Отговори
# 15
Ех, да си помечтаем да деня, в който тази тема няма да е актуална...

Това си мислих и аз като видях новата тема...

Мен от 2 седмици ме човърка един въпрос. Преместихме се да живеем на друго място и тук ми е едно шуто - това няма, онова няма, избор малък, пък ако не се и кърмихме не знам какво щях да правя. ooooh! И като попитам дали може да се намери нещо и мамите тук ми пишат: ама защо ползваш препарат за бебешки дрешки и препарат за бебешки съдове като бебето ти вече е голямо?!?!
Та си мисля, само ние ли се пънем толкова бебетата ни да са добре гледани и в частност кърмени? И в мен ли е проблема, че искам най-доброто за бебето ми?

Малко в страни от темата...ама трябваше да споделя... Embarassed

# 16
  • Varna
Записче!
Извинявайте  bouquet

# 17
Tony_st,не си измисляй,моля те.Никой не ти е казал тези неща.
Извинявам се и аз за отклонението.

# 18
Доверявала се е на инстинктите си - нещо, което съвременната жена все по-малко прави  Peace
newsm10 newsm10 newsm10

# 19
Ами има една наредба на Министерството на здравеопазването, която буквално обявява за незаконно предлагането на каквато и да е друга храна освен кърма/АМ преди навършване на 4 месеца. Педиатрите, които я нарушават, го правят защото няма наказания ... Ако 2-3 от тях се разделят с правото да практикуват (примерно за 5 години) другите ще се замислят какви съвети да дават. Но ... ние живеем в БГ ...
Бибона,можеш ли да кажеш къде си я чела тази наредба?Ако не те затруднявам дай линк,моля те! Praynig Simple Smile...и ако си го чела извън нета,пак дай подробности,моляааа! Hug

# 20
В момента нямам време да я намеря, но от тук бях стигнала някак до нея: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%B … D0.BE.D1.88.D0.B8

# 21
Днес една колежка от университета, която е далеч от това да бъде майка, пък да кърми май още по-далеч ме попита дали са ми увиснали циците...показах и  Shocked а като и казах, че от 75А съм минала на 85Ц тя се втрещи още повече...била чувала от познати, че ако в началото пиеш хапчета за спиране на кърмата, гърдите ти ще останат в същата форма, в която са...тоест огромни...а ако кърмиш, че увиснат...попитах я кой и го е казал и се оказа, че това са жени, които никога не са се сблъсквали с кърменето, само ми е интересно като си сравним бюстовете, на коя ще е по-увиснал...и после що не кърмят жените, ми те ги наплашват още от ранна възраст...

# 22
 Sad Eee аз се опасявам, че моите наистина ужасно ще увиснат ... Успокоявам се с това, че все пък природата ми ги е дала заради кърменето ... А иначе дъщеря ми прави дори 12 часови нощни паузи (досещате се какъв е резултата), което като се комбинира и с 15-тина кг над теглото ми преди бременността ...

# 23
  • Germany
Наскоро една от приятелките ми, питайки ме още ли кърмя, ми разказа за нейна приятелка, която спряла да кърми понеже имала само 30 мл кърма Rolling Eyes Стана ми много любопитно и попитах как точно е разбрала, че има точно толкова кърма. Обясниха ми, че е ходила веднъж на пробно кърмене и бебето изяло 30 гр. Лекарите и казали, че кърмата и е недостатъчна и да мине на АМ. Но то бебчето може да си е хапвало много пъти на ден и пак да си се наяжда. Както и да е, случката се развива в Италия, така че не само в Бг се случват подобни неща Peace общо взето не съм запозната подробно с цялата история, защото на тема кърмене хич не ми се спори (пълно е с клишета). Странна ми се стори репликата за 30-те мл кърма.

# 24
# 25
Мисля, че има още много вода да изтече, за да измие порочните практики и суеверия, свързани с кърменето. Жалко е, че почти навсякъде се среща една дебела стена, най вече изградена от неинформираност и невежество, и само истинското желание, граничещо дори с крайна упоритост, могат да я пробият, за да се стигне до най - естественото човешко хранене - кърменето.
Борбата доста често е безмилостно жестока, стремейки се да отстоим това си право, изглеждащо в очите на лекари, роднини, съседи, познати или не, дори "извратено" и "опорочаващо" нашите деца.

# 26
Мислех, че вече съм чувала, чела или се сблъскала с всички възможни глупости и клишета относно кърменето, но можело и още. Скоро проведох един много смешен разговор с мед. сестрата на моя гинеколог, апропо действаща акушерка, та конкретно:
ТЯ: "Той на колко стана"
АЗ: "На две"
ТЯ:  "И още кърмиш Shocked (нещо такова като физиономия)"
АЗ: "ДА"
ТЯ: "Абе аз съм ЗА кърменето, но чак пък толкова. И до кога?"
АЗ: "Докато сам се откаже."
ТЯ: "Ами ако не се откаже? Ама от мен да знаеш ти признание за това, че толкова дълго кърмиш няма да получиш."
...  Joy
Не бях се сетила, че и признание трябва да искам един ден за усилията си пък съм се заблуждавала, че да си родител е алтруистична задачка. ... А че може и да не иска да е откаже ле лелееее ами сега първолаче-кърмаче.  Joy

# 27
  • София
Кърмим ги ние белким си останат при нас да ни гледат, да ни слушат, ама кой ги знае дали няма някоя фуста да им врътне главата и да избяга на мама пиленцето. Вместо да ми е благодарен, че съм го кърмила...

# 28
  • София
Наскоро проведох следния разговор:
- Когато кърмата стане рядка и нехранителна, тогава какво да правя?
Аз: - А кога се случва това?  newsm78

# 29
Вивчо, случва се някъде около първата консултация на бебето, тогава има педиатри свръхспециалисти, които само с поглед го установяват  Joy

Общи условия

Активация на акаунт