"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 280
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • на Земята
Ей от това се притеснявам:
,,...страхотен професионалист,но мен ме боди 6-7 пъти... ,,
,,при мен 4-5 пъти...,,
,,не ме хвана нещо... дозата беше повече и  т.н. и т.н. Thinking

Имам база за сравнение с първото ми раждане в Селена Пловдив и там не съм имала ,а и не съм  чела за такъв проблем newsm78
А за мене едно от важните неща при раждането е упойката . Това ще ми е притеснението като тръгна да раждам в МД,(тъй като ми е най-близо сега)не ме разбирайте погрешно моля Peace
Продължавам да следя с интерес .

# 556
*Elisa* Честито и от мен. Нека малкия юнак расте все така едър, весел, щастлив и да ви носи само много поводи за гордост.

Браво за разумното решение!!! Както казват по добре късно отколкото никога  Wink

# 557
И мен анестезиолога ме боде няколко пъти, първо бях легнала, след това седнах. Каза че ми е изкривен гръбнака и затова  Rolling Eyes С Добрева този проблем го нямах, но пък сега след като ме пусна упойката нямах никаква болка.

# 558
Благодаря на всички за топлото посрещане! Hug Hug Hug

Относно поставянето на анестезията - аз бях седнала на операционната маса, с крака върху едно столче. Една сестра ми натисна главата надолу и след няколко минути ми казаха вече да легна и аз усетих едно изтръпване на дупето и топлина по краката. Няколко дни след мен една приятелка роди там и момичето, с което е била в една стая са я боли 4 пъти и накрая са и сложили пълна упойка. Явно е много индивидуално.
Аз бях чувала за страничните ефекти от спиналната анестезия и не се стреснах, когато ми се повдигна и почнах да повръщам Само и казах на д-р Добрева и тя ми донесе едно легенче. Втрисането също го знаех, само дето не очаквах, че всичките "ефекти" ще ме хванат мен Laughing По-скоро е неприятен психологичния момент - факта, че не си чувстваш краката и не можеш да се мръднеш, че дишането ти е по-леко, а и на мен и ръцете ми бяха изтръпнали. Но всичко минава и се забравя, особено когато ми донесоха сина Flutter

# 559
Хм,явно не е само до анестезиолога,а и до известна доза късмет дали лесно ще ти поставят упойката и как ще те хване!Имах предпочитания кой да ми е анестезиолога,но сега съм малко объркана.Добри и негативни отзиви има и за двамата лекари в МД.Но каквито и неразположения да се появят,вярвам се изтрайват.Добре че е тази темичка за да можем да се ориентираме по-ясно в предпочитанията си Peace

# 560
Ей от това се притеснявам:
,,...страхотен професионалист,но мен ме боди 6-7 пъти... ,,
,,при мен 4-5 пъти...,,
,,не ме хвана нещо... дозата беше повече и  т.н. и т.н. Thinking
.

??? къде ги пише тези неща, това с дозата е върхът Joy
успокой се и ги прескачай тези писания, мен пък д-р добрева ме убоди само веднъж, хвана ме бързо , дозира я точно , отпусна ме леко ,  имах  за кратко малка треска

# 561
Хм,явно не е само до анестезиолога,а и до известна доза късмет дали лесно ще ти поставят упойката и как ще те хване!Имах предпочитания кой да ми е анестезиолога,но сега съм малко объркана.Добри и негативни отзиви има и за двамата лекари в МД.Но каквито и неразположения да се появят,вярвам се изтрайват.Добре че е тази темичка за да можем да се ориентираме по-ясно в предпочитанията си Peace

bubka:) абсолютно права си за късмета (и до човека). Аз например когато се разбра че ще раждам нормално в последния момент и ми казаха при коя лекарка ще бъда започнах да чета и само лоши мнения бях прочела за нея, допълнително и познати после ми казаха негативи. Можеш да си представиш как се почувствах и в какъв ужас изпаднах. И като тръгнах да раждам не смеех да издам и гък дори при раждане без упойка. А самата лекарка се държа много професионално и доста по мило от това което очаквах. Накрая даже получих похвала за това че съм се справила страхотно (за първескиня с голямо бебе и без упойка) и за това че не ми се е чул гласа въпреки големия зор с напъните.
Така че "смело напред" и много много не се замисляй, аз съм на принципа "каквото е писано - това ще стане"...

