Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 6

• 270 887
  • 744
  •   1
Отговори
# 630

Има ли някой, като мен?

Аз, аз.  Mr. Green
Проблемите са ми на точно на същото ниво, нервните коренчета
са компримирани и т.н. , абе всички красоти дето ги имаш.
От колко години са проблемите ти? Пиеш ли някакви хапчета в момента?
...

Sophia L., честно, като ти прочетох поста, се успокоих. Викам си - Слава Богу, не съм само аз. Не се сърдиш, нали?

bouquet

# 631
  • София

Sophia L., честно, като ти прочетох поста, се успокоих. Викам си - Слава Богу, не съм само аз. Не се сърдиш, нали?

Моля ти се, как ще ти се сърдя!   bouquet
Тук, тези, които имаме вече няколкогодишен опит
с приятелката дискова херния, сме се научили освен
на болка, да носим и на майтап. Иначе сме загинали!  Wink

Затова и заглавието на темата ни е нетрадиционно, купонджийско.

# 632
Бижу, много из/зачервено това нещо, бе!  Mr. Green
Ми...

Ин@, и моят проблем е насъщото ниво и твърдят, че е със същите изменения... Не си сама. Hug

# 633
  • София
да споделя отидох на невролог и тя ме прати на рентген...на снимката пише ..
Рентгенологически има данни за начална спондилоза на лумбо-сакралният сегмент от гръбначния стълб.Остеохондроза на ниво Л5-С1.Изглаждане н физ.. лордоза.
а сега на къде newsm78

# 634
  • София
Цвети, на рентген нищо свястно не може да се види,
затова ти уточних, че трябва да е ЯМР или поне скенер.
Иначе това, което са ти писали са общи приказки и са неща,
които е естествено да ги има при дисковата херния.  Sad
В смисъл, разбрало се е само на кой сегмент е проблемът - L5S1, най-долу на
опашната кост, но не се разбира колко е голяма дисковата херния, медианна ли е,
парамедианна ли е, притиска ли нещо и т.н.

Какво ти каза невроложката? Назначи ли ти медикаментозно лечение?
Ще те прати ли на физиотерапия?

# 635
  • София
Sophia L. до нея не стигнах,че беше до 17ч. ....отидох в при Додовска  newsm78  в център Медико 21
и тя ме прати на снимка,но незнам дали ще ме изпрати на ЯМР Rolling Eyes

# 636
  • София
Тоест, след разчитането на снимката не си успяла пак
да се видиш с невроложката?

# 637
  • София
да Tired но незнам до колко е добра.....

# 638
  • София
Не ми е позната лично на мен.
Пиши утре като отидеш пак при нея какво ти е казала.

# 639
  • София
Бях отново на контролен преглед и ми изписа освен Афламил и Габаневрал - точно за това усещане за горене. В интерес на истината започна да ми действа и днес се чувствам доста по-добре, но се появи едно стягане в цялата гръдна област и гърба, придружено с бодеж.

Някой пил ли е това лекарство и дали има наблюдения?  Не посмях днес да изпия 3 капсули, а само две. Лекарят ми е с изключен телефон и утре ще звъня, но от аптеката фармацевт ми каза, че не може да е от Габаневрала, а е от много ниското ми кръвно - беше 85 на 45. Благодаря!

# 640
Здравейте от мен.  Flutter

Аз онзи ден ходих при невроложката. Нещо не ми вдъхна доверие и си записах час в Токуда, при д-р Богданова. Иначе живея до клиниката на Мазнейкови и дълго се чудих дали да не отида там. Някой, всъщност, оттук пишещите, ходи ли там?

# 641
 Flutter

На мен истинските проблеми ми започнаха през месец април. Тогава пих Афламил, който по никакъв, ама никакъв начин не ми въздейства. Онзи ден невроложката ми изписа Диклофенак Дуо 75 мг. По две на ден, 20 минути преди храна.

Аз, по принцип, имам много здрав стомах, не се влияе от нищо, но прочетох нежеланите реакции от приема и се размислих.... Още не съм започнала да ги пия.

# 642
Да попитам!
ДХ и спорта?, карам мотор (ендуро) и ски!
Имам медианна ДХ на L5-S1 не съм имал силни болки, лекаря ми каза да се откажа от моторите и ските.
Моля за мнения, какви биха могли да бъдат усложненията?
Благадаря

# 643
Моля за мнения, какви биха могли да бъдат усложненията?
Според мен, сериозни. Confused Може да те "тресне" изведнъж и то доста тежко. Убедих се, че за нашият проблем, най-важно е пазенето! Peace
Моят проблем е на същото място. И аз до миналата година нямах силни болки, но всичко започна по случай празника (точно на 6-ти май!)... и за една година преживях такива болки, за които не искам да си спомням.
А мой приятел-доктор, ми описа такива цветущи картини на усложнения и придружаващи "екстри" от медианна ДХ на това ниво, че направо ми се изправиха косите. Tired
Съветът ми е наистина да се пазиш! Намери удоволствие в други неща. Не си инвалид, но моторите и ските не са точните спортове за човек с ДХ!

# 644
  • София
Flutter

На мен истинските проблеми ми започнаха през месец април. Тогава пих Афламил, който по никакъв, ама никакъв начин не ми въздейства. Онзи ден невроложката ми изписа Диклофенак Дуо 75 мг. По две на ден, 20 минути преди храна.

Аз, по принцип, имам много здрав стомах, не се влияе от нищо, но прочетох нежеланите реакции от приема и се размислих.... Още не съм започнала да ги пия.

И на мен афламила ми повлиява слабо и бавно, пия вече 12 дни. Сега Габаневрила ми дейста сякаш по-добре, но не е да изчезне всичко. За диклофенак-а и за волтарена- а неврологът ми каза, че много дразнят стомаха и затова афламил е по-добрият вариант. Били от една група.

Общи условия

Активация на акаунт