Отговори
# 45
Аз подобно изказване съм чувала по ТВ от Марияна Маринова, мисис България не знам си коя година...в едно интервю каза, че много и било ГНУСНО и че не си представяла да кърми и че щом тя не иска, значи няма как да стане...беше доста одавна това интервю даже си мисля, че още не съм била бременна, но и тогава се изумих и останах с много лоши впечатления за нея...
а относно две-три годишните кърмачета, говорещи, искащи и ядящи всичко...а пък и мислещо...ми тогава що има такива мислещи дето до три-четири годинки си ходят с памперси...

# 46
 newsm78 Пък аз изпитвам патологично отвращение към гнусното АМ (чийто вкус съм пробвала само веднъж) и ако по някакви причини спрем рано с кърменето, дъщеря ми ще мине директно на краве мляко! И изобщо не ми пука колко по-полезно е адаптираното ...

# 47
  • София
Относно мислещи и немислещи.... По-скоро виждам връзка с мисленето при кърмачките, отколкото при кърмачетата  Mr. Green

# 48
аз също имам доста близка позната,която си признава ,че винаги се е отвращавала от кърменето и за нея не е толкова важно,дали ще кърми детето си или ще бъде на АМ дори по-добре,защото така ще може да си го оставя при бабите и тя да си почива ,и когато родила дори не се опитала да кърми,направо АМ дала:blush:
А когато аз раждах другарката ми по стая направи същото,понеже 2 дни не и слизаше кърмата(беше секцио) и реши ,че няма и набързо си поиска хапченце,въпреки моите опити да я накарам да изчака още малко , да я убеждавам,че от кърменето няма по добре,тя просто си беше решила и това че 2 дни нямаше кърма беше чудесно оправдание за пред близките й за да спре,като се сетя колко беше усмихната и доволна че след 2 дни "мъки"накрая и дадоха хапченца и приключи окончателно с кърменето.

# 49
връзката с кърмачките е към немисленето... Mr. Green от моя гледна точка... Joy

# 50
  • София
Дааа, подсетих се сега за моя колежка, с която бяхме бременни по едно и също време, аз с първо, тя с второ дете и като опитна и "печена" ми дава акъл и наставления: "Като родиш, веднага си поискай хапче за спиране на кърмата, аз така първия път сгреших, та не си поисках веднага и толкова мъки... Сега ще си спра кърмата веднага и ще ядем от шише - чиста работа, виждам колко изяжда, пък и колкото пъти ми се наложи да изляза, мога да го оставя на майка ми без проблем, а и да мога цигара да запаля като хората!" (не че не пуши през цялата си бременност).

Номинирам и педиатърката на друга моя позната, която още на първата консултация заявила, че на детето не му стига кърмата и веднага да започне да дохранва на всяко ядене с по 90 мл АМ, защото не бил наддал достатъчно (по мои сметки са леко над средните норми, но както и да е). Съответно за получения обрив изписала Мустела. Мъжът й след консултацията се осмелил да заяви, че докторката иска да направи детето тлъсто като бройлер и отбелязал, че лекарката изобщо не е обяснила как да се стимулира кърменето. Явно мъжете се базират основно на необременена здрава логика и инстиктивно стигат до по-добро решение от медицинските кадри  Rolling Eyes Ама ха, досега си съветвал всички да захранват бързо и за норматив (петилетката за 3 години), сега изведнъж кърмене някакво. Пък и друго е да лекуваш алергия, която сам с некомпетентните си съвети си предизвикал.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 15:47 от Атти

# 51
Тлъсто като бройлер  Joy Joy Joy Кефи ме тоя татко, ама прав е човека  Joy

# 52
Евала на такива татковци!

# 53
  • Видин
Аз съм от майките които съшо не е кърмила и си изпих хапчето за спиране на кърмата но по медецински показания. Само че като казах в родилното на неонатоложката че не мога да кърмя тя такава лекция ми изнесе като че ли нарочна го правя без да пита защото трябва да си спра кърмата, нея това не я интересуваше.

# 54
Аз съм от майките които съшо не е кърмила и си изпих хапчето за спиране на кърмата но по медецински показания. Само че като казах в родилното на неонатоложката че не мога да кърмя тя такава лекция ми изнесе като че ли нарочна го правя без да пита защото трябва да си спра кърмата, нея това не я интересуваше.

Eee те точно това е проблема ... "приятелите на кърменето" се снабдяват с персонал, на който като му кажеш, че бебето трябва да получи разтвор на глюкоза ВЕДНАГА (за избягване на хипогликемия при гестационен диабет например), или че бебето НЕ МОЖЕ да суче, и веднага те гледат странно, и не им пука че то бебето примерно може да е болно и затова да няма сили да суче ... та крайностите не са полезни никъде ...

# 55
  • София
Нямам предвид случаите с медицински причини при майката или бебето. Става дума за здраво дете и здрава майка, която обаче предпочита да ходи на шопинг и кафета, както и да си пуши нормално, вместо да се занимава с кърмене, понеже и без това кърмата никога не достига, пък и не знаеш точно колко е изяло детето.

# 56
Аз подобно изказване съм чувала по ТВ от Марияна Маринова, мисис България не знам си коя година...в едно интервю каза, че много и било ГНУСНО и че не си представяла да кърми и че щом тя не иска, значи няма как да стане...беше доста одавна това интервю даже си мисля, че още не съм била бременна, но и тогава се изумих и останах с много лоши впечатления за нея...
а относно две-три годишните кърмачета, говорещи, искащи и ядящи всичко...а пък и мислещо...ми тогава що има такива мислещи дето до три-четири годинки си ходят с памперси...

А предаването беше "Часът на мама". Освен, че й било гнусно другата причина беше, че "не виждам никакъв кеф" Tired От тогава като я видя таз жена по телевизията.. каквото и да говори и да прави.. все това си спомням и ми е отвратителна...

# 57
  • София
За Румяна Маринова ли става дума? Не се сещам за мисис България Марияна Маринова... може и аз да съм в грешка де...

# 58
Една руса.. лигавка.. беше водеща на някакво предаване по ТВ7 мисля... Не е Румяна...

Ето я.. http://www.slusham.com/img2/mariana_marinova.jpg

# 59
  • София
Бау... извинете, явно аз не съм в час... благодаря, осветлих се   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт