Пред труден избор

• 19 455
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Жената има 5, а аз 2. От какво да лиша моите и защо?

# 181
Някой да е казал да лишиш твоите?

# 182
  • София
Добре, донякъде ви разбирам. Наистина в най-голямата си част "помощите" се ползват от малцинствата. Обаче в случая покрай сухото гори и мокрото.
Разгледайте държавните политики на най-социалните европейски държави - Франция, Белгия...Знам, че на французойките след третото дете им дават право да се пенсионират, получават "пенсия" от държавата и то прилична. Защото държавата си е подредила приоритетите - и да, гледането на деца е важно занимание. Счели са за разумно да дадат време и финансови условия на майката да се грижи добре за тях, а не да се чуди коя по ред работа да започне, за да им плати тетрадките. За Белгия - имаме познат там, 6 месеца не ползваш здравно осигуряване ( т.е. здрав си, не си допирал до системата) - полага ти се почивка със семейството, платена изцяло от твоите спестени пари. И още и още примери...
В България държавата е абдикирала от ролята си и ни се набива в главите, че всичко е само и единствено наше задължение, а тя е едно имагинерно понятие. И ако случайно ти отпусне нещо - като детските надбавки, то те са от добра воля и едва ли не трябва да се подскачаш от радост и благодарност. В нормалните страни това съвсем не е така.

# 183
  • София
Да, де, но заради многодетните малцинства, страдат подобни случаи.
Как да не се ядосваш. Естествено, че биха почувствали затруднения в един или друг момент.
С пет деца, три от които съвсем малки, тя не би могла да работи.
Аз, когато забременях, мислих дали бих имала късмета да са две. Наистина е късмет.
Но на майката ще и бъде безкрайно трудно, ако се реши.
Дано децата и да и донесат удовлетворение и щастие, за да я компенсират за трудностите.

# 184
Някой да е казал да лишиш твоите?

Все пак от някъде се взима, за да се даде.
Или тези рабоги не ви вълнуват. От всекиго според способностите, всекиму според нуждите.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 15:30 от Трещерица

# 185
 #Crazy

Не съм забелязала някой на някого да е поискал нещо. Излишно е да дрънкаме просто ей така.

На мен авторката на темата  ми е симпатична и ще стискам палци да вземе правилното за нея решение. Дано ни сподели какво е решила, не че заслужаваме, след някои от безумните коментари тук...

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 15:45 от Tess

# 186
А ти откъде мислиш, че идват парите за помощи. От държавата?

# 187
  • София
Мдааа...много е несправедливо.
Ужас...по-добре да не плащаме данъци. Току виж, отишли в нечий друг джоб.  Sick
Изобщо...всички, които искат да си застане държавата на мястото - сме пумияри, които искат да "изкярят" нещо на чужд гръб.
Много неща разбрах в тази тема  - от това, че съм явно нискоителигентна, впредвид двете си деца, до това, че с това, че взимам 70лв детски подяждам някого.  Joy

# 188
#Crazy

Не съм забелязала някой на някого да е поискал нещо. Излишно е да дрънкаме просто ей така.

На мен авторката на темата  ми е симпатична и ще стискам палци да вземе правилното за нея решение. Дано ни сподели какво е решила, не че заслужаваме, след някои от безумните коментари тук...

Трещерица визираше помощите и подкрепата от държавата. /опс, я сама си го написа/

Иначе, за авторката - аз казах, че й завиждам лекичко. Дано да нямат проблем с отглеждането на децата и да бъдат щастливи.

# 189
Мдааа...много е несправедливо.
Ужас...по-добре да не плащаме данъци. Току виж, отишли в нечий друг джоб.  Sick
Изобщо...всички, които искат да си застане държавата на мястото - сме пумияри, които искат да "изкярят" нещо на чужд гръб.
Много неща разбрах в тази тема  - от това, че съм явно нискоителигентна, впредвид двете си деца, до това, че с това, че взимам 70лв детски подяждам някого.  Joy

Shocked
Ти обясняваше, че хората с повече деца са нискоинтелигентни, доколкото помня, а другите неща са свободни съчинения по картинка. Щом се приравняваш към малцинствата и към хората, които раждат деца, за да се самоиздържат /ти слагаш нещата под общ знаменател, а не някой друг/...

