Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 6

• 270 878
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
На мен пък, от всички лекарства, които съм пила до сега, най добре ми действа Диклак от 150 мг. една таблетка на ден. Нямам никакви проблеми със стомаха.

# 646
На мен пък, от всички лекарства, които съм пила до сега, най добре ми действа Диклак от 150 мг. една таблетка на ден. Нямам никакви проблеми със стомаха.

И при мен. Вълшебното хапченце. Laughing Обаче Диклак 75 мг. И аз нямам проблем с него.

И на мен афламила ми повлиява слабо и бавно, пия вече 12 дни. Сега Габаневрила ми дейста сякаш по-добре, но не е да изчезне всичко. За диклофенак-а и за волтарена- а неврологът ми каза, че много дразнят стомаха и затова афламил е по-добрият вариант. Били от една група.

А за Афламила  - понеже не ми повлия, невроложката реши да е от друга група и затова изписа Диклофенак. Може и нещо да се е объркала. Не знам.

# 647
  • София
А, може и аз да не съм разбрала добре.......

И аз с Диклак се поддържам години наред, в смисъл, че при по-силна болка винаги ми е повлиявал, но при сегашната криза и блокиране изобщо не успя да ми подейства. Ох, явно трябва много, много да се пазим. Последната година почти всеки ден вдигах малката, която вече е сигурно 13, 14 килца, даже и по стълбите нагоре.....

Много неразумни неща сътворих и сега съвсем естествено си дойдоха и последиците....урок, който децата учат още на 2 годинки с горещата печка, но аз явно не съм научила добре..... ooooh!

# 648
Mila, откога имаш дх? Как беше с бременността/ите? Виждам, че имаш две деца. Трудно ли?

А пък моята невроложка предполага, че съм я получила от раждането.

# 649
  • София
Ин@ , след първата бременност (преди 10 години) получих блокиране, но премина доста бързо. Периодично получавах болки и сковавания, които преминаваха с диклак, но преди месец блокирах отново за два дни, с доста силни болки....едвам се изправих.

Сега ще ми правят скенер за първи път и дано се види ясно какво точно е. По време на бременностите не съм имала проблеми, по - скоро след това покрай многото навеждания, домакински задължения и грижи по децата. По принцип съм човек, който трудно почива и това ме прави враг на самата себе  си.

# 650
Здравейте банда  Hug
Добре дошли на новите  Hug
Аз бях малко в заслужена почивка на Велинград в едно балнеохотелче Wink

Имам дискомфрт и леки болчици, но са незначителни. Това стана след петата инжекция. Тишо ме предупреди да очаквам реакция. Обаче има още едно нещо, което може да е причина за това, като по време съвпадна с петата инжекция, ама... Embarassed Embarassed Embarassed

Ааааа, така няма да се разберем  Naughty  Joy

Бях отново на контролен преглед и ми изписа освен Афламил и Габаневрал - точно за това усещане за горене. В интерес на истината започна да ми действа и днес се чувствам доста по-добре, но се появи едно стягане в цялата гръдна област и гърба, придружено с бодеж.

Някой пил ли е това лекарство и дали има наблюдения?  Не посмях днес да изпия 3 капсули, а само две. Лекарят ми е с изключен телефон и утре ще звъня, но от аптеката фармацевт ми каза, че не може да е от Габаневрала, а е от много ниското ми кръвно - беше 85 на 45. Благодаря!

Габаневрала само проблеми може да ти докара с нервите, по хубаво го спри  Peace

Flutter
На мен истинските проблеми ми започнаха през месец април. Тогава пих Афламил, който по никакъв, ама никакъв начин не ми въздейства. Онзи ден невроложката ми изписа Диклофенак Дуо 75 мг. По две на ден, 20 минути преди храна.

Аз, по принцип, имам много здрав стомах, не се влияе от нищо, но прочетох нежеланите реакции от приема и се размислих.... Още не съм започнала да ги пия.

Диклофенак помага, но се пие по време нa ядене иначе язвата ти е сигурна  Peace
някой лекари го изписват преди хранене с цел по бързото му действие, но те не мислят за стомаха.

