"Майчин дом"- Варна тема 3

• 49 761
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
И аз знам че бременност се установява в 6 г.с. най-рано....
да,като прочетох трета седмица и онемях бреее,още обаче не ни е толкова напреднала медицината..

# 76
На многоуважаемата елними, първо ще кажа - да, кефи ме да си плащам регламентирана услуга на каса срещу издаден документ! Нея ако я кефи да дава пара на ръка под масата - неин си проблем! Ама не знам кое заслужава да се определи като суета!

После да кажа за какво държах да си платя.

Първо и най-важно - бебето беше в ръцете ми от първата си глътка въздух. Закърмих го има-няма 5мин след като се роди и след това по мое желание го оставиха при мен, а не на студения мозаячен плот. Даваха ми обяснения за всичко което ще правят с него и ми искаха разрешение. Уважиха желанията ми, когато отказвах процедура, без обидни подмятания. Държаха се уважително, а не сякаш съм жертва в ръцете им, а бебето тяхна собственост.
Бебето ми беше на изключително кърмене, не му тикаха в устата гадни гъбясали биберони с вода или АМ, без моето разрешение.

Това ми беше най-най важно! Немислими са ми правилата в др. болници, където дават бебето на майката след еди-си-колко часа, на другата сутрин или дори след 3 дни! Ами че това са най-важните часове за адаптацията му! При здраво бебе, което няма нужда от спец. грижи какъв е смисълът от това???

После, имам си изисквания към хигиената. Твърдения, че за ден-два се изтрайвало са ми смешни! Някой ако е свикнал да живее така - моля, да трае! Аз мръсотия и хлебарки не търпя, още повече за новороденото ми бебе!

Платих и за това, да ме изпишат със здраво бебе без задължителните вътреболнични инфекции (което пак идва от хигиената)

Не на последно място и самото раждане. Не ми натикаха дежурната система окситоцин без да има нужда от нея. Родих много бързо и леко, като адекватните реакции на акушерката Иглика (цял живот ще я помня!) спасиха синът ми, който беше с три пъти увита пъпна връв около вратлето!!!
След това близо 10 часа бях под интензивно наблюдение, тъй като имаше висок риск от кръвоизлив. Поставиха ми инжекции, система, леден компрес на корема. На всеки половин час идваха да видят как съм.

Изобщо не смятам, че това моето е суета, гевезелък или от сорта! Това са нормални човешки условия и отношение, което се полага на всички!
Да, но за момента не мога да ги получа в държавно родилно заведение и за това си платих и то срещу съответният документ, чисто и легално!

п.п. Не се хАби да ми обясняваш за Окръжна, раждала съм и там  Stop

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 17:58 от eta

# 77
# 78
МИсля, че след поста на eta  няма какво повече да се каже.
Проявихте невероятно великодушие да отговаряте на смешните и плоски провокации на елмини, дето чула -недочула  Tired.

# 79
Момичета, ако се ражда не по ЗК, нали се плаща 145 лв за "грижи за новороденото" . Това за целия престой ли е, или е на ден , както за леглоден?

# 80
  • Варна
елними, не знам дали усещаш колко се излагаш вече ooooh! Глупаво е да оспорваш думите на жена, която е родила там за това кога са и дали бебето. Мисля че Ета по-добре знае това.
И аз не съм чула там да преглежда д-р Цветкова  newsm78
А в трета г.с. и с извънземен ехограф да те гледат, няма да видят бременност, така че първо мисли, а после пиши.
За твое сведение първото си дете съм го раждала в Окръжна болница и щом съм решила да родя второто в Майчин дом, значи има за какво. Мога да те уверя, че не е от суета.

