"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 339
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
glorybg , честито бебче от мен   bouquet
Радвам се , че се възстановяваш бързо и че всичко е минало така хубаво за теб  Hug

# 286
Наистина Добрева е много готина и аз съм доволна не е секцио де - операция( писах преди 2 стр.да не се повтарям).Бях разтроена и тя ме успокои бях с пълна упойка и ми пожела приятни сънища.Оттам насетне нищо не разбрах.
Честито  glorybg много е хубаво това че сподели с нас очакващите твоето секцио на всички ще ни е полезно.Засега нямам притеснения никакви единствено да хване упойката.И засега секциото ми е на 10.05.А да те попитам вече имаш разбира се кърма кога почна да си кърмиш мъничето и кога ти слезе?А и още нещо любопитно да те питам - като го изкараха показаха ли ти го веднага или почнаха да оправят бебока?

# 287
Лилка, понеже и аз бях секцио ще ти отговоря. Бебето ми го показаха веднага като го извадиха, после го взеха в съседното помещение да му отрежат пъпната връв, мерене, теглене и т.н и ми го показаха увит в пеленка. Моето специално си полежа на топло в палатка 2 часа и ми го донесоха да го кърмя, кърма не съм имала тогава, коластра със сигурност течеше, синът ми не е пил никакво адаптирано мляко в болницата, само се кърмихме. Дори не са ме питали дали искам добавка, за разлика от преди 5 години, когато първите 24 часа дъщеря ми я хранеха с АМ и я закърмих на втория ден.

# 288
Ами мила, аз имах коластра доста преди да родя, но курменето си беше и е малко по-сложно при мен! Зърната ми са мн тънки и бебо не може да захапе. Започнах да се цедя с помпата. В началото си е болезненко, тъй като нито гурдите са подготвени за това изтезание, нито пук ти е слязла кърмата, а коластрата си е лепкава и запушва каналчеата, така че може да се наложи да си правиш топли компреси на гърдите! При мен дори и сега бебо не може да захапе, със силиконовите зърна се изморява мн бързо и се трупясва така, че да не мога да ги събудя после. Така че сме на цедене и шише сега  Whistling

Иначе бебо ми го дадоха 2 часа след като го извадиха. Мн бързо и после си беше през цялото време при мен. Вземат ги само за купането сутрин и за  свиждането  следобяд.

Като го изкараха ми го показаха, да, но мн набързо, тъй като в първата минута трябва да им се направят измервания и бързат да го вземат!, Имайки предвид, обаче, че през цялото време си е при теб, едва ли е проблем !!   Hug  bouquet

# 289
Страхотни сте момичета благодаря ви  за отговорите да са ви живи и здравички бебчетата и много да ви радват.А още един въпрос   Embarassed те тепърва сигурно ще изникват нови и нови ще ме извините.Тъй като съм от Бургас и  като приключи секциото и ако дай Боже всичко е наред ще го покажат на бащата и  роднините нали защото ще дойдат после чак като ме изписват (поне засега де)което на 5 ден ли е при положение че всичко е наред и двете ни?

# 290
Глори мн успокояващ разказ  Hug
Честито бебче,да ти е жив и здрав и мн да те радва и теб,и таткото и всички познати  Wink
И на мен ми предстой раждане и аз съм при Д-р Яков и обмислям варианта за опойка (за сега съм нормално) та ако доктора е съгласен и аз ще избера Добрева  Peace
И аз имам едно въпросче - как стояха нещата със свиждането - таткото кога можеше да идва при теб само в часовете на свиждане или и през другото време и бебето при теб ли е когато татито е там....понеже и аз като Лилка не съм от Варна.....а и роднини искат да идват на свиждане,живот и здраве,да знам какво да им кажа  Rolling Eyes

# 291
Страхотни сте момичета благодаря ви  за отговорите да са ви живи и здравички бебчетата и много да ви радват.А още един въпрос   Embarassed те тепърва сигурно ще изникват нови и нови ще ме извините.Тъй като съм от Бургас и  като приключи секциото и ако дай Боже всичко е наред ще го покажат на бащата и  роднините нали защото ще дойдат после чак като ме изписват (поне засега де)което на 5 ден ли е при положение че всичко е наред и двете ни?

Мила, веднага щом изкъпят бебока и го облекат, още докато теб те закърпват вече, ще го покажат на таткото и близките ти! Верно, че нама да е половин час,но ще го видят и направят снимки ако искат  Peace

И аз имам едно въпросче - как стояха нещата със свиждането - таткото кога можеше да идва при теб само в часовете на свиждане или и през другото време и бебето при теб ли е когато татито е там....понеже и аз като Лилка не съм от Варна.....а и роднини искат да идват на свиждане,живот и здраве,да знам какво да им кажа  Rolling Eyes

Писано, за съжаление няма как да пуснат таткото при теб или бебето в часовете извън свиждането. Разбира се, ако имаш нужда от нещо ще може да излезеш да си вземеш нещата от вратата, но той няма да може да влезе при вас. Отделно, в часовете за свиждане ( от 4.30 до 5.30) бебетата се изкарват от стаята, така че и в този случай таткото и роднините няма да могат да го видят отблизо - само през стъклото на стаята с бебетата. Но не е болка за умиране - все пак след дни ще си е при вас и ще му се любувате колкото поискате!!!!  Peace  Hug

Ако имате др въпросчета - питайте - с каквото мога ще помагам!!!   bouquet

# 292
  • Варна
А аз сега се зачудих за анестезиолога, защото нали каза за Добрева. Ами може ли по принцип да си изберем сами или който ни се падне? И ако можем, кога трябва да си кажем?  newsm78

# 293
Mисля, че Яков работи с Добрева в екип, но нищ не ти коства да го попиташ и да му кажеш, 4е имаш предпочитания, мила!  Hug

# 294
Глори,мерси за отговора  Hug

# 295
Тъй като съм от Бургас и  като приключи секциото и ако дай Боже всичко е наред ще го покажат на бащата и  роднините нали защото ще дойдат после чак като ме изписват (поне засега де)което на 5 ден ли е при положение че всичко е наред и двете ни?
И аз съм от Бургас, бебето го показват на близките ти веднага, но теб могат да те видят чак в часа за свиждане. По време на свиждането бебетата ги прибират и според мен така е по-добре. След това пускат лампите за дезинфекция и тогава ги връщат при майките. По време на свиждането не прибират бебетата само от ВИП-а, но там все пак майката е самичка в стая.  

А аз сега се зачудих за анестезиолога, защото нали каза за Добрева. Ами може ли по принцип да си изберем сами или който ни се падне? И ако можем, кога трябва да си кажем?  newsm78
Аз бях пациентка на д-р М.Яков, той ми прави секциото заедно с д-р А.Атанасова. Анестезиолог беше д-р Добрева, по-напред в темата се писа, че е който ти се падне и няма начин да си избереш анестезиолога. Анестезиолозите май са на смени, когато аз бях в МД д-р Мичоров беше в отпуска и викаха д-р Добрева по всяко време на денонощието.

# 296
По време на свиждането не прибират бебетата само от ВИП-а, но там все пак майката е самичка в стая.  [/color]

Зимата и от ВИП-а прибираха бебетата по време на свиждане.

# 297
Във ВИП-а може да плати и спи и таткото като твой придружител  Peace

# 298
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!   bouquet Не намерих отговор на моя въпрос в темата, затова се надявам сега някоя от вас да се включи! Аз съм раждала със секцио преди година и половина, и живот и здраве искам да раждам нормално второто си дете - нещо, което се практикува ежедневно в много страни, а при нас доскоро беше тема-табу. В последните 2 години има раздвижване и зачестиха вагиналните раждания след секцио - вече имам разкази на майчета от другите болници, но не намирам такива в темата за Майчин Дом...Много ще се зарадвам, ако има и такива щастливки сред вас, и ако споделите преживяванията си! Знам, че д-р М. Яков предприема такова израждане. Интересно ми е и има ли сред вас раждали при д-р Цветкова (нормално) и как протече!
Пожелавам леко раждане на тръпнещите в очакване, здрави, сладки и щастливи бебчета!   Hug

# 299
Raniya , аз имах уговорка за нормално след секцио с д-р М. Яков, но в крайна сметка не се получи, падна ми тапата, изтекоха ми водите, имах контракции на 3 минути, но започна отлепване на плацентата вследстие на много високо кръвно и на финала се озовах по спешност в операционната. Слава Богу синът ми се роди жив и здрав (23 дни по-рано), второто секцио мина много по-леко от първото. Много исках да опитам нормално раждане, имах подкрепа и от доктора, но не ми било писано...

Общи условия

Активация на акаунт