Отговори
# 75
Момичета, здравейте! Често ви чета (макар да не се вкючвам), защото сте ми голям стимул, че наистина правя най-доброто за бебчето си. От моите познати само 1-2 кърмиха и за малко повече от година се наслушах на всевъзможни щуротии като започнем от педиатърката, майка ми, колежки и т.н. Според приятелките ми всичките ми "беди" произтичат от кърменето - не яде твърда храна заради кърменето, не спи като пън непробудно заради кърменето, не била самостоятелна, зъбите й щели да се развалят заради кърмата, в която се съдържали киселини и др. от сорта. Загрижена "приятелка" ми обяснява как гледала по Discovery филм за вредите от продължителното кърмене, визирайки покъртителна сцена на 5г. кърмаче, което станало асоциално и прекомерно привързано към майка си!!! и как е време да се замисля сериозно за отбиване. Най-абсурдният коментар обаче за мен си остава разговор между две жени в магазина: едната се оплаква, че има силно главоболие, а не може да пие аналгин заради кърменето, а другата възмутена виква - "Какво!?! ти още ли кърмиш? той твоя син вече ще те псува на майка, а ти го кърмиш" и едва се овладях да не избухна  #2gunfire но си казах, какво да се прави ... то невежеството и глупостта по хората ходи и отминах с усмивка както винаги.

# 76
Ох, като чета и направо... Какви хора има...
Една приятелка  роди наскоро и по съвет на педиатърката си дохранва, че не качвало достатъчно бебето. И дъщеря ми качваше по толкова, но не съм я дохранвала. Плюс това дава кърма през три часа, естестено, между храненията водичка...  ooooh! . А аз като им казах " и Кали качваше по толкова, мисля, че е нормално" мъжът й ми вика: "е, да, ама тя е момиче, нашият е мъж и трябва да качва  повече" ooooh!

# 77
Имах една позната,която поиска да й бият инжекция за спиране на кърмата,
не искаше да кърим,за да не си разавли бюста  newsm78 (горката не знае,че бюста може
да се развали от бременността  Sunglasses)

# 78
Тримесечният ми син качва половин килограм за последния месец. Леля ми: Ми така е, като яде само мляко, може да му даваш чорбичката от готвеното, например бобена чорбичка с малко хляб #Cussing out
Какво да и обясняваш?

# 79
Сега се сещам,
въпреки,че дъщеря ми си качваше по 800-900 гр на месец,
всички ме съветваха да я дохранвам с АМ,защото кърмата не била
много хранителна и е рядка  Shocked
УЖАС!

# 80
Много ви се моля,дайте ми линкове!Къде ги четете тия неща,аз все ги изпускам,а ми е любопитно да прочета толкова "компетентни" изказвания Crossing Arms

Почети из съседния подфорум  Mr. Green  Там бъка от бисери...

# 81
Преди няколко дни - на 12.02 - ни се наложи да изчистим един ечемик на окото на сина ми, и разбира се, че изкарахме няколко часа в болница. След като излезе от операционната и започна да идва в съзнание, ми се щеше да му дам да суче, за да се успокои, да се подкрепи и да премине по- лесно през фазата на идване в съзнание. Питах сестрата кога ще мога да го накърмя - при което първите и думи бяха - "Оф, вие ще ме уморите!" Не исках да задълбавам и замълчах, все пак разбрах, че ще трябва да изчакам още 2 часа.
Предполагам, че тези думи бяха продиктувани от това, че в стаята имаше още една мама, с детенце по- малко от нашето - на около 1г. и 4-5м., които също се кърмеха. Стана ми много драго поради този факт. Вероятно мамата е била някоя съфорумка, но не ми стигнаха силите да я заговоря.

# 82
  • плевен
Я, да се включа и аз.
Вече година и два месеца практикувам усилено кърмене.Преди няколко дни ме беше обвзела безумната идея да отбивам сина си: ужас. Почти веднага прекратих тази идиотщина.Но когато родих в стаята ми имаше една жена с второ дете,която заяви че с първото не е имала кърма и с второто няма.Аз родих в частна болница където кърменето е едва ли не задължително, но тя за всяко хранене си искаше АМ и отказваше да кърми.
После се една приятелка роди и каза,че дъщеря й не искала да суче.А аз лично съм виждала дъщеря й да суче.Просто майка й/моята приятелка/ не знаеше какво е помпа и хич не искаше да се запознае с това чудо на техниката.Преди да родя и да се заинтересувам повече от темата и аз си мислех че може да нямам кърма,понеже бях с много малки гърди - вече 1.2 г тече мляко на поразия,извинете ме за израза  Grinning. Дано по-рядко чуваме подобни абсурдни извинения за мързела на някои майки.
Поздравявам всички,които не отказват тази безценна течност на децата си!

