Февруари настана, с бебенце е вече мама! (43)

• 22 321
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Рали , честит телевизор ! Обичам такива изненади  Grinning !

# 376
   Сънки, със същия д-р Томов. Наистина е лице, ама малко ме поизнерви преди да заспя, не знам защо си помислих, че ще ме отрежат, а той ще забрави, че трябва да ме упои. Луда работа.

# 377
gerinka80-еми една лелка с руса коса-къса...дето 15 мин се чудеше как точно да ми сложи коланите и накрая викна 1 младичка да и помогне...

# 378
  • offshore & overseas
Ооох, Ради, аз под смъртна заплаха не отивам сега в ЖК-то, ако и да съм си платила, за да ме следят. Не знам кой те е насочил натам, но са доста зле наистина и нямат нищо общо с болницата (в допълнение явно са и претоварени).

Важното е, че всичко е наред с тоновете!! Пу-пу, все така!

# 379
  • София
Ефтелия, не знам точно колко време предварително започва това естествено очистване, ама като ме погнаха контракциите онази нощ, ме настигна и тази красота, та ептен се убедих, че раждам.  Crazy Laughing Но ето, че мога да стискам още.  Laughing

# 380
Хайде и аз вече да се успокоя,че всички са си по местата!!!Ника,бая си те позамислихме тебе!!!
Стиснати палци и от мен за утрешните мероприятия!!!Аз съм на тонове утре ,та ако се видя със Сашкова после ще драсна 2 реда.

# 381
  • York
Късмет на Мегелина и Амика утре! Praynig
В коя болница ще сте, че ще ходя на преглед тези дни в Окръжна (утре или вдруги ден).

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 19:50 от ponqkoga

# 382
Бръмби, чак сега намирам малко време да ти отговоря. Опитвала ли си да го оставиш да суче „на празни обороти”, тоест дори и след като усетиш, че гърдите ти са празни. Ако Митето има търпение да суче и след това, чудесно, защото така ще си друпне нова доза мляко. Кърмата се произвежда и в момента на сукането и понякога, особено при установена лактация дори не се изобщо колко мляко преминава през гърдите. Съвсем нормално е вече да са ти меки гърдите. Това не е признак, че кърмата спира. А и няма смисъл да се сравняваш със сестра ти, защото при всеки е индивидуално. Много майки, никога не са имала напрегнати гърди и никога не са успявали да изцедят нищо с помпа, но успешно кърмяг децата  си дълго време.
Но това, че даваш добавка може да е заблудило организма ти, че потребността от кърма е намаляла. Можеш ли да ми кажеш средно по колко АМ изпива за денонощие, на всяко хранене ли даваш добавката от поне 30 мл?
Можеш да опиташ няколко идеи, които да помогнат за увеличаване на кърмата. Мислиш ли, че можеш да вкараш още няколко кърмения за денонощие? Може да е по - лесно когато Митето е в полусънено състояние. Както писах, ако иска да суче по - дълго, оставяй го, дори и да усещаш гърдите си празни. След това можеш да стимулираш и с помпата, дори и нищо да не пуска. Просто помпаш така няколко минутки и е много вероятно скоро да слезе и новата доза мляко.
Можеш да опиташ да намаляваш добавката постепенно. Например на няколко дни с по няколко мл. Давай му да суче колкото и когато поиска, дори и да иска през половин час, дори и на по малки интервали. Важното е сега чрез сукането да възстанови лактацията по нуждите си. Това не може да стане от раз, но със стимулация, добро и често изсукване има реален шанс постепенно да отпадне нуждата от добавка. Ако изцеждаш нещо, можеш да дохранваш с изцеденото преди да дадеш АМ.
Добре е дохранването да става с различно от биберон средство. Шишето и биберона, както и залъгалката има опасност да объркат сукането, от шише се пие много по различно и по лесно, отколкото се суче от гърда. Ако си склонна, опитай дохранването да става с лъжичка, спринцовка или дозатор. Така Димитър ще си задоволява сукателния рефлекс на гърдата.
Според теб възможно ли е това неспокойство след кърмене да не е търсене на храна, а просто да има желание да суче, да се сгуши в теб, да е на топло и тясно както е свикнал през деветте месеца в утробата. Как се държи ако не му направиш добавка, а просто го погушкаш и разходиш и полюлееш? Нормално е след като е ял АМ да прави по големи паузи и да спи, защото кравето мляко, каквото е адаптираното, се обработва много по - трудно и на организма на бебето му трябва време. Кърмата се усвоява много по – бързо и за едно толкова малко бебе е нормално да ограднява и на много кратки интервали понякога.
Пиши като го премерите, сигурно скоро ще сте на консултация.

Съни скай, ще прочета по късно  Hug

Аз бях на тонове, пак съм доволна от 2 градска  Peace Много са мили и спокойни. Акушерката ми препоръча да взимам душ, да мия прозорци и да правя секс  Joy А доктора каза, че госпожицата се държи чудесно, има леки контракции, но нищо притеснително.

# 383
  • София
Ох, момичета, много са ни сладки бебетата, да са живи и здрави!  Heart Eyes
Мен пак ме понаболява, ама като гледам всички се оплакваха в болницата, че нощем основно са им контракциите, та явно и тази красота ще се преживее, няма начин.
По този повод си лягам, лека ви нощ.  Laughing

# 384
  • София
Честита бебка на Танчето! Да е жива и здрава Алекса (голяма е сладурка) и много да слушка мама и тати!  smile3525

Стиснати палчета на всички мами, които утре ще раждат! Hug

# 385
Здравейте, ние се завърнахме, тази вечер !

Всичко е ОК,  ВИКТОР Е ДОБРЕ, когато имам повече време ще пиша, по подробно!

Поздрави на всички майчета!

# 386

Честита дъщеричка ,Танче!
Да ти е здрава и кротичка Алекса!
Много хубаво име сте избрали!

Ника,радвам се,че и вие сте добре!Май-май ми мирише,че 9-ти  ти е малко далече,така като те чета?Важното е всичко да мине както трябва!
Ради,щом тоновете са ти добре,всичко е наред!Не се ядосвай за другите!
Стискам палци на Амика и Мегелина,и чакам добрите вести утре!

# 387
Amica, стискам палци за утре  fingerscrossed Сигурна съм, че всичко ще е ОК и ще си гушнеш малкото съкровище

Сашкова, Плами - също късмет и стиснати палчета  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Танче,имаш си малко сладичко пашкулче, гуш гуш  Hug Мегелина, благодарскко Simple Smile

Ника, лека и спокойна нощ  Sleeping

Ради, дано си вече по-спокойна  hug

Кенди, и моето предложение е едно чайче Сена (майчин лист), на другата сутрин си пушка.

Марго, добре си си дошла  Hug

Освен да пожелая една хубава вечер на всички, поне засега...  bouquet

# 388
Марго, добре сте си дошли!  bouquet
Амика, късмет утре - всичко ще бъде наред! Peace

# 389
  • София
Ника... Hug...мила, притеснихме се за теб...аз лично реших, че вече си в отбора на обебилите се мами, ама явно не е писано още... Hug

Успех на всички, на които им предстои утре среща с малкия човек...  Hug

Честита, принцеса на Танчето...   bouquet

Момичета, задавайте си въпросите към Шаманката и Мяу направо в темата, за да могат и други да четат и да се образоват, за да не се повтарят пак същите въпроси...  Hug  Аз лично не пропускам нито един пост по този въпрос, даже си ги копирам в папка и като дойде време да се просветлявам... Mr. Green...за което много благодаря и на двечките ни  помощнички...   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт