Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 783
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Баба ми беше мъдра жена , от нея съм запомнила едно сравнени - Имаш пет пръста на едната си ръка , и петта са различни (като децата) , който и пръст да си нариниш еднакво ще те заболи ..

Много ми хареса това!  thumbsup

# 376
Здравейте ,чудех се това дето го правя постоянно да се натискам и човъркам ,за да видя беба какво прави дали й вреди?

# 377
acid, зависи, какво точно правиш и колко силно го правиш, аз когато усетих Точица за първи път, просто си бях сложила ръката и съвсем леко притиснах. Важно е според мен да не си предизвикваш дискомфорт, а и не го прави всеки път като ти се прииска  Peace
Мен ражданията не ме стряскат, приемам всичко изключително нормално, а не като изтезания  Heart Eyes
evita72, баба ти мъдро го е казала !

# 378
Evita72, моята баба казваше съвсем същите думи и те много ясно са се запечатали в съзнанието ми. Като бяхме малки с братовчедките ми се "състезавахме" за любовта на баба - изпросвахме си похвали, целувки, прегръдки и т.н. Струва ми се, че децата не са много по-различни, когато пораснат - опитват се да се докажат пред родителите си и непрекъснато търсят любовта и одобрението им (като това влючва и безкрайно разочарование, когато ти кажат, че твоят брат/сестра се справя в нещо много по-добре от теб).

# 379
Така е момичета моята баба беше природно интелигентна , въпреки вороотделенското си образование което разбира се не е критерии за интелект Mr. Green . Много е важно децата да комуникират с бабите си , дори  да има различни виждания между поколенията което е нормално , тази връзка за мене лично е важна . Никога не ми е било досадно и натоварващо да си комуникирам с бабушки и дядковци  Laughing На доста неща могат да ни научат .Моите момчета обичат и двете си баби еднакво , имат еднин дядо  Cry но и него го обожават  Heart Eyes. Аз нямам проблеми със свеки харесвам я такава каквото е , а виж за нея незная Mr. Green Laughing Това е нещо като агитация  Mr. Green за правото на бабите да имат свободен достъп до внучетата си  Laughing

п.с сега видях-Wonderland- това е една много тънка материя , възпитанието и отношението между братята или сестрите и разочарованието от някои реплики идват от това  което казах и преди , заложено ни е да сме егоисти . Почти  всеки иска да е любимец , на баба или мама. Зависи от подхода който имат по-възрастните към децата , особено в една определена възраст когато децата са особено чувствителни и са склонни да драматизират . А разочарованията и грешките ни ни учат и помага да израстваме и да помъдряваме да израстваме духовно  Hug

# 380
Селма тези клипчета,които си пуснала дали има още клипчета и особено ми  е инетересно в не клекнало положение,ако имаш инфо може да ми пратиш на лични  Peace

# 381
Селма тези клипчета,които си пуснала дали има още клипчета и особено ми  е инетересно в не клекнало положение,ако имаш инфо може да ми пратиш на лични  Peace
   Тръгнах да ти ги пращам,но кутията ти е пълна.
    Ще изчакам,да я поразчистиш. Simple Smile

# 382
bobi40,  в Люксембург. Но тук наоколо навсякъде е така, надявам се и в БГ вече да е така - насърчава се нормалното раждане. Peace Дори и да се прави секцио, има лекари, които не режат матката, а просто разделят мускулните влакна или и аз не знам точно, но възстановяването е много по-бързо. За съжаление не всички го практикуват. Не знам в БГ дали се практикува.

# 383
Боби, тенкс! Не се бях сетила, че блондора вярно не достига кожата и още сега си запазвам час, че вече заприличах на Twisted Evil
А ти коя количка си харесала, че нещо изпуснах този момент?

