"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 032
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Ами то всъщност като се замислиш, ако има гъбички или разни други твари ще има и оплаквания като сърбежи или течения...щом отсъстват защо да се прави микробиология наистина  newsm78  абе знае си работата човекът  Peace  bouquet
И аз така мисля  Peace

# 241
Може ли и аз да попитам, ако ЖК е при доктор , които няма договор със здравна каса и се наложи да  лежа и  после самото раждане на цените на неосигурен ли  е? newsm78

# 242
Престоят в болницата се заплаща в цени за осигурени, ако представиш направление за хоспитализация от ЛЛ.
Няма нищо общо с това дали д-рът, на когото си пациент има договор със здр.каса  Peace

# 243
Благодаря ти Simple Smile  Ще ходя на преглед та да си избера и ЖК , а се притеснявах  , че ако има усложнения е доста скъпичко на ден, а пък съм си осигурена от толкова години, и все си плащам

# 244
  • Варна
Аз имам един въпрос, ако някой може да ми помогне. Вчера бях на консултация и ми казаха за следващия път да занеса бележка от офталмолог, заради високия диоптър. Та въпросът ми е, някой може ли да ми каже къде е ходил и са му издали такава бележка, че аз не искам да ми разширяват зениците, а за там, където се сещам, го правят.
И другият ми въпрос е: знам, че не се носи нищо при постъпването за раждане, само за майката чехли, нощници и какво друго всъщност се носи. А и задължително ли е да е нощница или може примерно пижама и нощница и някакви по-специални ли трябва да с, напр. за кърмачки и т.н. Не сме обсъждали още нищо с акушерката, а ми се ще да знам, за да мога да се подготвя.
Благодаря ви предварително!

# 245
  • Burgas
да се включа и аз  Mr. Green
раждах в МД преди 8 месеца от всичко съм доволна даже предоволна и много си го обичкам моя доктор Георгиев Hug Hug Hugпратих му снимка на бебка преди 1 месец Peaceс голямо закъснение  Grinning

моето бебе също беше с жълтеница 1 месец, но не е нищо кой знае какво, една моя позната която ражда и тя там и нейното беше така, но  личната каза че нямало проблем, при някои бебенца минавала по бавно, незнам така ми каза newsm78но нямаше проблеми Peace

smile29 аз си купих нощница не за кърмачки защото бяха огромни а аз съм слабичка и си я дадох на шивачка отпред ми я цепна и ми сложи 2 копченца да мога да кърмя Peace носих 2 чифта чехли/1 за банята, 1 за стаята/, бикини, чорапи, горна дреха защото може да ти е студено, сутиен за кърмачки, биберон за бебето, помпа най обикновена си купих,тоалетни принадлежности,дамски превръзки. За друго не се сещам Wink

# 246
Няма нужда от горна дреха. Моят халат така и си остана в чантата. На моменти ми беше адски топло, постоянно се потих. Раждах в средата на октомври Simple Smile

# 247
Аз имам един въпрос, ако някой може да ми помогне. Вчера бях на консултация и ми казаха за следващия път да занеса бележка от офталмолог, заради високия диоптър. Та въпросът ми е, някой може ли да ми каже къде е ходил и са му издали такава бележка, че аз не искам да ми разширяват зениците, а за там, където се сещам, го правят.

В клиниката на д-р Пламен Хубанов последния път ми направиха всички изследвания без да ми разширяват зениците. Има чудесна апаратура, която ми спести много нерви и неудобство. Единствено трябва да уточня, че и там, дори с направление, пак доплащаш за прегледа.

# 248
И другият ми въпрос е: знам, че не се носи нищо при постъпването за раждане, само за майката чехли, нощници и какво друго всъщност се носи. А и задължително ли е да е нощница или може примерно пижама и нощница и някакви по-специални ли трябва да с, напр. за кърмачки и т.н. Не сме обсъждали още нищо с акушерката, а ми се ще да знам, за да мога да се подготвя.
Благодаря ви предварително!

smile29 -на мен ми предстои скоро раждане (термина ми е 17.04) - и още преди две седмици питах моята акушерка какво трябва да се носи като багаж. Тя каза да си нося само чехли (ако искаш 2 - за баня и за стая), 2 нощници с копчета отпред (изрично подчерта че ги предпочитат пред пижамите) и тоалетни принадлежности (четка за зъби, паста за зъби, четка за коса,ластик и т.н.); мобилният телефон и фотоапарат със зарядни също. Каза че превръзките ги дават те, а за бебето не искат НИЩО. Другото което ми каза е че ако искам мога да си приготвя един допълнителен багаж с помпа за кърма, биберон за бебето и други неща които се сетя - но него мъжа ми да ми го донесе ако преценим че ми трябва.

# 249
  • Варна

В клиниката на д-р Пламен Хубанов последния път ми направиха всички изследвания без да ми разширяват зениците. Има чудесна апаратура, която ми спести много нерви и неудобство. Единствено трябва да уточня, че и там, дори с направление, пак доплащаш за прегледа.

И аз за там си мислих, между другото да отида. Ама все пак да питам, защото преди като бях ходила в Св.Петка и всичките тези процедури с разширяването направо се ужасявам сега като си помисля. А значи все пак работят и със Здравната каса, аз мислех, че не, ама няма значение, важното е и този ангажимент да отметна.
Благодаря за инфото!   bouquet

А за нещата за болницата и аз знам, че за бебетата не искат нищо, а оттам си ги обличат и т.н. Значи ще се купуват нощници, а за превръзките някъде по-горе бяха казали други раждали момичета, че е хубаво да си вземеш някакви, защото не е много сигурно тези, които ги дават там дали ще са ти удобни (аз поне смятам да си взема), а телефона и апарата са задължителни, няма начин  Grinning

# 250
smile29 щом си имаш любими превръзки - вземи си ги тогава. Забравих да спомена за багажа - 2бр хавлии и бельо  Wink

# 251
  • Варна
Абе чак пък любими  Grinning , ама знам от приятелки, които са раждали там, че да няма купуване по спешност. А това за хавлиите верно, че го спомена, че в суматохата като нищо да се забравят.

# 252
smile29 - тогава мога да ти препоръчам едни от тези превръзки

http://www.zoya.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0 … 9%D0%BA%D0%B8.228

или

http://www.zoya.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0 … %B0-%D1%85-10.316

Много доволни от тях мами ми ги препоръчваха, и аз вчера ги получих - меки и памучни са, и не дразнят кожата...а са и много дълги

# 253
Момичета здравейте !
Пуснах си ПКК и се оказа че имам завишени левкоцити:
15  при реф.стойности 4.0- 11.00 ,дали значи ,че имам някаква инфекция
и гранулоцити 9.84   1.3- 7.4..
 Да изчкам  12 април ,когато съм на консултация или направо утре да отида в болницата?

# 254
В болницата направо-въпреки че на бременните всичко им е променено, но за всеки случай......

Общи условия

Активация на акаунт