"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 346
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Нямала съм подкрепа за второ нормално. Георгиеви бяха категорични след първо рязане и второто пак ще е така. И хем разликата между двете беше 4 години без някоко дни, т.е. според мен абсолютно достатъчно да си зарасне всичко, но ...........

# 301
В АГ болница последната година аз зная за 4-5 успешни  вагинални раждания след секцио, имам и един разказ за Окръжна болница, много се надявам това да стане практика и в Майчин Дом, защото и там си имат много добри специалисти, а условията вече ги обсъдихме - страхотни са! Към момента аз бих се доверила само на д-р Яков там за такова израждане, защото се води високо рисково, а и мисля че само той би се навил.  В този случай трябва да има подготвен екип за спешно секцио, за да може да се реагира много бързо при евентуална руптура на матката.  Интересно ми е ако започне ражането нощем и има само дежурен лекар и се наложи спешно секцио как се процедира? Това се отнася не само за Майчин Дом, ами и за всички болници...Аз имах късмет да раждам през деня ( във ВИП АГ), в отделението бяха на смяна един лекар и една акушерка, но като се стигна до спешно секцио изведнъж в операционната се появиха 10 човека екип от другите етажи. Знаете ли как се процедира в Майчин Дом при такива ситуации?
За Георгиеви жалко, че не са се навили, защото и аз съм чувала страхотни отзиви за тях. Д-р Цветкова, която изражда в Майчин Дом каза, че 3 години след операцията няма проблем да се пробва нормално раждане, но повечето й колеги в Майчин Дом са на друго мнение...

# 302
  • Варна
Аз раждах секцио поради друга операция - миомектомия, която не е секцио, а изрязване на миоми. И пак никой не се нави за нормално, въпреки че бяха минали почти 2 години. Говорих и е Георгиеви, и с Яков, който в крайна сметка ме оперира. Обяснението беше, че заради риска няма да може да използва никакви медикаменти, ускоряващи/улесняващи раждането, както и обезболяващи, защото с тях няма да усетя, ако стане руптура. Освен това синът ми се роди едър с голяма глава. Та в крайна сметка ме убедиха. Сега ако забременея и стигна до още едно раждане, сигурно пак ще е секцио, въпреки че ще са минали към 4 г. от предното.

# 303
Интересно ми е ако започне ражането нощем и има само дежурен лекар и се наложи спешно секцио как се процедира?

Ами веднага се събира екип. Докато бях в следоперационната, рано сутринта докараха оперирано майче. Тя се мъчеше от обяд предния ден да роди нормално. През нощта я оперираха по спешност, след като се е разбрало, че няма да се получи.

# 304
Аз искам да се пробвам нормално след предишно секцио и при ходенето ми при М. Яков в 18 седмица, като разбра че искам нормално раждане ми каза 30 % вероятност и така като ви слушам  какво са ви казали, малко се отчайвам.А slavena  теб с каква упойка ти направиха спешното секцио-пълна или спинална?

# 305
Благодаря ви за отговорите,момичета! Simple Smile И да - общо прието е при нормално раждане след секцио раждането да не се предизвиква, ускорява или обезболява, т.е. трябва да мине естествено и без медицински медикаменти и интервенции. Така се процедира навсякъде. Не виждам защо това трябва да е причина да се откажеш да водиш раждане...сякаш не можем да родим нормално без окситоцин или епидурална...Интересно! Д-р Яков е страхотен специалист, крайно време е да предприеме нещо по въпроса Joy

# 306
Теди, успех! Hug Не се отказвай! Обсъдете всичко подробно с д-р Яков и ако му имаш доверие може и да имаш много по-големи шансове, зависи за какво е било предишното секцио и как върви сегашната бременност. Ако на мен ми откажат това право или се опитат да ме разубедят - значи, че това просто не е моя лекар и ще го сменя! Naughty Това си е мое мнение!
МОга да ти пиша на лични кои лекари водят такива раждания във Варна, ако решиш да смениш болницата! НО аз вярвам, че д-р Яков ще погледне по-оптимостично на прогнозите Peace, имайки предвид нарастване броя на майките с подобно желание!

# 307
Рания,благодаря ти! При поредния преглед ще питам Яков как е настроен относно това мое желание и ако усетя че се опитва да ме убеди за секцио ще го сменя, а междувременно ми прати на лични лекари, които се захващат с това.

# 308
Ок, Теди! И само да вметна за кураж, че годишния доклад на Световната Здравна Организация посочва,че ресекциото, т.е. повторното секцио , крие повече рискове за майката и бебето от нормалното раждане след секцио! Май е време повечето лекари да си актуализират знанията, а не да лежат на факти и статиститки от пред 20 години... Joy Тук нямам предвид Яков, понеже мисля че той би трябвало да е в час с актуалните изследвания и практики..

# 309
Със спинална раждах и двата пъти. След първото секцио обаче ми правиха миомектомия и ме приспаха за 1 час след като извадиха бебето. После трудно се събудих, сега втория път мина всичко по-леко.

# 310
Аз раждах секцио поради друга операция - миомектомия, която не е секцио, а изрязване на миоми. И пак никой не се нави за нормално, въпреки че бяха минали почти 2 години. Говорих и е Георгиеви, и с Яков, който в крайна сметка ме оперира. Обяснението беше, че заради риска няма да може да използва никакви медикаменти, ускоряващи/улесняващи раждането, както и обезболяващи, защото с тях няма да усетя, ако стане руптура. Освен това синът ми се роди едър с голяма глава. Та в крайна сметка ме убедиха. Сега ако забременея и стигна до още едно раждане, сигурно пак ще е секцио, въпреки че ще са минали към 4 г. от предното.
Svetli  и аз имам операция точно на това място където се прави разреза за секцио.Но моята е на поликистозни яйчници (преди 2,5 г. в МД)и ми казаха че няма да има проблем да си родя нормално(но по мое желание ще е секцио, а и май върви голям бебока).Незнам каква е точно операцията  Embarassed - миомектомия откъде се отстраняват тези миоми   newsm78 от матката  ,от яйчниците или другаде ,но ако няма срязване на матката мисля че не е проблем да се роди нормално поне това ми обясниха на мен и то не само в Майчин дом,а и на ЖК в Бургас.

# 311
Мили момичета,много моля да ми кажете каква е практиката в МД по отношение на втория БХС,в коя седмица се прави ако си там на ЖК?Вече съм направила ранна ФМ с БХС.

# 312
БХС правих само веднъж в 16 г.с., ФМ също правих само веднъж в 19 г. с., резултатите от двете изследвания бяха добри и не се наложи да правя втори път. По препоръка на водещия ми ЖК лекар най-оптимално да се направи БХС е в 16 г.с. затова го направихме тогава.

# 313
Nanito,a само кръв ли ти взеха в 16г.с или го съчетахте с фетална,тоест по-обстоен преглед?

# 314
И при мен БХС беше в 16 г.с. + УЗ преглед (което е задължително, защото към кръвните изследвания се добавят и размерите на плода), а феталната в 19 г.с Peace

Общи условия

Активация на акаунт