Копирам поста ми от при "чужбинските мами"  : Нали ходих с модела, дето Ади е харесала ( Бейби конфорт, стрйт пак, модел 2010), да я намеря като цена ( писах по-рано 755, до 9.02 има 30% - на 528 евро е тук)
Аз точно вчера бях ( след урока по пиано ) в един магазин с каталога и химикал в ръка. По принцип ще обикалям да намеря къде има колички на Рекаро, за сега не намирам тук. Харесах 2 неща, но далеч не са ми "направили дупка в сърцето". Едното е супер лек модел на Чико (енджой фън), другото е на Бейби конфорт ( ще пратя ако искате линкове). И двата модела съдържат кош за новороденото, който се връзва в колата, столче за кола - до 9 или 13 кг, което е с въпросната извивка, седалка за вече седящо дете (лягаща до долу ако спи и с повдигане на гърба), и трите неща са напълно демонтируеми, като скелета на количката, който остава се сгъва и е дребен (аз имам стар Ярис-мерих го -хваща се в багажника). Ние като начин на живот сме все в движение (сиганска работа малко), катуна се мести когато си реши. Сега сме в къща на един етаж, но отвън има стъпълца и стъпалчища нагоре надолу, тераса, неравности в една част - имам 25 бора отзад и няма да ви казвам с този нашия мистрал като задуха какво измитам по терасата...има насипи с камъчета и така. Ходим и из града, и по планински разходки, та аз гледам най-важно седалката на бебето. На времето имах една спортна кола с тунинг и седалки на Рекаро - ами няма такъв филм. Сега на всяка седалка се цупя Wink глезла! Но идеята ми е да мога лесно да разглабям и оставям настрани/в колата скелета на количката, а бебето да си разнасям с коша или столчето. Изтръпнах от цените и ще продължавам да зяпам, живот и здраве Милано е на 3,5 от тук - ще се метне мъжа ми за един уикенд, имаме приятели там и ще купи от там ако е по-евтино. Или Германия, но със самолет как ще му таксуват, не зная. На Рекаро марката за колички е Red castle, мисля, че навсякъде има, но французите са ги спрели май...голям шовинизъм, голямо чудо!

Та това е за количките от мен, сложна работа!

Е, angelfish, имам дружка там - мног ви е хубав вилаета, обичам го много, макар и мъничко, прекрасно ви е там (аз съм Марсилска област), и тук е така, като при вас. Моята приятелка роди преди година, във вана. Вчера ми разказва подробности, че момичетата от "чужбинската" питаха за инфо. Много е интересно и прекрасно, но за хора, които знаят, че издържат на болка и поемат риска да опитат. Но и при вас, както и при нас , освен че цезарово няма "по желание", се прави наистина при нужда, но е прецизно, информират те за всичко, не си в небрано лозе.

Също така и при вас, и при нас не се препоръчва домашно раждане, което сега реват и пропагандират из форума като манна небесна...И ми иде да им сложа лепенки на устите на едни нещастни "бащатковци и сие" !Ама са далеч, пък и всеки с неизживяно детство ми е под-нивото, та не се занимавам да се нервя. Има си за всеки място под слънцето, достатъчно е да му липсват първите седем години, за да знае как да се държи с околните и да уважава всяко мнение, без словесна намеса. 

# 384
Малиииииии,много сте изписали,докато аз си пекох пъпките на по горещ шоколад на Главната GrinningТук е пролет Party

Бобииииии Hug Hug HugТе и вашите кожудери,май кат нашите Crossing Arms
Ти как си,моме?

Дунайка,ей таз е количката:
http://www.kasidabg.com/bebe-confort-3-1-streety-pack-colorlab-astral-2010.html

Обаче св поразрових из темата и взех да се чудя за Бейби Кохфорт-Лолла,но с цяла дръжка.Като се върнем в Сф,ще ходя да ги видя на живо пак.

