Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с постоянното чесане по лицето на бебето?
На каква възраст обикновено спират бебетата да се драскат?
Как мога да подрязвам ноктите на бебето, ако то не ми позволява?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с постоянното чесане по лицето на бебето?
Проблемът с драскотините по лицето на бебето е често срещан. Повечето родители препоръчват редовно и внимателно подрязване на ноктите, като се предпочитат заоблени краища, за да се предотвратят дълбоки драскотини. Можете да използвате ножичка за бебета, но пиленето след рязане също е препоръчително, за да се избегнат остри ръбове. Някои родители предлагат ръкавици, но с времето установяват, че дрехите с по-дълги ръкави също могат да помогнат.
-
На каква възраст обикновено спират бебетата да се драскат?
Обикновено децата спират да се драскат активно, когато пораснат и развият по-добра координация и осъзнаване на собственото си тяло, което става около 2-3 годишна възраст. В много случаи семействата забелязват значително намаляване на драсканията, когато детето започне да осъзнава, че наранява себе си.
-
Как мога да подрязвам ноктите на бебето, ако то не ми позволява?
-
Кой е най-добрият инструмент за подрязване на ноктите на бебето?
-
Как да се грижа за драскотините по лицето на бебето?
Решение за драскането не успях да открия. Краищата е невъзможно да се заоблят, дългите ръкави са олигавени на петата секунда, ръкавички търпи само докато спи нощем, което все пак помага донякъде. Смених обаче кремa му за лице и драскотините зарастват доста по-бързо. Преди ползвах този на Веледа, сега му взех Vita-Horm и съм изключително доволна.

Сега ги режа всеки ден с ножичка за кожички. Направи си няколко ръкавички от стара тениска или памучен плат(за смяна).