"Майчин дом"- Варна тема 3

• 49 762
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
star  честито бебче, нека малкия да расте много здрав и много щастлив.

п.п. за упойките, на мен ми направиха теста в момента в който ме приеха, но се знаеше, че всеки момент може да се наложи да се прави секциото.
moonie не е ли по-добре да обсъдиш с доктора варианта, да ти направят тестовете отсега, и ако се наложи да са готови.
Изпитвах панически страх от спиналната упойка, но сега я препоръчвам на всеки. 

# 106
Благодаря ви   Stuck Out Tongue !

А как става храненето на бебето в тези болници-приятели ; в смисъл- на мен кърмата ми слезе към 4-я ден  Rolling Eyes,дотогава ще умре от глад ако не е АМ-то  ooooh! .
На теб от спиналната по време на операцията ли ти беше кофти или след това ?

Дават добавка , но настояват за  честото поставяне на гърда, което стимулира лактацията ! Сутрин към 8 :30 събират всички бебета за къпане манипулации, ако има драстичен спад на теглото, предполагам че добавката е задължителна  Peace !

По време на операцията ми беше кофти, изтръпваха ми ръцете ! Не можех хубаво да си поема въздух  Rolling Eyes! Долната част на тялото си също я усещах по - различен начин, упойката ме хвана пак с изтръпване.

За сравнение предният път, почувствах приятно затопляне, проблем с ръцете нямах, напротив ! Разговарях с всички през цялото време , смях се !
Сега не ми се говореше , просто чаках да свършат Whistling!

# 107
Благодаря ,star   bouquet!

# 108
Благодаря на всички за информацията! Утре съм на последен (надявам се вече наистина последен Simple Smile) преглед при доктора и ще уточним всичко за упойката Simple Smile) Дано съвсем скоро се похваля с хубаво и здраво бебоче.

# 109
Честито на Стели и от мен! Да им е жив и здрав Стас!   bouquet

clover_d, аз също имах слизане на кърмата след 3-4 дена при предишните ми раждания (когато бебето не беше закърмено в първите часове)

Но този път още на втория ден бях млечна  Simple Smile Уверих се наистина, че ранното засукване и кърменето на поискване (което първото денонощие беше едва ли не нон-стоп) оказаха огромно влияние  Peace
При мен така и не се наложи изобщо да му дават добавка (пупу, четвърти месец започва и все още Андрей е изключително кърмен Simple Smile)

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 21:56 от eta

# 110
Moonie,стискам палци всичко да мине наред и с теб и с бебчето и после да пишеш,ей....  Peace
Ета,все забравям да ти пиша че бебчето ти е мнооооооооооого сладко,да го нацелуваш мноооооооооооооого  Hug

# 111
star, честито и от мен!   bouquet
eta  Hug

# 112
Точно така е, както Ета казва ! Закърмих Стас на вторият час, кърмата ми тръгна на вторият ден, преди това ефективно изсука коластрата  Crazy ! Не съм ползвала добавка!
С Рая това стана на четвъртия ден, на нея аз добавка не съм и давала, но тогава нали ги прибираха бебетата, сигурно са я почерпили  Wink !

Явно слизането на кърмата не зависи толкова от това, естествено ли е раждането или секцио, а от ранното поставяне на гърда, и честото кърмене !

# 113

Явно слизането на кърмата не зависи толкова от това, естествено ли е раждането или секцио, а от ранното поставяне на гърда, и честото кърмене !

В същото се убедих и аз, като закърмила за първи път на 4 ден, а вторият път на 8-мият час Wink И двете раждания са секцио.

# 114
По време на операцията ми беше кофти, изтръпваха ми ръцете ! Не можех хубаво да си поема въздух  Rolling Eyes! Долната част на тялото си също я усещах по - различен начин, упойката ме хвана пак с изтръпване.
За сравнение предният път, почувствах приятно затопляне, проблем с ръцете нямах, напротив ! Разговарях с всички през цялото време , смях се !
Сега не ми се говореше , просто чаках да свършат Whistling!

Честито бебче, Стели! Да ви е жив и здрав   bouquet
Сега като те чета се сетих,че и при мен беше така. Изтръпваха ми ръцете и не ми се приказваше на самата операция. Нямах търпение да свърши и си казах, че това ще ми е за последен път(вече не мисля така  Mr. Green ). Може на истина да е от упойката. Но за сметка от първия път, този път болка нямах след като приключи секциото.  Simple Smile

А относно кърменето, сега започнах на 2-я час. А с големия на следващия ден и въпреки това нямах проблем с кърмата. Но явно при мен бързо слиза.

# 115
Ахаха, Дид , аз също си казах, че това ще ми за последно  Mr. Green ! Да видим  Grinning !

Беше ми интересно да видя, дали наистина ще ни оставят на "самотек" с бебетата ( което за мен нямаше да е проблем ), или все пак ще предложат помощ. С чисто сърце мога да кажа, че на ден поне по два - три пъти идваше някой да попита , имаме ли нужда от нещо.

ПП : Др. Б. Яков е голям симпатяга  Laughing !

# 116
Здравейте,мами. Аз съм ново мамче в темата ви.
 Още не съм решила на 100% къде да раждам, но от известно време ви открих и ви чета с голям интерес. И като че ли все повече клоня към варианта за МД. Тъй като за мен едно от важните неща е възможно най-ранното закърмване и контакт с бебето. А доколкото знам, а и вашите коментари го потвърждават, единствено в МД дават бебето веднага след като го пооправят, дори и да раждаш секцио, за да се постави на гърда.
Честито бебче на star newsm10 smile3525 да расте живо и здраво и много да ви радва.
moonie успех желая и на теб fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover и скоро едно сладко пухкавелче  newsm32
Да ви попитам  каква е цената за избор на екип, благодаря предварително   bouquet Hug и леко бременеене на  pregnant

# 117
NOVA5 , на сайта на МД са публикувани цените за раждане. Това е и цената която ще заплатиш, избора на лекар е включен в тази цена.  Peace

# 118
Да ви попитам  каква е цената за избор на екип, благодаря предварително   bouquet Hug и леко бременеене на  pregnant

Екип не се избира. Или те поема твоят лекар, или дежурният екип (ако ситуацията го налага). Все е добро  Grinning.

Ета, снимката в подписа ти е невероятна!

# 119
Доколкото знам няма конкретна цена за избор на екип в смисъл цената си е в зависимост от ценоразписа за вида раждане. Избираш си кой да те... отиваш при него в 8-ия месец и после като дойде момента, при нормално те ще го/я извикат, а при секцио той/тя ще ти го прави.

Общи условия

Активация на акаунт