# 651
Да попитам!
ДХ и спорта?, карам мотор (ендуро) и ски!
Имам медианна ДХ на L5-S1 не съм имал силни болки, лекаря ми каза да се откажа от моторите и ските.
Моля за мнения, какви биха могли да бъдат усложненията?
Благадаря

Здравей!
Спорт само плуване и упражнения подходящи за нас.
всичко друго с ъс скачене тичане и т.н. >НЕ!
В това число мотори и ски, има ли сътресение някакво налягането в диска се увеличава и може ядрото да излезе, от там нататък усложненията могат да са сякакви, зависи колко ще излезе и къде.

# 652
Здрасти, Тишоо.

Благодаря за информацията. Диклофенакът го започнах в събота, но след ядене. Май трябва да започна по време на хапването.

Ей, не се бях замисляла за ските... Не може ли да се кара с някакъв ластичен колан или нещо, което ти пристяга кръста?

# 653
Пак съм аз...

Настоящата тема я чета и съм на 11 страница. От предишните съм прочитала по малко. Ще ме извините за въпроса, но  Crazy никъде не прочетох. Някой от вас ходи ли на хомеопат? Искам да пробвам. Ако можете да ми препоръчате някой, който се занимава с дх. Аз днес така или иначе съм на невролог, нов, да ми обясни как стоят нещата...

Болките ми намаляха, днес ми е трети ден на онова лекарство. Искам напълно да изчезнат. След един месец съм кума, а на следващият ден на друга сватба. Яко друсане ще падне. Дано оцелея.  Mr. Green Утре ми е и рожденият ден...

# 654
Здрасти, Тишоо.

Благодаря за информацията. Диклофенакът го започнах в събота, но след ядене. Май трябва да започна по време на хапването.

Ей, не се бях замисляла за ските... Не може ли да се кара с някакъв ластичен колан или нещо, което ти пристяга кръста?

О не, пии си го така, важното е стомаха да е пълен  Wink

Пак съм аз...
Настоящата тема я чета и съм на 11 страница. От предишните съм прочитала по малко. Ще ме извините за въпроса, но  Crazy никъде не прочетох. Някой от вас ходи ли на хомеопат? Искам да пробвам. Ако можете да ми препоръчате някой, който се занимава с дх. Аз днес така или иначе съм на невролог, нов, да ми обясни как стоят нещата...
Болките ми намаляха, днес ми е трети ден на онова лекарство. Искам напълно да изчезнат. След един месец съм кума, а на следващият ден на друга сватба. Яко друсане ще падне. Дано оцелея.  Mr. Green Утре ми е и рожденият ден...

Аз може да се каже че съм ходил пр иедин лекар в София, той м и изписа прословутите инжекции Discus Compositum N за коит вече пиша за 29079236 път  Crazy
И които ме дигнаха на крака  newsm68
Много добро решение на проблема се оказаха протеолитичните ензимите!
Аз мислех да пиша но съм забравил.
Та в Петък следобяда към 18:00 имахме среща с една приятелка на жената пред блока и да ходи мна разходка с количките и децата в парка.
Всичко Ок в началото, но посредата на пътя като взе да вали, порой ужас, скрихме се под едно дърво но то протече  Crazy От там сбегом до едно училище скрихме се на входа му до като спреда вали  Sunglasses Естествено ни намокри стабилно.
От там тръгнахме за парка след като спря дъжда, като пристигнахме всичко мокро, локви на всякъде само ние луди те в целия парк  ooooh!
Децата не смеехме да ги пуснем от количките защото ще стане...  newsm37
Повъртяхме се там малко и решихме че ще обикаляме по улиците, ходихме ходихме и дори ходихме и до болницата на края на града  Crazy та така до 21:30.
Като се прибрахме се усетих че не ме боли нищо  ooooh!
Това не ми се беше случвало от преди ДХ да ходя толкова време и да нямам болки  Peace
И това започна след ензимите, аз писах п онапред в темата.
много ми се иска и някой друг да пробва и после да сподели да видим, дал ие само при мен такъв ефекта  newsm78