# 562
alesya,благодаря ти за позитивния и окуражителен пост Hug Права си че не трябва да се плаша предварително.А на теб да ти е живо и здраво детенцето,само хубави неща и щастливи години ви желая занапред!!! За анестезиолога засега няма да мисля, като наближи момента,тогава...

# 563
Всичко си е доза късмет, наистина.  Peace
Аз дори не си бях помисляла за пълна упойка, но ето, 4е така родих  Simple Smile Не е страшно.
Д-р Добрева ме боде 4 пъти неуспешно, работата, предполагам, опираше до физиология, разстоянието между прешлените казаха, че е недостатъчно, докато същия ден още три девойки родиха със спинална без проблем.

# 564
Moмичета дишайте спокойно, всичко е на късмет, колкото по на години е доктора и колкото повече стаж има, толкова по интересни неща може да се прочетат за него/нея. Има всякакви пациенти и има много доволни и недоволни, ако за вас е нормално едно, за други е супер огромен проблем.....За Добрева - първо секцио от раз ми постави упойката, второто раждане се поизмъчи жената, но пък не мога да заменя с нищо майчинското и отношение по време на цялата операция, милва ме, говори ми, беше точно като майка........При упойката важат не само чисто медицински условия, освен доза и килограми на жената има и голям психологически момент, дозата адреналин, която в момента те тресе също не е без значение.......Първоначалната настройка също не е без значение- отивайте с мисълта, че нещо хубаво ще ви се случи, а всички други манипулации са само пътя, които трябва да извървите докато се срещнете с най-скъпото. За секцио това са просто едни 40 минути, които трябва да минат.........Успех на всички  Hug

# 565
  • на Земята
Мерси ,дано всичко е наред! Hug

# 566
Първоначалната настройка също не е без значение- отивайте с мисълта, че нещо хубаво ще ви се случи, а всички други манипулации са само пътя, които трябва да извървите докато се срещнете с най-скъпото. За секцио това са просто едни 40 минути, които трябва да минат.........Успех на всички  Hug

Абсолютно! Подкрепям! Peace

# 567
Първоначалната настройка също не е без значение- отивайте с мисълта, че нещо хубаво ще ви се случи, а всички други манипулации са само пътя, които трябва да извървите докато се срещнете с най-скъпото. За секцио това са просто едни 40 минути, които трябва да минат.........Успех на всички  Hug

Абсолютно! Подкрепям! Peace

с 2 ръце и аз!!! Peace Peace Peace

# 568
  • Варна
 ??? къде ги пише тези неща, това с дозата е върхът Joy
успокой се и ги прескачай тези писания, мен пък д-р добрева ме убоди само веднъж, хвана ме бързо , дозира я точно , отпусна ме леко ,  имах  за кратко малка треска [/quote]

Това мога да кажа, че важи и за мен - едно убождане, веднага ме хвана упойката, треска за кратко, само за излизането не се сещам кога точно беше, ама на мен ми се стори цяла вечност. Явно наистина си е напълно индивидуално и не зависи съвсем от анестизиолога.

# 569
alesya,благодаря ти за позитивния и окуражителен пост Hug Права си че не трябва да се плаша предварително.А на теб да ти е живо и здраво детенцето,само хубави неща и щастливи години ви желая занапред!!! За анестезиолога засега няма да мисля, като наближи момента,тогава...

Много благодаря  Peace

Общи условия

Активация на акаунт