За обичта към децата-тя със сигурност е еднкава.Просто с първото дете се "учиш" да бъдеш майка и винаги изискваш повече,защото забравяш за възрастта му,пък все пак е по-голямо.С второто вече имаш опит,не трепериш,колкото с първото,оставяш го да изживее всяка възраст,и поже снаеш до къде се простират възможностите му,малко по през пръсти караш.Поне така си мисля,аз,ако съдя по бременностите си.Със сигурност ще ги обичам еднакво,но едва ли ще се карам за неща,за които съм се карала на Ивон,просто защото вече ще знам,какви са възможностите му да ме разбере на тази възраст.А по-големите деца си мислят,че като им се скараш,занчи ги обичаш по-малко.Едно със сигурност знам:Децата никога не могат да обичат родителите си,колкото те тях,или поне НЕ със същата обич.

Гала и аз я гледах и да ви кажа,май си предпочитам контракцийте,пред тая игла-въпрос на избор и възможност Peace
На мен ми стана жал за тази майчица.С цялото това напрежение което и е било на момента,да я снимат и от ТВ........
Да е жива и здрава Каталина  bouquet

ЧЕСТИТИ СИНИ И РОЗОВИ гащи на виделите такива  bouquet

За мъжка или женска майка-аз винаги съм искала момиче.Не знам,просто занех,че ще имам момиче,въпреки,че Ивон до 6 м беше "момче" Laughing
Сега искам пак мома,не че ако е момък,ще го върна.
Някак си ми е по -"чуждо" това да съм момчешка майка.
Пък и децата от един пол се разбират много по-добре-имат общи игри,ако са с по-близка възраст,още по-добре.
Ще видим на 19-и с какво ни е дарил Господ.Да е живо и здраво-това искам аз. Praynig Peace

За бабите и дядовците-абсолютно държа на контакта с тях,особенно на Санданските,че тези Софийските нещо много се изкривиха в последно време.
Свеки е чудесна,свекъра е поносим,майка ми и баща ми са си мой.
Децата усещат с кой им е добре,тъй че аз се водя по Ивон и гледам да не и проектирам рани мой чувства.Тя си показва с кой и е добре и с кой не.

Айде,да се махам,че нещо се увлякох Blush

# 385
Бобче,копни два линака насам HugЕйййй,нямаш мира от мен Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 386
Bobi, разкажи моля за водното раждане, аз нали на там съм се ориентирала, ако искаш може и на лични че аз май съм единствена  Flutter

# 387
  Аз лично не бих се осмелила да раждам вкъщи.Определено се чувствам неподготвена нито информационно,нито духовно.
  Но понеже наистина се опитвам да толерирам чужди мнения и възгледи,не ми идва да слагам лепенки на устите на никой.  Laughing Даже напротив с голям интерес чета и разглеждам всякакви материали и публикации,касаещи домашното раждане.

Също така са ми интересни и водните раждания,било в болнични или домашни условия.Макар че и такова раждане засега ми се вижда не много приемливо (говоря лично за мен).
    В Тина Киркова,например,едно водно раждане непременно се съпровожда със задължително спукване на мехура,което ми се вижда абсолютно противоестествено....

# 388
Ади,
Лоола-та не е лоша, но по-раздрънкан вид е, сравнена с Стрйит пак, някак...абе модерна, ама по-дрънчи Wink И да знаете килограмите са на "металния скелет" само, не с кош/седалка или летния вариант за сядане/лягане на по-голямо беби Wink

Сега ще ходя до друг магазин, да видя там какво има. Чикото е много компромисен вариант, ама пак много пари ...уууу...ще питам сега дружката в Милано.
http://www.aubert.fr/sorties/trio-enjoy-fun-chicco,fr,5185255.html

http://www.aubert.fr/sorties/pack-streety-bebe-confort,fr,2768888.html

http://www.redcastle.fr/nc/red-castle-sport/red-castle-sport-col … tx_ttproducts_pi1[cat]=160

А за водното - и аз така си мислех, на лични Сю, да не "пропагандирам" Wink А ако искаш влез в "чужбинските", сега ще ти пиша Wink  bouquet

# 389

А за водното - и аз така си мислех, на лични Сю, да не "пропагандирам" Wink
  Пропагандирай спокойно,bobi40!Мисля,че няма да съм единствена,на която ще й е интересно да разбере повече. Peace

Общи условия

Активация на акаунт