# 655
Здрасти, Тишоо! Hug

Имам дискомфрт и леки болчици, но са незначителни. Това стана след петата инжекция. Тишо ме предупреди да очаквам реакция. Обаче има още едно нещо, което може да е причина за това, като по време съвпадна с петата инжекция, ама... Embarassed Embarassed Embarassed
Ааааа, така няма да се разберем  Naughty  Joy
Ъм, на втория ден след това оплакване, дискомфорта магически изчезна.  Blush Peace

И това започна след ензимите, аз писах по напред в темата.
много ми се иска и някой друг да пробва и после да сподели да видим, дал ие само при мен такъв ефекта  newsm78
Смятам да ги поръчам този месец и през юли направо ще ми ги донесат от Щатите, пък после ще видим. Схема има ли някаква за приемането? Ще поръчам твоите 4 и другите две, които ти не си поръчал.
Понеже сумата излиза над 30 лв. каквото е ограничението при поръчка на стоки извън ЕС, тези ходиха ли на митницата? Или доставката е с DHL? Или въобще как е?

# 656
Ей сега хвърлих едно око на протеолитичните ензими. Честен кръст, никога не бях чувала.  Simple Smile И, естествено, отворих старите публикации на Тишоо. Видях кои ензими си поръчвал. Та... Доколкото прочетох от темата за ензимите, има ги и в БГ. Защо ги поръчвате от Америка?

Тишоо, може ли да ме включите в групата във Фейсбука?

# 657
Та... Доколкото прочетох от темата за ензимите, има ги и в БГ. Защо ги поръчвате от Америка?
Къде ги има в България и каква е цената?

# 658

Здрасти, Тишоо! Hug

Смятам да ги поръчам този месец и през юли направо ще ми ги донесат от Щатите, пък после ще видим. Схема има ли някаква за приемането? Ще поръчам твоите 4 и другите две, които ти не си поръчал.
Понеже сумата излиза над 30 лв. каквото е ограничението при поръчка на стоки извън ЕС, тези ходиха ли на митницата? Или доставката е с DHL? Или въобще как е?

НЕ! Защото по някаква причина влизат в ЕС през Германия (на пакета имаше немски печат) и по този начин влизат в БГ от ЕС Wink
Доставката се прави по американските пощи, при което ако си в границите 60-80$ доставката ти е безплатна  Mr. Green
за това поръчвай смело още сега, след 10дена са тук  Peace
Схемата за пиенето е: на закусака пиеш един вид ензим, на обяд втори и т.н. до акто ги вкараш всичките Wink Обаче аз реших че е по добре плавно да ги увеличвам всеки ден с по един. Нямах никакви странични ефекти, болки в корема и т.н.

Та... Доколкото прочетох от темата за ензимите, има ги и в БГ. Защо ги поръчвате от Америка?
Къде ги има в България и каква е цената?

Защото излиза в пъти по евтино, а доставката е безплатна Wink
Мойте  излязоха 130лв за два месеца а тук ще са около 250лв Wink

# 659
....
Протеолитчни ензими като добавки се продават като "Панкреатин" на NOW foods - 100 капсули х 500 мг - 30 лв. Има и ензими от растителен произход - "Бромелаин" 90 капсули х 500 мг - 31 лв. и "Папаин" - 18лв. Пак там. има и няколко комбинирани препарата, които не харесах. Пия  "Панкреатин" и "Бромелаин" 3 пъти х едно от двете. Довечера ще включа и Серрапептаза.

Та Серрапептаза - това е ензим изпускан от копринените буби. Предназначен е за пробиване на пашкула, за да може да излети пеперудата. Сега се произважда от бактерии.

Този ензим го намерих в магазини "Лечител". Продава се под името "Бодифлекс Супер" и съдържа Серазим. Това е името на изкуствената Серрапептаза. 60 х 200 мг - 23.90 лв. Ще го купя довечера.....

Това е от другата тема. По-запознатите ще кажат, защото аз само попрочетох, не съм задълбавала.

Аааа, Тишо вече отговорил...

Общи условия

Активация на акаунт