# 81
Др. Цветкова не преглежда в МД, но изражда там  Peace !

# 82
ЕТА,нямам думи за поста ти - всичко е обяснено кратко и точно.  newsm10

# 83
Не тя изобщо е нямала иследвания за алергии.
Да посещавала съм болницата.Бях бременна във 3-та седмица ,когато ми казаха,че е възможна извънматочна бременност,във същият ден на най-простият видеозон ми казаха,че бременноста ми не е извънматочна.
супер некомпетентни.
Суета суета,раждайте си там и господ да ви пази,а чували ли сте случаят с бременна в 8-ми месец отива да ражда и направо са я пренасочили в аг,що ли.
Не казвам,че условията в другите болници са нормални,но да даваш толкова пари ,щото видиш ли обръщали ти внимание,хайде стига,за майката и детето било добре,елате да видите колко добре си му беше на моето бебе в окръжна болница и без пари.Щом имам мнение по темата ще си го напиша,никой не може да ме спре.
Не зная дали си прочела за моя случай, НО нека аз ти кажа нещо: същия случай в АГ-Варна, близките са ги разкатали за прословутите инжекции за по 4 000 едната! На близките на родилката са съобщили, че е мъртва, а 30 мин. по-късно ги уведомили, че са се объркали е , че все пак е жива! Леле каква малка грешчица! Овикали са хорицата, държали са се нагло! В майчин дом на моите близки са им обеснявали всичко, били са много мили и разбиращи!
Аз съм и ще съм благодарна до края на живота ми, че отидах там!
Защо платих? Защото не искам в най-важния момент от живота ми да се отнасят с мен като с боклук! Аз съм човек със самочувствие, образование и положение и ЗАСЛУЖАВАМ да се отнасят като с нормално човешко същество! И НЯМА да позволя на подобни нещастни хора (не всички, но за съжаление повечето) като работещите в АГ и окръжна да си изливат комплексите за малоценност върху мен!
Това е от мен!
Обичам си ги всички и подони изтърсаци, които нямат и най-малка идея за какво иде реч да си изливат простотията тук! Ако на някой не му харесва да си пише там където му е приятно! Да не се налага да информираме модераторите! #2gunfire

# 84
Имало е някакви съмнения по повод написаното от мен, до колкото разбирам?

Ами да сподели още някой, който е родил на скоро в болницата. Бебетата родени секцио се закърмват 2 часа след като са родени, а нормалните веднага, щом ги претеглят и повият.

Моето дори не само че го закърмих веднага, ами и го монтираха на гърдите ми да суче през цялото време до като бях в следродилна зала, като допълнителна терапия за свиване на матката и предотвратяване на кръвоизлив.  Simple Smile

Ооо, Бейби Дол, честитка! Всичко да мине много леко! Добре дошла в отбора  Wink

# 85
Момичета, разчистиха темата. Да се успокоим и да не се занимаваме повече, че много злоба нахвърля тази жена тук.

# 86
Аз пък не виждам нещо да са й разчистили на темата  newsm78, а уж я следя редовно  Grinning.

# 87
Аз пък не виждам нещо да са й разчистили на темата  newsm78, а уж я следя редовно  Grinning.

Махнаха поста, в който ни обиждаше. И аз се надявах на повече, но и това върши някаква работа.

# 88
Следила съм  предишната си бременност и в АГ няколко пъти(там ме натика личния ми лекар) и в Майчин дом!Няма база за сравнение между двете болници!В Аг(да ме извиняват нейните фенове) беше като във филм на ужасите-тъмни коридори,всичко овехтяло,допотопни ехографи,там дори ми лепнаха гъбички при прегледите,да не казвам че леглото на което ме сложиха докато ме гледат на ехото беше с кървави петна(не от мен)...Обратно беше в МД.Чисто,спретнато,уютно.Страхотна техника(това е страшно важно)Затова сега твърдо само и единствено в Майчин дом ходя  Peace А що касае плащането-ами нямаме против с мъжа ми да плащаме,но да  получим адекватни и компетентни прегледи.За сведение,и в Аг ни вземаха пари,но на ръка,и за прегледи който съжалявам че съм направила там Sick

# 89
привет 55

Яков Младши прави ли секцио?

Общи условия

Активация на акаунт