Кой ще пости с мен до Великден?

• 18 376
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • под дъгата
Добро утро постещи дами!Заповядайте

Да си пожелаем успешен и усмихнат ден!

# 106
  Добро утро и от мен, момичета!
  Аз вчера бях само на плодове, надявам се до края на седмицата да издържа само на плодове и зеленчуци. Дано да успея Praynig.
Buba_lina и аз като теб, освен, че не мога без кафе, не мога и без цигари - пуша по една кутия на ден Embarassed.Ужас ooooh!!
Браво на всички, които издържат само на вода. И ooooh!скам да Ви питам Вие по колко килограма сваляте по време на пости, аз имам едни излишни 8кг., с които се надявам да се преборя до края на поста.
  Лек ден, момичета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 107
  • София
Благодаря за хубавата идея за зеления чай и ментата - взех си и дали е самовнушение не знам, но главоболието ми мина  Simple Smile. А за постното меню - вчера изкарах на домати и краставици, оризов хляб, доматено пюре (без мазнина) и консерва нарязани зеленчуци (също без мазнина). Днес сутринта се изкуших с малка чаша боза. Знам, че тя хич не допринася за отслабване, но определено ми помогна да гледам по-свежо - свикнала съм на обилна закуска и май от всички хранения най-много сутрин усещам глад.

# 108
Здравейте момичета!
Престрашавам се и аз да пиша в тази хубава тема. И аз съм във вашите редици.
Вчера бях на ориз със зеленчуци и гъби и супа от праз. Днес жито с орехи и малко захар и лимон.
Много е хубаво, че тук се дават идеи кой какво е похапнал, че и без това е трудно.

# 109
Снощи нарязах д ве ябълки, от които ядохме  аз, мъжът ми и  детето  / те двамата - за десерт, да не помислите, че си  тормозя детето!/Останаха две резенчета, които никой не изяде.така че около една  ябълка съм изяла.Сутринта изядох три лъжици овесени трици/ този навик ми остана от "дюканските времена".И разбира се, голяма чаша кафе, без нищо, но аз по принцип така го пия.

Дали защото ми е повече работата  тази седмица, но  ето и сега не съм гладна.Но ще отида някъде да обядвам, че  до вечерта да не озверея, мисля да  си поръчам някъде неовкусена салата.А довечера ще ям варени картофи -нали е разрешено, щом е без  олио?Или трябва да няма никаква топлинна обработка?

П.С.нищо не ядох днес на обяд.Не ми стигна времето, само на вода и кафе съм.Още се чудя за  картофите, просто защото не мога да си измисля нищо друго за ядене, иначе не ми се ядат  чак толкова.Хляб не съм яла нито вчера,  нито днес.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 14:52 от Светкавица

# 110
Да се отчета и аз-вчера изпих 2 зелени чая, в резултат на което спах много лошо. Днес съм на 1 зелен чай засега ( аз взех Pickwick - mnogo e silen )

# 111
  • София
Аз започнах деня с една голяма чаша топла вода с малко лимон.
И сега си направих салатка с домати,авокадо и маслини.

Снощи вечерях ягоди,бадеми и слънчогледови семки(май попрегреших с тях)  Embarassed
Доста добре се заситих,а сутринта и кантара ме зарадва- -500гр Simple Smile

Светкавица,аз доколкото разбрах тази седмица не е хубаво да се ядат топлинно обработени храни...Мисля ,че ще успея да издържа до петък...Но ако ти се хапват-хапвай си ги.Все пак е постно Simple Smile

Никоя от вас ли не яде хляб тази седмица?

# 112
Здравейте, и от мен. Реших да поста поен първите 5 дни, ако издържа, разбира се. И вчера и днес, закусих 3 лъжици овесени ядки със сушени плодове, заляти с вряла води и чаена лъжичка мед. Към това прибавих и фреш. До вечерта пих вода и изядох едно киви. Вечерта си направих кюфтета от елда, пресен лук и сушени манатарки, които изпекох. И вечерях тях със салата, без мазнина. Днес за обяд - пак от същите кюфтета и салата. Честно казано, за човек месоядец, тези кюфтета не са най- доброто нещо. Но, тук във фирмата ми ги одобриха постещитестанаха много, та донесох и в офиса за обядАми това е от мен, за вечеря ще е леща.
Моля, споделяйте какво готвите. Hug

# 113
Елфа, нали сега трябва да се правят и добри дела давай насам рецептата за кюфтетата!Много моля за рецептата!Ако за другите не представлява интерес, моля те, на лични.

Нищо не готвя през постите специално за мене.Но тъй като майка ми пости само в  сряда и петък / нали за възрастните не е задължителен строгия пост/ тя ми приготвя постни ястия.Освен това до нас има едно магазинче с готови храни, голямо разнообразие е.Ако имам време си правя пиперки с доматен сос  / това през дните, в които е разрешено олио/имам печен пипер във фризера.Или кьопоолу/ имам и печен  патладжан/

Варя си картофи, броколи, някоя картофена супичка, това е.

# 114
Светкавица, ето линк към рецептата http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.4556.html. Моето подобрение е, 4е сложих сушени манатарки, които преди това кипнах с малко вода и заедно с водата ги сложих в пасираната елда. Добавих и малко ленено семе и 4 -ри стръка пресен лук. Съответно сос със чесън и зехтин не направих, по обясними причини. Peace Препоръчвам да се ядът студени.

# 115
Понеже постя от много години, позволявам си да се включа в темата за постни манджи. Ето моята 40-дневна безместна идилия ( готвя само за себе си, за мъжете-мръвки) - ориз с:   спанак,  гъби, домати,  зеленчуци,  тиквички,  маслини,  картофи и зелев сок, кисело зеле,  чушки постни с ориз,  сърми постни с ориз - със зеле или лапад - вижте колко неща само с ориз!!! Това са ми все любими яденета.
Да не забравяме и постния борш - кисело зеле, гъби, морков, тиквичка, малко домат, катрофи, зелен фасул, грах, броколи,  - вари се , овкусява се...страхотно е и много леко.

# 116
Страхотни идеи, благодаря на всички и успех до края. и не се притеснявайте, този път не сме сами, Господ е с нас!

# 117
  • София
tzvety26 ,направи ли супичката?
http://www.kulinarno-joana.com/2009/11/red-pepper-soup-with-lime/
Страшно много ме изкушава.Набелязала съм си я за събота Simple Smile

А борша е чудесна идея,и нея ще си направя:)

# 118
  • в резерват
И днес изкарах на водичка.

това го  копвам от другата тема

за да разнообразим малко менюто си по време на пости, можем да използваме и авокадото
ето и малко информация за него
http://gotvach.bg/n5-4631-Авокадо_-_вкусното_лекарство

освен това в книгите за разделно хранене "Сила за живот" го препоръчват, защото съдържа в себе си  естествени растителни мазнини

една идея от мен - с блендера го разбивам докато стане не пюре, заедно с една скилидка чесън.

взимам ръжена филийка  хляб, леко я запичам да леко хрупкаво, върху нея слагам цяла червена печена чушка, а върху нея слагам авокадото. леко посолявам с морска сол, ако има и кълнове става перфекно

Peace

# 119
  • София
tzvety26 ,направи ли супичката?
http://www.kulinarno-joana.com/2009/11/red-pepper-soup-with-lime/
Страшно много ме изкушава.Набелязала съм си я за събота Simple Smile

А борша е чудесна идея,и нея ще си направяSimple Smile
Да мила, направих я, но малко посмених рецептата, стана убийствена, това ми става новата любима супа, дори преди гаспачото. Само внесох малко корекции:

* 4 червени чушки - сложих 3 печени и една сурова
    * 1 глава стар лук - по-малка глава
    * 1 скилидка чесън - не сложих въобще
    * 1/2 супена лъжица зехтин
    * 1 малка люта чушка - не сложих въобще
    * 50 мл. доматено пюре - настъргах половин домат
    * 800 мл. зеленчуков бульон или вода - от зеленчуковото пюре на детето /от чушки и тиквички/ взех водата и добавих още малко, за да стане до 800 гр.
    * кората и сокът от 1 лайм - кората не сложих, само настъргах мъъъничко отгоре на супата за декорация. Направих го с лайм, но предполагам, че и с лимон ще стане
    * сол и черен пипер

Лукът и суровота чушка сотирах леко със зехтина, после сложих всичко,без лайма на котлона да заври, след 1-2 мин. го завъртях на робота и накрая сложих лайма. Отгоре поръсих със сурови тиквени семки и кора от лайм. Стана невероятно наистина. Сервирах топла. Утре мисля да направя същата, но без да варя и сотирам нищо, просто всички съставки така в робота и този път поръсена със слънчогледови семки. Надявам се също да стане вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт