Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Не е задължително шийката да се скъси от контракции (особено ако са подготвителни). Симптоми е по-вероятно да нямаш, но ... ако те боли, втвърдява ти се корема или е слязъл ниско долу, чувстваш се като изсипана, тежко ти е като ходиш - не чакай до другия вторник.

# 526
Здравейте мами,бих искала да попитам опасно ли е ниското кръвно по време на бременност или е нормално,аз по принцип съм с 80 на 120,но откакто съм бременна съм с много ниско.
Желая ви спокоен ден.

# 527
Здравейте мами,бих искала да попитам опасно ли е ниското кръвно по време на бременност или е нормално,аз по принцип съм с 80 на 120,но откакто съм бременна съм с много ниско.
Желая ви спокоен ден.

Колко много ниско? Все си мисля, че високото е по-опасно, но пък и ниско да е, все трябва да е в рамките на нормалното. Много бременни са с ниско кръвно и няма проблеми от това. Като ходиш на консултация, питай АГ-то. Пий по едно кафе, яж или пий сладко.

# 528
  • София
Желая ви спокоен ден.

Да, естествено, че е опасно. Всяко колебание на кръвното налягане от нормалните стойности нарушава кръвотока към плацентата, а с това и правилното захранване на плода с кислород и хранителни вещества. Ако не се стабилизира навреме, то прогресира в по-високо или в по-ниско (според кръвното ви налягане) и спира кръвотока към плацентата, което води до фатални последици за плода.

Пий айрян със сол или кафе.

# 529
кафето не е ли забранено по време на бременноста? Ако не е това е чудесно!!! Последния път ми беше 60 на 80, но права си ще попитам но до тогава има време та затова попитах тук,благодаря ти.

# 530
  • София
кафето не е ли забранено по време на бременноста? Ако не е това е чудесно!!! Последния път ми беше 60 на 80, но права си ще попитам но до тогава има време та затова попитах тук,благодаря ти.

Не, разбира се.
Може спокойно да се пие по 1 кафе на ден, особено от жени с ниско кръвно.

# 531
riga, към края на 6-я е. Тя пита се притеснява от 18.03. насам. Не ми е ясно обаче защо, щом се притеснява не се обади на лекаря си за преглед.
ivetka79, аз бях от началото с контракции. Трябва да не са болезнени и да са по-малко от 5 за час. Следи и движенията на бебето. Уговори си преглед бързо, не чакй до идния вторник.
                                          Абсолютно съм съгласна.Днес и аз бях сутринта в гилдията на стреснатите WinkСъбудих се от болезнени /като менструални болки/контракции,но нерегулярни.Засега удържаме фронта,трябва поне още една седмица да изкараме.В понеделник бях на преглед и запис на тоновете,всичко беше ок.Така,че и да ти кажат,че шийката е добре нямаш гаранции.А притеснението е най-лошия съветник.Както ти е писала Rafaela,щом имаш притеснения тичай при доктора. Naughty

# 532
рига, стискам палци.... И аз като теб- трябва поне  още  една седмица да устискам... Laughing  , но божа работа....
То пък накрая да не вземем да преносим от толкава "стискане"... Joy

Да те питам дали  и при теб е така - при бен бебето доста шава -  и нощем,  и денем...имам чувството,че коремът ми постоянно  е в движение...а да не говорим колко е голям и напред издаден /мъжът ми се майтапи, че ако не беше видял на видеозона,че  е едно - със сигурност щеше да с имисли,че вътре са поне две, ако ли не  итри бебета..../

# 533
  JoyБлагодаря,стискам палци и на теб,ама нещо с другото стискане не ми се получава JoyГледам да лежа,то и да искам да ходя не става.При мен също доста активно,особено вечер и контракциите ми са по около5-6 на половин час.Не болезнени,но силно дискомфортни.Аз съм ниска и няма много място за бебето под дробовете ми,та като реши да се протяга....е чудо,заемам едни изпъчени пози LaughingУсещанията ми сега са по-скоро като,че се протяга,а не толкова ритници,но това е нормално вече за нашите седмици.На мен ми казва мъж ми Карлсон или Нели/слончето/ Confusedлесно им е на тях отстрани #2gunfireТази сутрин обаче като ми беше зле му се смени малко физиономията.Аз дотук качих 13кг.Предполагам,че ако "устискам"още малко,ще кача и още защото нали сега са празници....то тези козунаци са за ядене. amiiiiВесели празници на всички!!!!!

# 534
Мами, не препоръчвайте кафе на бременни с ниско кръвно с лека ръка.  Stop Кафето е силен диуретик, може да доведе до дехидратация, а това е предпоставка за поява на контракции.
Кръвно 80 на 60 за бременни е напълно нормално,  Peace ако се задържа в граници, особено както в случая, жената е била с принципно ниско кръвно преди това. Ако няма оплаквания, не е необходимо да прави каквото и да е, за да го повишава. Ако има - лекарят й би трябвало да я посъветва в зависимост от състоянието й, най-добре е да пие айрян или да хапне нещо сладко (но не шоколад).

# 535
Е не е нужно така да се нахвърляте, де. Момичето решило да пусне тема, ако сте имали подобна случка- споделете (каквото е нейното желание), ако не - подминете темата, не се заяждайте. И съм сигурна, че знае и какво е гинеколог (и ще го посети при нужда), и какви са начините за предпазване от бременност и т.н.
Пожелавам ти резултата да е тъкъв, какъвто искаш  Peace

# 536
Е не е нужно така да се нахвърляте, де. Момичето решило да пусне тема, ако сте имали подобна случка- споделете (каквото е нейното желание), ако не - подминете темата, не се заяждайте. И съм сигурна, че знае и какво е гинеколог (и ще го посети при нужда), и какви са начините за предпазване от бременност и т.н.
Пожелавам ти резултата да е тъкъв, какъвто искаш  Peace

съгласна съм!

# 537
Разбира се че е възможно да забременееш.Има хапчета които действат до 72 часа(за следващия път),ако не след 2 седмици или три си направи тест.Каквото и да е станало нищо не можеш да направиш сега.

# 538
  Вероятност винаги има! Пожелавам ти да е това, което искаш Peace

# 539
  • София
Аз забременях от секс в първият ден след цикъла, от раз Wink така че - възможно е.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт