обсъждаме повече, можем само да дадем морална подкрепа.

# 171
  • В градината...
Незнам, аз ако имах три деца и забременеех, а те се окажат близнаци, бих го възприела за чудо! Трудностите ти дават толкова сили, които за останалите, които не са се сблъскали с тях, изглеждат  невъзможни, даже лудост. Нерешителна, плаха и често страхлива съм. Щом придобих смелост да поемам рискове, виждам, че  Бог има грижата.

# 172
И аз съм на мнение, че държавата трябва да подпомага многодетните семейства. Най-малкото, за да не са изправени пред избор да родят ли или не децата си. В крайна сметка какво по-ценно може да има от децата именно за държавата. Трябва родителите, които имат много деца да са спокойни, че дори да изпаднат в труден момент, ще има кой да ги подкрепи.
Така е, но няма как закона да се създаде за многодетни семейства и да не се облагодетелстват най- много "малцинствата". Вашето разбиране за помощ е да се грижите по- добре за децата си, условия, спокойствие, храна, топлина. В същото време държавата дава най- много помощи на хора, които живеят изцяло от парите за децата си. Взимат и купуват неща изцяло за себе си- цигари, алкохол и евентуално храна. Тези хора по някакъв начин трябва да останат без пари, за да разберат, че трябва да работят и да изкарват парите си, а не да чакат на готово. Стандартът им е много нисък и за тях и малкото помощи са достатъчни за съществуването им, като се прибави и просията, събирането на предмети и кражбите, те не мислят за подобряване на стандарта си на живот.

# 173
Съгласна съм. Ама нали няма как да проявим расизъм и да разделим многодетните семейства по етнос. Значи - и с минималните помощи някои хора с много деца пак не са се разработили, няма и да се разработят, а нормалните работещи многодетни семейства не могат да се възползват от кой знае какви облаги...

# 174
Най - добре поне ние да подкрепим авторката на темата - на нея й е трудно в момента, дано вземе решение да си запази децата.  Peace На всеки се случва да се колебае за свое решение, не сме тук да обсъждаме повече, можем само да дадем морална подкрепа.

"Моралната форумска подкрепа" няма да износи и роди вместо нея, няма да будува покрай бебетата, няма да се грижи за децата й, няма да ги кърми, да ги храни, облича, възпитава и разхожда. Едва ли "моралната форумска подкрепа" ще и купи и седемместен джип (например), за да я облекчи логистично при транспортирането на многобройната челяд.

Каквито и да си ги дъвчем тук, решението е ДЪЛБОКО ЛИЧНО, и аз чак се учудвам, че толкова скоро след 25-те заключени страници на Живота, някой пуска отново такава тема... Сякаш ще се каже нещо ново по темата...

# 175
  • Варна

Така е, но няма как закона да се създаде за многодетни семейства и да не се облагодетелстват най- много "малцинствата". Вашето разбиране за помощ е да се грижите по- добре за децата си, условия, спокойствие, храна, топлина.

Разбира се, че има начин. И идеята е не толкова "малцинствата" да не се възползват, а да не се възползват тези, които правят деца заради доходите , които получават заради тях.
Данъчните облекчения, облекчения при приема в ОДЗ и т.н. Всичко , което е свързано не с получаване на пари от държавата, а многодетните семейства да запазват по-голяма част от доходите си.

# 176
Явно имаме различно виждане.
Аз лично смятам, че детските добавки би трябвало да служат за нещо на родителите. В нашата държава не стигат дори за минималната такса в държавна детска градина. 35лв. са жива подигравка. ...

Идеята на детските у нас е да подпомагат нуждаещите се семейства, а не да играят ролята на издръжка.
Многодетните семейства, които аз познавам, не получават детски.
А и родителите, чакащи на това държавата да им издържа и отглежда децата, винаги имат избор да ги поверят реално на държавата, ама това е съвсем друга тема...

Абсолютно съм съгласна с мнението на raqraq.
Още повече, че "помощите" /и детските в т.ч./ стимулират раждането на деца с цел издръжка на родителите.
За да си "позволят" да имат повече деца хората извън тази категория, трябва да се помага по съвсем различен начин. Иначе, не виждам смисъл с увеличаване на нацията с хора, живеещи на помощи. Идеята за "подмладяване" би трябвало да е насочена към данъкоплатците, към създаване на деца, които да са образовани, работещи и т.н. Peace

# 177
Всъщност, частните училища  дават големи премии за брой деца.

# 178
За мен най-важна е подкрепата в труден момент, а всеки е наясно, че жената ще си гледа децата. Но по-добре да намерим начин да й вдъхнем спокойствие, вместо да я товарим излишно! Знаете, че форумът е голяма сила, ако реши да помага. Какво ви бърка да бъдете положително настроени? Жената е наясно какво я чака 100 пъти по-добре от нас.

# 179
Вуйчо ми има 5 деца и беше тракторист. Вуйна ми отглеждаше децата и почти неходеше на работа. Не му беше лесно.  Порастнаха всички големи и калени момичета. Почти всички са с висше образование и забележи-работиха и се издържаха почти сами. Голям екип са - една без друга немогат. Помагат си. Дори помагат и на роднини. Всички вече са омъжени и забележи за страхотни и перспективни момчета.  Сега вуйчо и вуйна са най - щастливи. Да кажа ли, че този бивш тракторист сега е само в костюми и вратовръзки и се разпорежда като шеф... /работи във фирмата на зет си/
Горе главата...Когато Господ ти прати дете, той знае защо и е подредил пъзела за него....Всеки с късмета си....
  bouquet  Желая Ви здраве!  Щастието е в децата!

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 15:06 от georgieva111

Общи условия

Активация на акаунт