"Майчин дом"- Варна тема 3

• 49 804
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Не съм раждала там и не бих само заради хубавия им теракот  Wink

Ооо,  заради теракота не си струва  Naughty ! Аз заради фаянса отидох ..... и двата пъти !

# 181
Хаха, аз заради безплатните превръзки  Joy

# 182
 Joy  Joy Joy аз пък раждах в МД и заради теракота и заради фаянса и заради превръзките.
Сега по-сериозно. Писала съм няколко пъти в темата, сина ми е роден 34 дена преди термин. Беше в МД 11 дена, 7 от които в кувьоз /абсолютно нов/ . Жълтеницате при него се появи 2-3 дена след като го изписаха, а докато беше в МД му изследваха билирубина 2 или 3 пъти, защото нали недоносените са с по-тежка и по-продължителна жълтеница, и изследванията му бяха в норма. След това педиатърката му тук в Бургас ми обясни, че има деца при който физиологичната жълтеница се появява по-късно.
Няма идея дали изписват другите деца по-рано, но след като извадиха сина ми от кувьоза, поисках от д-р Юдова вече да го изпише, тя обаче категорично ми отказа с думите, че ще пусне детето когато е абсолютно сигурна, че е адаптирано.

# 183
Здравейте ,момичета!

Днес на прегледа се видя ,че имам скъсена шийка и, според докторката , май ще се наложи серклаж.. Някой минавал ли е през това ? Аз съм при Капка Атанасова,не ми е казвала да лежа и т.н,но на мен ми е притеснено  и мисля по-често да съм на легло.Как процедирахте вие ?

# 184
Здравейте ,момичета!

Днес на прегледа се видя ,че имам скъсена шийка и, според докторката , май ще се наложи серклаж.. Някой минавал ли е през това ? Аз съм при Капка Атанасова,не ми е казвала да лежа и т.н,но на мен ми е притеснено  и мисля по-често да съм на легло.Как процедирахте вие ?

Не се безпокой. Серклажът е решение при многоплодна бременност, но в случая е за да не се получи усложнение, когато бременността напредне и плодът натежи. Прави се до 19 седмица, мисля, и е с упойка. Лежиш вечерта контролно в отделението и на следващия ден се прибираш. Процедурата се заплаща. Серклажът те предпазва от преждевременно получаване на разкритие и инфекция на плода, доколкото си спомням от обясненията.

# 185
успех на всички раждащи!
аз съм още в търсене на моето меято за раждане...
надявам се скоро да го нямеря Simple Smile

# 186
Момичета,да ви питам кога ви дадоха бебчетата за първото закърмване - и при нормално и при секцио  newsm78

# 187
Секцио- на 2-3 час след раждането ми монтираха бебчето на гърдата.

# 188
  • Варна
И на мен след около два часа ми казаха като съм готова да го слагам да им свиркам и при нормалното и при секциото.

# 189
Нормално раждане - засука веднага щом го изтеглиха и премериха, значи около 5 мин след като се роди.

# 190
Е,браво това е супер  Peace
То по принцип нали МД е болница приятел на бебето,но аз все пак да питам  Wink

# 191
Жълтеницата я почна, след като се прибрахе у дома. Височък си беше билирубина. Педиатъра ме пращаше в АГ да го изследват на 2- пъти. Жълтеницата мина малко след 2-рия месец, не съм давала нищо, нито глюкоза, нито вода със захар, нито са я  пекли на синя лампа. Изчисти си се детето само с кърмене и така. Аз закърмих на 8-мия час, след като станах  и се измих. Раждах секцио. Имаше много родилки и беше пълна болницата, имаха много работа и нямаше свободни акушерки да ми сложат бебето на гърдата. Иначе ме питах искам ли и обещаха, ама разбирам ги, доста заети бяха.

# 192
ейййй мн ми харесва да чета че ти дават бебето веднага!!!!! Браво!!!! Peace

# 193
Здравейте и от мен.Незнаех за тази тема"Майчин дом" Варна.За нея ми каза alex88 от темата за майските бебоци ,за което пак и благодаря. Прочетох какво сте писали само в номер 3.И аз съм се насочила да раждам в тази клиника(секцио).Доволна съм от нея въпреки,че ми е първо раждане - по други причини съм лежала там, операция на ПКЯ и лечение дълги години на стерилитет с много чести посещения.Последно там  съм правила БХСи  4Д (декември месец).Сега мисля да ходя на 02.04(осми месец съм вече а видях че пишете че в този месец се оговаряте с докторите) на преглед да видим как ще се разберем с доктора и дали ще може да съм при него ,защото само на него имам доверие и работещите в нея.Днес т.е.вече вчера бах на лекция и стана въпрос за секциото и за нашата болница лекторката спомена, че давали бебето на 3-4 ден за кърмене(даже и май тогава се виждше за първи път ли  newsm78),а прочетох тук че на повечето още след някой друг час след секциото,което е наистина добре ако е така.А не срещнах може и да сте писали в другите теми (моля да ме извините)кога става изписването, при положение че всичко е нормално(при секцио де)?И преди да те изпишат ли се махат конците?Благодаря предварително и ще се надявам да помагате и занапред на някой от интерисуващите ме въпроси от вече родилите там мами .Да са ви живи и здрави бебоците ,на предстоящите да раждат леко раждане.

# 194
лилка конците се свалят на 7-8 ден, а вас ще ви изпишат от МД на 5-тия. Виждам че и ти си от Бургас, няма нужда само за свалянето на конците да се разхождаш до Варна.Срещу 10 лв всеки лекар ще ти ги махне, става за 1 минута.

Общи условия

Активация на акаунт