Отговори
# 90
А пък откъде и дойдоха на ума тези проценти посто незнам.

Ох, това като нищо да е от някой мамолог. Аз като бях бременна ходих на профилактичен (от фирмата ни пращат на разни такива) и тая мамоложка, дето не я знам колко е учила, така ме ошашка здраво. Имах кистичка в едната гърда - и край, няма да можеш да кърмиш от нея! После разбрах, че може и да има нещо вярно, но не може ей така от ехографско виждане на киста да се каже - няма да кърмиш.. На другата гърда ми били разкошни каналите и нямало да имам проблеми - да, ама пък съм имала запушвания там (то това сигурно не е заради каналите де, но общо взето очаквах от едната гърда да не мога да кърмя, а с другата никакви проблеми да нямам - нищо не се оказа вярно  Laughing).

# 91
Цитат
Нямането на кърма си има причини повярвай,не винаги е нежелание за кърмене или каквото и да било.А едно дете колкото е по-зависимо от майката,толкова по-зле за него,защото се съсипва не само психиката му,потъпква се най-важното в него в момент на изграждане,собственото му самочувствие,което изчезва под "крилото" на майката.Такива деца страдат много в училище и след това,особено мъжете,те винаги си остават мамини синчета.
Кърменето се прави само до тогава,до като има нужда, едно дете след определена възраст няма нужда от кърма, а от друга храна,което не е маловажно за развитието му.Какво добро му се прави ако се кърми 3 год, или му се куса храната с лъжичката,до като стане време за училище ,а и след това, оправдавайки се че е злоядо.

Повечето неща са митове, кърмата освен полезна,може и да бъде вредна,особено ако не е хранителна.А да не говорим пък каква е и храната на една майка......химия и боклуци,които предава и на детето си, пуши,пие(е някой не го правят),но .....
Едно време си е за едно време, действителността е различна, а и Радо е прав,защото бъдещето на едно дете е свързано именно със семейната среда и начина на живот.Не може щом баба ми е правила нещо си,и аз да го прилагам.....смешно е просто.Пък и нереално за повечето неща.Връзка между майката и детето може никога и да няма ,зависи от много неща,колкото и да се отрича.Кърменето не може да изгради такава.
И да,има жени,които не могат да го правят по ред причини,понякога и медицински,тогава?

На тази госпожа мога да й кажа само едно: благодарение на това че кърмя сина си,той не само, че не е мамино синче,ами е много спокоен и сигурен в себе си. Изключително здрав е и слава богу никога не е боледувал.Имал е само няколко пъти хрема и температура, вследствие на които му се появиха няколко зъбчета,така че ...

# 92
Моето не е нещо особено, ама и аз още съм с малък стаж  Simple Smile

От една възрастна дама, която ми обясняваше за нейния опит в кърменето: "Чудя ти се, с тия малки гърди, как успяваш да си кърмиш детето, че и да наддава толкова!". Мъжът ми беше наблизо и избоботи: "Млечната жлеза при всички жени е еднаква, всичко останало е мас!". Малко грубичко, ама си защитава своето  Laughing

От една приятелка, която е горда, че е кърмила детето си 20 дена и с която спорихме кое е по-лесно - кърменето или храненето от шише: "На мен ми е по-лесно да мия и стерилизирам шишета, от колкото всеки път да се събличам да си мия гърдата!" (не я разбирам, освен да се трие с изтривалка, друго не виждам какво толкова може да те затрудни измиването на едно зърно с топла вода  Rolling Eyes)

# 93
...не виждам какво толкова може да те затрудни измиването на едно зърно с топла вода  Rolling Eyes)
Да не говорим, че има едни такива мърли, които и това не правят Wink

# 94
  • Видин
Аз съм от мърлите, които не си мият зърната преди всяко кърмене  Flutter защото то не е и нужно.

# 95
Е, в интерес на истината и аз вече не го правя, накрая ми увря главата, ама даже и да се миеш, пак си е по-лесно!

# 96
  • Madrid

а мъжът ми преди време някой го беше питал дали имам кърма, и той беше казал "ами, да, даже може и всеки ден мляко с ориз да ми прави"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

моя пък ме кара да изцедя и да пробваме да си правим сирене или кисело мляко  ooooh!,ей така да пробваме дали ще се получи  Crazy

Момичета искам да ви поптам нещо малко извън темата:

Големия ми син е на четири годинки,а малкото бебе Бояна е на месец.Изцеждам по около сто милилитра и го смесвам с още толкова прясно мляко,овкусявам с какао и го давам на сина ми.Някой от вас дава ли на порастналите си деца кърма по подобен начин?

# 97
Аз съм от мърлите, които не си мият зърната преди всяко кърмене  Flutter защото то не е и нужно.

Излиза, че и аз съм така... след 2-рия ден в болницата престанах да си ги мия на всяко кърмене. Peace

# 98
  • София
Няма да се подсири, Илиндичка. Не знам защо, но от кърмата кисело мляко и сирене не става  Simple Smile

При условие, че доста майки питат може ли да дават на порасналите си деца кърма, значи доста майки го и правят. Дали е по твоя начин, не знам, но е и все тая.

# 99
  • Къде ли не
ilindi4ka, аз давам кърма на големия. Без да я маскирам обаче. Даже като го питам иска ли, то си взема чашката и идва до мен да му изцедя " две капки " както казва той.  Grinning Казва, също че е много сладка.

# 100
От една приятелка, която е горда, че е кърмила детето си 20 дена и с която спорихме кое е по-лесно - кърменето или храненето от шише: "На мен ми е по-лесно да мия и стерилизирам шишета, от колкото всеки път да се събличам да си мия гърдата!"
ooooh!
Аз съм от съседния подфорум и както някой вече спомена, не всички сме там по собствено желание и любов към АМ. По своя вина може би, но не и по свое желание Cry. Та по въпроса кое е по-лесно - толкова ми е омразно миенето на шишета в 3 часа през нощта; мъкненето на вода и кутии навсякъде; бебето плаче, а ти трябва да дозираш и разбъркваш, вместо веднага да го нахраниш; едното АМ е прекалено гъсто и не минава през дупката на биберона, другото пък е прекалено рядко и ще го удави, третото го запича... Не разбирам как някой може да твърди, че храненето с АМ е по-лесно?!
Ако бях на ваше място искрено щях да се забавлявам от подобни реплики, с които сте запълнили 9 теми. Ама не съм и ми е толкова болно! А имало жени, които нарочно си спират кърмата Tired...

# 101
# 102
Аз съм от съседния подфорум и както някой вече спомена, не всички сме там по собствено желание и любов към АМ. По своя вина може би, но не и по свое желание Cry.

Миличка, сигурна съм, че си прекрасна майка! Само искам за всеки случай да доизясня, че аз не обвинявам майките, на които им се налага да хранят с АМ, аз съм против изказванията, които могат да накарат неинформирани момичета да направят грешна стъпка.

# 103
Само искам за всеки случай да доизясня, че аз не обвинявам майките, на които им се налага да хранят с АМ, аз съм против изказванията, които могат да накарат неинформирани момичета да направят грешна стъпка.
Именно! За съжаление обаче, информираността не винаги е достатъчна - смея да твърдя, че имам достатъчно информация за кърменето, ползите от него и пр. Но, след всичко което преживях, установявам, че в определени ситуации спокойствието и подкрепата са от първостепенно значение! Знам, че човек се учи от грешките си, но съжалявам, че е за сметка на детето ми. Със следващите си деца обаче, ще бъда в този подфорум Hug!

# 104
  • Varna
Ани Станчева  Hug Съчувствам ти, че и аз минах с първото през това!
И сега с второто съм на поправка тук Peace

Извинете ме за спама Praynig

Общи условия

Активация на акаунт