Връзката пък с данъците и неплащането им беше уникална, но всеки гледа от своята камбанария - ти се бориш за по-високи помощи, аз пък искам данъчни облекчения - и всеки е прав за себе си!

# 190
  • София
Нее... Laughing, това е умотворение на Nana77. Нямам никакво намерение да й отнемам авторските права. Ето цитата по памет - броят на децата е обратнопропорционален на интелигентността.  Peace

Не се слагам под общ знаменател аз, но пак казвам, поради държавно слабоволие, покрай сухото гори и мокрото. Ние си плащаме всички данъци, защо да нямаме право на РЕАЛНА подкрепа от държавата, като в огромна част от страните в ЕС? Оправданието - защото ще се възползват малцинствата е меко казано обидно и - приравняващо ме с тях.

# 191
Ааааа, ясно. Извинявай!
Иначе, права си на 100% за подкрепата, но за мен начините за подкрепа са други.
Точно с цел избягване на приравняването с малцинствата /примерно, работиш - плащаш данъци - получаваш данъчни облекчения правопропорционални на броя на децата - това е адекватен стимул, според мен; иначе се получава - не работиш, раждаш, получаваш помощи, пак раждаш, още помощи и така до безкрай/. Peace

# 192
  • София
Говорихме по други поводи за малцинствата и парите, които точат.
И тогава стана въпрос за семейства като това, които биха наистина почувствали съвсем реално тази помощ.
В този ред на мисли, аз много се ядосвам на "професионалните" майки от малцинствата, за които да доят държавата по всякакви поводи е нещо обичайно, а за тези, за които реално е предназначена и наистина би била съвсем на място, не могат да я получат.

# 193
Всъщност, аз не видях майката да се оплаква, че има нужда от финансова помощ. Тя каза, че доходите на мъжа й са прилични и вероятността от бъдещи финансови затруднения е възможна с порастването на децата, но не е сигурна - т.е. може неговите доходи да се увеличат или някакъв друг вариант.
Жената ясно каза, че я плаши само фактът, че децата ще са близнаци и самата трудност при отглеждането на малко дете и близнаци на близка до неговата възраст, както и самата бройка на децата.  Peace
Затова аз лично им пожелавам: 1. много кураж; 2. да превърнат децата в стимул за повишаване на стандарта си /т.е. да не чакат помощ от друг, освен от себе си/; 3. много здрави нерви, за да може да обърнат внимание на всички деца /според мен, това е единствената трудност при отглеждането на децата - храненето, домакинстването и другите неща не са нещо непосилно - дано да имат физическа помощ, независимо от роднини или платена; докато силата да изслушаш всички, да прегърнеш всички и да се усмихнеш на всички, без да припаднеш от изтощение, е най-важното/. Hug

# 194
  • София
...Макар и с цената на много труд и лишения успяваме да ги обгрижваме и да посрещаме всичките им нужди. Но...още две????? Как ще се справим???? Това не е невъзможно стига да сме живи и здрави, но е огромна отговорност и риск... и аз не съм сигурна дали съм готова да го поема колкото и да съм силна...

Не бих нарекла финансовото ни състояние стабилно, да съпругът ми има работа - взема една добра заплата за страната, но и виждам за какви разходи става въпрос. А аз съм по майчинство още, но не искам да се връщам на мястото където работя - такаче практически съм без работа. Имаме всичко необходимо за отглеждане на едно бебе - все пак най-малкия е на една годинка. Ще ни трябва май само количка за близнаци като за начало Simple Smile. Да като за начало ще се справим,но с израстването на хлапетата и разходите растат. Другия проблем е,че отглеждаме децата си сами. Никой не ни помага. До тук се справихме....но с едно току що проходило мишле и две бебета незнам....май мисията наистина е невъзможна...
Е, аз видях. Съвсем логични притеснения от съвсем финансов характер.
За мен е героиня тази жена и подобните на нея. Аз съм прекалено егоист, неспособна съм на подобно геройство и затова се възхищавам на такива жении моите пожелания към нея са да бъде удовлетворена от децата си и да и донесат само радост.

Общи условия

Активация на акаунт