"Майчин дом"- Варна тема 3

• 49 801
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
За нощницата: може всичко! Аз бях със сатенене...предизвиках фурор...всички много ми се кефиха....Не били много жените със стил  Wink

# 166
Губи ми се поста на Djindjari явно  Shocked Изненадвам се,все едно за друг става въпрос,но явно и той има кусури.....
Аз пък имам друго инфо -в смисъл две мои приятелки при Добрева едната две секции Н на брой бодене и накрая пълна упойка,другата нормално раждане 5 пъто бодене и без обезболяване накрая-обяснението било,че не знам какъв праг на болка имала и не било от Добрева...
Както и да е един недоволен до тук  Grinning Човек е все пак за 20 г работа ......
Чети пак и си реши  Peace
Аз съм му мнооооого признателна,беше изключително внимателен,постави ми я на 4,5 см точно навреме,без да усетя изобщо тоя огромен шиш  Rolling Eyes Идваше проверяваше как съм,дозата до къде е,количество .....Много беше глижовен и внимателен.С 1 единствено бодене ми я постави,мъжа ми който беше там направо онемя ..  Grinning

# 167
В интерес на истината и мен трудно ми сложи упойката. Но го отдавам на това, че ми е изкривен гръбнака, пък знам ли....Но за сметка на това след операцията бях в пъти по добре от първия път Peace

# 168
Аз съм му мнооооого признателна,беше изключително внимателен,постави ми я на 4,5 см точно навреме,без да усетя изобщо тоя огромен шиш  Rolling Eyes Идваше проверяваше как съм,дозата до къде е,количество .....Много беше глижовен и внимателен.С 1 единствено бодене ми я постави,мъжа ми който беше там направо онемя ..  Grinning

Shocked Shocked  Shocked Shocked Не мога да повярвам чак ...
На мен ми я хакна на 2 см разкритие, все още нямах кой знае какви болки, но ми се караше , че аз не съм застанала както трябва  Shocked
Понадупчи ми гърба набързо...мърморейки  Whistling
Да не говорим, че ме заряза и ме остави в ръцете на най-готиния доктор на света д-р Георгиев. Той се смили над мен и по едно време собственоръчно ми вкара втората доза...просто Мичоров си беше тръгнал.
Не мога да повярвам ... явно ми е бил ядосан, че заради мен е станал твърде рано  Laughing
За второто ми раждане ще избера Добрева обаче , ако и тя ме разочарова, ще подам оплакване до д-р Максим Яков с молба - ако може , да си смени анестезиолозите с по-кадърни  Laughing Laughing

# 169
Предполагам ,че ако имаше по-кадърни щеше да ги е назначил без да чака да му кажеш  Simple Smile .
Моя позната боготвореше един анестезиолог от АГ за невероятната спинална упойка , а същият този едва не ме изпусна по време на моето раждане  #Crazy.
Хайде де ,кой е прав  newsm78 ?!
А нали заради упойка поставена от Добрева стана поразията с Елвира ?Поне такава беше в началото информацията  Rolling Eyes  -споменавам го ,само защото има връзка с анестезиолозите,които се обсъждат !

# 170

Shocked Shocked  Shocked Shocked Не мога да повярвам чак ...
На мен ми я хакна на 2 см разкритие, все още нямах кой знае какви болки, но ми се караше , че аз не съм застанала както трябва  Shocked
........................

и аз не мога да повярвам на другото..ама..Може и лични проблеми да е имал,не че това го оправдава.Но не си спомням кой друг май марулка с беше  Laughing дето искала брак да му предлага та и аз като нея на път бях  Joy
Мнооооооого внимателен,много мил,грижовен....Повече от Яков ,но неговото го отдавам на това,че има и много други функции и проблеми освен медицински...

# 171
Абе, и аз му се обяснявах в любов в началото  Laughing Laughing
Така ми светна , като го видях да идва ... ама после ...

Карай, важно е бебетата да са живи и здрави  Hug
Явно си е до късмет всичко...  (не е честно пък, трябваше и с мен да е внимателен)   Crossing Arms

# 172
Момичета ,да ви попитам как протича едно нормално раждане в МД??Може ли да го предизвикат на определена дата примерно или си чакаш болките,и при който лекар се паднеш после дежурен?Не ми е много ясно това? Embarassed

# 173
ASITA5, при нормалното раждане няма как да има планиране. Евентуално, ако преценят, че родовите пътища имат готовност, може да се намесят за започване на раждането. Но това само лекарят ти може да го реши.

При мен единия път при прегледа ми падна тапата и директно останах за раждане.
Сега с Андрей у дома усетих силните контракции и тръгнахме към МД, някъде около 21.30-22.00ч. Мъжът ми казал на охраната като сме влезли, че съм пациент на д-р Б.Яков и след около 15мин той пристигна.

# 174
glorybg , бях със секцио по спешност. Клизма не са ми правили и никакви хапчета не съм пила за разхлабване. Катетърът ми сложиха след като сложиха упойка, даже не разбрах че имам такъв, видях го чак когато ме изкараха от операционата. Раждах при доц.Янева.
От д-р Добрева останах много доволна, лесно ми сложи упойката(спинална) после много лесно излязох от нея.

# 175
Искам да попитам нещо за Майчин дом, макар да не е точно това темата......За няколко месеца се сблъсквам с два случая, в които деца са изписани от МД с висок билирубин, т.е. сериозна жълтеница. И двете бебета няколко дни след изписването са постъпили в ДОРИЛ - детско отделение в Терапията. С едната майка се запознах лично докато и аз и моето бебе бяхме във Втора детска клиника, а другата ми е просто позната. Майката в болницата псуваше и проклинаше всички в МД, защо и как са изписали бебето й, което е имало нужда от лечение.......
Та въпросът ми е толкова ли бързат да изписват родилките и бебетата им от МД, че не обръщат внимание на жълтеницата?! Защо не правят изследвания и тогава да преценяват дали бебетата са за изписване. Не става въпрос за лека физиологична жълтеница.......
Изобщо как изписват в МД?!
Честно казано ми е любопитно, затова питам......
Не съм раждала там и не бих само заради хубавия им теракот  Wink

# 176
Може би е добре да зададеш въпроса си на сайта на Майчин Дом. Там ще ти отговорят по медицинската част.
Родилките и бебетата не се изписват прибързано, но тук въпросът е не кога, а как изписват. Затова по-добре попитай МД.

# 177
Taneto, сина ми се роди 2400 кг, на 4 -ия ден в болница кожата му започна да жълтее. Взеха му кръв  да се провери стойности на билирубина. Държаха ни 3 дена повече от обичайното, тъй като детенцето беше много дребно и след като  се увериха че детето наддава и се храни добре нас ни изписаха.
Предполагам че жълтеницата може да се прояви няколко дена след раждането (както при нас), след като са изписани.....

# 178
Мойта пък забележка е друга-МД е родилно отделение, а не педиатрично или неонтология (ох, така ли се пише). Според мен даже и да хванат там жълтеница би било редно единствено насока за приемане в съответно отделение в друга болница и нормално изписване на родилката с бебчето.

# 179
Мойта пък забележка е друга-МД е родилно отделение, а не педиатрично или неонтология (ох, така ли се пише). Според мен даже и да хванат там жълтеница би било редно единствено насока за приемане в съответно отделение в друга болница и нормално изписване на родилката с бебчето.

Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт