"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 050
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Спиналната ми я поставя д-р Добрева и въобще не ме е боляло, усетих просто боцкане и това е.
Относно операцията ами няма нищо страшно. Както е казала Nadina въобще не говорят за операцията, слушаха тиха музика, говорихме си вече съм забравила за какво, но пак казвам не е страшно и не боли, усетих как изкараха бебето-усеща се нещо като дърпане и това е. Всичко става много бързо. Мен ме оперираха сем. Георгиеви - страхотни са, обичам ги.
Успех на всички и да се похвалите със живи и здрави бебета Hug

ПП - Nadina от възраста на бебетата си личи, че сме раждали по едно и също време.

# 271
мерси за отговорите Hug
аз имам едно секцио, но с пълна упойка... не ме е страх от самата операция, а от това, че ще съм будна по време на нея Tired
ама явно се преживява Laughing Wink

# 272
На 24 септ. дуо Георгиеви Peace.

# 273
На 24 септ. дуо Георгиеви Peace.

А аз на 28.09 пак при тях.

# 274
Относно направленията издават се от личния лекар, а не от жк, направление за хоспитализация е.
И двете направления ми бяха издадени от гинеколога, който ми следи бременноста по ЗК. Ако обаче не е направен избор на гинеколог по програма "майчино здравеопазване", направленията се издават от ЛЛ.
правилно, но когато си на жк в майчин дом варна, а не си от варна, не го издават те, а лл. освен, че не бях от варна и ми казаха, че не могат да го издадат те, не бях и по зк никъде. ако отделно момичето е записано и по каса, предполагам оттам го издават, а ако не - личния лекар. виждам, че тя е от разград, така че няма да и го дадат от мд това направление. за упойките бях с пълна и не съм запозната със спиналните там, но всички бяха много доволни.

# 275
CatWoman,да от Разград съм и тук ходя на консултаци по ЗК,а в МД на частно,плащам си всеки път.
За направлението питам,защото лекаря който ми следи бремеността по ЗК отказва да ми го издаде...казва че не ми е необходимо,точно за това се зачудих дали да не отида да искам и от личната,но утре пак ще питам гинеколога,ако откаже отивам да подам оплакване в ЗК!!!Стискайте палци  Peace

# 276
правилно, но когато си на жк в майчин дом варна, а не си от варна, не го издават те, а лл. освен, че не бях от варна и ми казаха, че не могат да го издадат те, не бях и по зк никъде. ако отделно момичето е записано и по каса, предполагам оттам го издават, а ако не - личния лекар. виждам, че тя е от разград, така че няма да и го дадат от мд това направление. за упойките бях с пълна и не съм запозната със спиналните там, но всички бяха много доволни.
Ako си направила избор на гинеколог, който да ти следи бременноста по ЗК, той е длъжен да ти издаде всички направления независимо от къде си ти, и от къде е лекаря ти /ако е направен такъв избор ЛЛ няма право да издава направления за раждане/. При теб разликата е била тази, че не си ходила на ЖК по ЗК, затова ЛЛ ти е издал направленията. Още като забременях, направик комслултация по всички въпроси свързани с бременноста и какво и кога се полага, питах в ЗК, защото исках по всякакъв начин да избягам от бургаските гинеколози. От Бургас съм, лекаря който ми следи бременноста по ЗК е от Помория, а раждах в МД.

# 277
Аз бях записана по ЗК и на интензивна ЖК в Майчин Дом. След първите не особено положителни впечатления от консултацията по ЗК спрях да ходя. Дори не съм си търсила документи и каквото и да било. Направлениято за хоспитализация и това за раждане, ако е имало такова, че вече не помня добре, ми бяха издадени от Личния лекар.
За разградския лекар е напълно възможно не да не може, а да не иска. Пиша го, защото и аз съм от Разград и бих казала, че имам впечатления от ситуацията там.

# 278
така да, аз не бях никъде по зк, предположих, че и тя не е, но явно е по зк в разград, а на частно в мд.  в такъв случай лекарят от разград се заяжда мисля и по принцип е ясно, че той трябва да и издаде направлението след като е записана на жк при него. ами стискаме палци, alex88

# 279
Здравейте и от мен Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз родих преди малко повече от три месеца, дъщеричката си в МД, при д-р Максим Яков, анестезиолог ми беше д-р Добрева, изключително съм доволна PeaceСина си родих в държавна болница при наш познат лекар, който беше и завеждащ отделение, но просто сравнение не може да се прави между частната и държавната болница, само си казвам дано скоро и държавните болници да станат като частните Peace Бременността ми не беше от леките, ходила съм много пъти извънредно, но винаги отношението е било ОК, за което съм благодарна, че ме изтърпяха, но в крайна сметка бебето е най- важно, та въобще не съм се свенила, Слава Богу, че всичко мина успешно и ако един ден Господ ме дари с трето детенце, пак ще отида в МД Heart Eyes

# 280
Честито момиченце Танчелита  Hug
Дай Боже на всеки му такова щастие - живо и здраво бебенце  Praynig

# 281
Да се похваля и аз с прясната си операцийка  Party

Оперираха ме на 4.04.! Бях при Д-р Яков и Георгиев, с анестезиолог Д-р Добрева и искам да кажа, че няма дръг такъв екип! страшно много съм доволна! Не боля изобщо нито поставянето на упойката, нито възстановяването след това! е вярно, че имаше остра болка за няколко часа след като ме отпусна упойката, но ми дадоха обезболяващи и още 5 4аса след оерацията бях на крак! сега, една седмица по-късно съм като нова - все едно не са ме оперирали! Мн съм доволна и от обслужването и от отношението!!!!  Peace Peace

# 282
  • Варна
Честито съкровище glorybg!!!
Чаках да пишеш как е минало всичко, супер е, че толкова бързо си се възстановила. А упойката ти каква беше-пълна или спинална? Аз, доколкото знам там май предпочитат спиналната, а от приятелки, които са раждали с пълна, знам, че болката е много голяма. И аз ще съм при д-р Яков, засега говорихме за 01.06., ама то пак зависи, надявам се и при мен нещата да минат гладко, че май тази упойка най ме притеснява.
P.S. А на кой ден те изписаха и как беше отношението на персонала по време на престоя ти там, че има противоречиви мненеия?

# 283
Бях със спинална упойка, миличка, която мога да кажа че почти не усетих! Усеща се леко боцване първо, с което ти обезболяват мястото, за да ти вкарат същинската упойка. Усещането  мн старнно - някакво проникване в гръбнака - което не е приятно, но не е и болезнено- болка няма! Искай анестезиолог да ти е Добрева! След като ти сложат упойката започват да те разпитват - дали има затопляне някакво, какво усещаш, изтръпват ли ти краката или дупето.... всичко това за да се уверят до какъв стадий е стигнало действието на упойката.
При мен малко по-бавно подейства явно, и се канеха да ме приспат ако не се обезчуствя скоро, но в крайна сметка аз докато все още си мислех хванала ли ме е, не е ли, ми казаха че ще вадяте бебто  Crazy  Не съм усетила кога са ме сразали и отворили - те не коментират операцията. Пускат ти успокоителна музичка и си лафят за странични неща! После усещаш само едно дърпане и вакуум когато вадят бебо, и усещаш как органите ти слизат надолу, но няма болка!!!

Няма страшно, единственото което се иска от теб е след раздвижването, колкото и да те боли, да се движиш и да ходиш колкото можеш по-изправена , за да ти мине по-бързо!! Аз на следващия ден постоянно ставах и ходех и може би това ми помона! Мила сега съм все едно не съм раждала! вчера ми смъкнаха конците и съм бомба! Живеем на 5тия без асансьор и си се качвам без проблем и никаква болка!!!!  Дано и при теб вс мине така! Пожелавам такова раждане на всяка мама!!  Hug   bouquet

# 284
  • Варна
Много ти благодаря за изчерпателната информация   bouquet . Аз мислех, че анестезиолога не може да се избира, а е този, който се падне на смяна, ама щом може, ще искам тя да бъде  Simple Smile . Както го описваш, е било супер леко и бързо раждане. Дано на всеки да е такова и на мен вкл.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт