"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 044
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
И от мен едно въпросче - вчера Рени ми каза да си взема направлението за хоспитализация (раждане) от личния лекар 2 седмици преди термин. Ако се разраждам по-рано каква е процедурата?

# 256
  • Варна
И от мен едно въпросче - вчера Рени ми каза да си взема направлението за хоспитализация (раждане) от личния лекар 2 седмици преди термин. Ако се разраждам по-рано каква е процедурата?
Не бой се, ако се разраждаш просто звънкаш на личния да го уведомиш и ще ти пусне направление същия ден.

# 257
Не се притеснявай за това, аз родих и чак след това ми донесоха направлението. Няма да те върнат ако раждането започне по-рано.
п.п. Виждам че малко ти остава. Пожелавам ти леко раждане и скоро да ни се похвалиш с бебчето.

# 258
Благодаря   bouquet Hug

# 259
Ларче,ами направление за раждане не ти ли искат?Защото мен Яков ми каза че искат направление за хоспитализация (задължително) и направление за раждане (можел и да преживее ако го нямам него)....
А това за хоспитализация не се ли издава от лекаря който ти води ЖКто или може и от личния  newsm78

# 260
Момичета здравейте !
Пуснах си ПКК и се оказа че имам завишени левкоцити:
15  при реф.стойности 4.0- 11.00 ,дали значи ,че имам някаква инфекция
и гранулоцити 9.84   1.3- 7.4..
 Да изчкам  12 април ,когато съм на консултация или направо утре да отида в болницата?

Mona_pp и аз мисля че е хубаво да идеш в болницата, за да си по спокойна.

А това за хоспитализация не се ли издава от лекаря който ти води ЖКто или може и от личния  newsm78

alex88   - аз съм на ЖК в МД от началото на бремеността. И на мен като ми поискаха напр. за хоспитализация казаха да си го взема от личната лекарка. Тъй като моята ЛЛ е от Разград питах има ли проблем и ми отговориха че няма значение. Така че явно не ЖК-то го издава.

# 261
Извинявай, искам да те попитам за Рени Бояджиева ли става въпрос?

# 262
предполагам не, а за Рени Корновска - акушерката  Peace Относно направленията издават се от личния лекар, а не от жк, направление за хоспитализация е.

# 263
Относно направленията издават се от личния лекар, а не от жк, направление за хоспитализация е.
И двете направления ми бяха издадени от гинеколога, който ми следи бременноста по ЗК. Ако обаче не е направен избор на гинеколог по програма "майчино здравеопазване", направленията се издават от ЛЛ.

# 264
Аз да попитам раждалите мами със секцио със спинална упойка(или епидурална ли е ) поставянето на упойката  гадно ли е ?И при положение че сте в съзнание не е ли гадно като чувате например скалпел,марля,игла, конец и т.н.  самия разговор по операцията?Преди 2,5 г. имам операция на ПКЯ ,но с пълна упойка и през абоката ми я сложи анестизиоложката , пожела ми приятни сънища и вече се събудих в стаята си,а сега стези спинални .........

# 265
Лилка, бях със спинална.... Няма нищо страшно, даже напротив....През цялото време лекарката която правеше операция и целия екип говориха с мене, даже се шегуваха....."скалпел,марля,игла, конец и т.н.  самия разговор по операцията" нямам спомен да съм чувала, все едно че са се разбирали без думи  Laughing
Поставянето не е болезнено.

# 266
оххх, честно и мен много ме притеснява спиналната Rolling Eyes
...не се ли усеща съвсем нищо??

# 267
оххх, честно и мен много ме притеснява спиналната Rolling Eyes
...не се ли усеща съвсем нищо??

Усещаш като ти я слагат, но не боли. На мен ми беше неприятно по-скоро изтръпването. Особено, когато свърши операцията и гледам как ми движат краката като чужди.
.Mr. Green чак без нищо не става. Усеща се бутане, дърпане (леглото е подвижно и голямо разхождане пада напред-назад). Имах чувството, че са ми издърпали циците до колената  Grinning, но не е усещане, което да развали преживяването. Постоянно ме питаха как се чувствам, обясняваха ми, когато питах, шегуваха се. Лекарите си говориха за школите, техниката и т.н (оперираха заедно май за първи път). Определено нито поставянето на упойката е болезнено, нито самата операция е нещо страшно.

# 268
предполагам не, а за Рени Корновска - акушерката  Peace Относно направленията издават се от личния лекар, а не от жк, направление за хоспитализация е.
да, точно за Рени Корновска става дума  Peace

Така, както описвате секциото, звучи даже интересно  Laughing

# 269
Няма ги тея думи като по филмите, те си се разбират без думи и е толкова репетирана операция, че не говорят за нея изобщо, слушаха си радио, приказваха си за съвсем други неща. Да бутането и дърпането се усещат, но не е кофти. Анестизиолога ти занимава съзнанието с въпроси, килограми, ръст, кое дете ти е, някакви си неща, дето си ги попълва. А самата упойка, не е по болезнено и зъболекар, търпимо и поносимо е всичко. Споко всичко минава нормално и бързо, доакто се усетиш и бебето е извадено-много бързо става.

Интересно е меко казано. Joy

Общи условия

Активация на акаунт