# 83
 newsm44 Най-накрая видях къде четете бисерите!
На мен ми хареса това:

"Все пак не кърменето е най-важното, защото така имах повече  време да я извеждам навън."

От днес спирам да кърмя и започваме да се разхождаме пълноценно!

# 84
Аз съм активна кърмачка и няма нужда да ви казвам че това си удоволствие.Срещала съм се с много трудности в началото,имало е дни в които почти нищо не сапускали пустите цици Rolling Eyes ,но с желание всичко се преодолява. Имало е дни,в които не съм сваляла сина си от гърдата,но пък след това нещата се нормализират и кърма пак има. Изпомпвах по  5 мл. кърма понякога само и само, за да си стимулирам гърдите.
Имах един случай още в началото, който ме беше шокирал: отидох на фризьор и стана въпрос,че иама бебе и кърмя.Фризьорката ме попита на колко месеца е и аз и казах ,че е на 4,а тя толкова свирепо ме погледна и още малко да ме набие,защото това било прекалено,нямало да суче до 20 год.Веднага трябвало да спра, защото от циците ми нямало нищо да става после,щели да увиснат до коленете и всякакви подобни щуротии. В крайна сметка мамка му/извинете ме за грубия израз/ дали ще кърмя или не си е лично моя работа. Ако искам и до 20 г. ще го кърмя не е ли така. Щом детето ми е спокойно и се развива добре ще си го кърмя колкото искам!!! Twisted Evil

# 85
Пак съм аз. И аз не откривам къде са тези бисери за кърменето.Моля кажете ми.

# 86
беше на 6 месеца, сучеше с пълни сили, и ядеше само картофено или зеленчуково пюре и то редичко (смесено с кърма). И човек от по-старото поколение ми вика "то какво яде това дете?! Нищо! На нашите по това време вече кюфтета им давахме. То какво е кърмата, водичка само... Давай му бобена чорба, почвайте хляб... И т.н... "  Rolling Eyes  ooooh!

# 87
защото кърмата не била
много хранителна и е рядка

Разбирам да го твърдят ако едно бебе не качва.. Но за твоето.. И на базата на какво си направиха този извод?  newsm78

Аз пък, да ви кажа, че от съседния подфорум, където ги четете тия бисери, на мен ми става само тъжно. Защото видях колко много майки са искали да кърмят, сблъскали са се с някакъв проблем и не е имало никой, ама никой, който да им помогне и да им даде кураж да се справят..  Sad Има, естествено, и такива, които наистина се гордеят с факта, че не кърмят и които не са искали да кърмят от самото начало.. Тях не ги разбирам и отказвам дори да се опитам да ги разбера. Не разбирам как няма да дадеш най-доброто за детето си, само защото гърдите ти щели да увиснат, било ти гнусно и куп други подобни "причини"..

Мама Нуши, и на мен ми писна да ме питат до кога ще кърмя. Но вече съм претръпнала отдавна и просто отговарям с широка усмивка и въодушевление - До когато той иска! И ги оставям да цъкат с език и да ми се чудят на акъла. Ето - скоро бях на РД на едно бебе - първи РД. Нещо моят син остана гладен след твърдата храна и аз му говорех, че ей сега ще му дам да си цокне. Бабата ме чу и - "оооох, ама и той ли бозае още????" (за сведение - рожденикът е на смесено хранене от много отдавна, майка му го кърми само сутрин и вечер, но много време вече и аз много я хваля и много й се радвам за това). И аз най-спокойно и усмихнато си казах "да".. Сигурно ме е помислила за луда или поне се е успокоила, че не е само дъщеря й лудата  Laughing

Но пък вижте и другата страна на монетата:

Цитат
Писна ми, когато срещна някоя позната на улицата, да ме пита-"Кърмиш ли?". И щото ми омръзна подробно да обяснявам, защо, "не" , отговарям с "Да". Ма много са невъзпитани някои хора!

# 88
Усмихнатото, последният ти цитат нистина натъжава... Sad

# 89
Една позната, ми обяснява защо не е кърмила "с първото ми дете имах 50 % запушени канали и издържах да се цедя цяяял месец,сега с второто имам 80 % запушени канали и изобщо не се и опитах,то как така с тези 80 % запушени канали" ooooh! (според нея като не и стигало кърмата ,това означава, че са запушени канали )ooooh!
А пък откъде и дойдоха на ума тези проценти посто незнам.

Общи условия

Активация на акаунт