Дъблин

• 17 405
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
  • Димитровград
За градския транспорт картата е 21 евро за една седмица.На мен  ми беше много удобно с нея,защото така и не можах да запомня системата за таксуване,колко спирки колко струват.

# 16
  • София
Единствените пари, които съжалявам че похарчих в Дъблин, са тези за пивоварната Гинес. Очаквах, че срещу 15 евро ще видя доста неща, а накрая се оказа като кино - видяхме 2 механизма и ни прожектираха филм за историята на фирмата. И момичета, пригответе се за солидни цени на бирата и алкохола - ирландците хич, ама хич не си поплюват с цените.

# 17
Ами пинта Гинес беше към 5 евро (в кварталната кръчма).
Днес в Истанбул (върнах се вече, де) ми искаха 5 лири за чаша чай. Верно, заведението беше пинизчийско, ама чай, все пак Thinking Та в тоя ред на мисли, парите за бира ги давам с по-лека ръка  Mr. Green

В супермаркетите бирата си беше на цените, на които се предлага навсякъде из Европата. Вечер за допиване  Embarassed

# 18
Сладка хапка, Кремче Ванилия, и аз ще са възползвам от насоките, които давате  Heart Eyes.
Ние ще сме в Дъблин на 27-29 април и ни се събират около 2 дни на място. Тъкмо снощи разучавах придвижването от летището до центъра на града и взех та се отплеснах в Гугъл Ърт и снимките на гугълците Grinning.
Пивоварната на Гинес определено ми е в списъка (също почитател на тъмната бира). Grinning Както и катедралите и Тринити колидж. Май 2 дни няма да са достатъчни  Laughing

Пихте ли бира?

# 19
Дъблин е малък град и два дни и половина са достъчни да видите всичко по-интересно и без туристически автобус.
В туристическия център , а и в хотелите има всякакви безплатни карти и брошури за всичко по-интересно.
Бирата е скъпа но пък си заслужава всеки цент.

Ето тук сме описали малко от нашите впечатления в Дъблин  Simple Smile :

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=turizym&Num … =true#Post2241353

# 20
Абе ако времето (и парите) не са проблем, два дни са си малко.
Аз изкарах в Националната галерия половин ден само. Останаха ми още неща за гледане, ама нека да има за какво пак да се върна.  Grinning

# 21
E права си то само в Темпъл Бар мога да изкарам седмица , но говорим за основните неща .Много ми харесва , как се забавляват ирландците , но такова пиянство никъде не съм виждала.
Масово и мъже и жени са фиркани до козирката в петък и събота вечер.
То и в Англия не е много по-различно , но в Дъблин нещата са съвсем извън контрол  Simple Smile

Ако някой си мисли ,  че младите в България пиянстват нека просто се поразходи до острова.

# 22
Май това най-малко ми направи впечатление. Явно е от разликата в годините. Laughing

# 23
  • пак на Рив Гош
Сладка хапка, Кремче Ванилия, и аз ще са възползвам от насоките, които давате  Heart Eyes.
Ние ще сме в Дъблин на 27-29 април и ни се събират около 2 дни на място. Тъкмо снощи разучавах придвижването от летището до центъра на града и взех та се отплеснах в Гугъл Ърт и снимките на гугълците Grinning.
Пивоварната на Гинес определено ми е в списъка (също почитател на тъмната бира). Grinning Както и катедралите и Тринити колидж. Май 2 дни няма да са достатъчни  Laughing

Пихте ли бира?

Хе-хе, тъкмо си мислех да вдигна темата  Laughing
Пихме, разбира се  Grinning. Най-много ни хареса O'Hara's - тъмна като Гинес, но с по-силно изразен вкус. Но опитахме само 4 вида (няма как, бяхме с малката  Wink).
Останах очарована от Дъблин и искам пак!   Simple Smile Горещо препоръчвам Ботаническата градина, ако сте с деца.
Ето малко и от моите впечатления, а повече снимки има тук.

# 24
Макар че темата е на година, ще я "побутна" малко, защото скоро ще ходим до Дъблин за дълъг уикенд. Много интересни разкази на писалите в темата  Peace
Особено ми харесва идеята за релакс в пивоварната на Гинес с гледка към града!
Ако някой има хубави впечатления за вече обсъдените забележителности или, още по-добре, за други интересни места в/около града, ще съм благодарна да ги споделите  Mr. Green

# 25
  • Димитровград
На мен не ми харесва в пивоварната пък.Излъчват ти филм как се прави бирата.А за гледка към града има и други високи места,например от Християнската църква се вижда града също.
Много хубаво място за разходка е квартала Dalkey,има си замък от времето на Хенри 8-ми,там са къщите на Боно и Ения Wink.В Dun Laoghaire също има много страхотна атмосфера.
От забележителностите на Bus-tour най-много ми хареса затвора.
Питай нещо,аз повече харесвам паркове и поляни и разходки,отколкото музеи.

# 26
На мен не ми харесва в пивоварната пък.Излъчват ти филм как се прави бирата.А за гледка към града има и други високи места,например от Християнската църква се вижда града също.
Много хубаво място за разходка е квартала Dalkey,има си замък от времето на Хенри 8-ми,там са къщите на Боно и Ения Wink.В Dun Laoghaire също има много страхотна атмосфера.
От забележителностите на Bus-tour най-много ми хареса затвора.
Питай нещо,аз повече харесвам паркове и поляни и разходки,отколкото музеи.
Благодаря, непременно ще се възползваме от гледката от Християнската църква. Къщата на Боно също не е за изпускане Simple Smile 
И ние сме фенове на паркове и градини, но поради времевото ограничение, ще се задоволим с една разходка в градската ботаническа градина, за която има много добри отзиви тук Simple Smile

# 27
  • Countryside
И на мен Ирландия и най-вече Дъблин ми е стара мечта. Ще разгледам сайта за лоу кост полети. Времето като в Лондон ли е? За да знам кога е най-подходящо за посещение. То ако е като в Лондон най-добре е април-май, а аз се глася за септември-октомври.

# 28
  • Димитровград
В момента има промоция на билети в сайта  http://www.aerlingus.com/ до 20-ти май,промоцията им е за септември,един билет Бургас-Дъблин е обявен на 60 евро.
Ето го линка- http://www.aerlingus.com/travelinformation/weboffersfromireland/ … leeuropefrom2999/

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 12:23 от kanesta

# 29
  • Countryside
Гледам на сайта на aerlingus има някъкъв промо код като букваш полета, някакво инфо за него?
Има билети по 143Е за септември-октомври, което е добре като цена, обаче полета от Бургас за Дъблин пристига в 00:25, по това време ще трябва с такси до хотела, някой да ме ориетира за цени, че в Лондон режат главата през кръста. И ще можем ли толкова късно да се чекираме в хотела  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 15:18 от Сиренце

Общи условия

Активация на акаунт