Кой ще пости с мен до Великден?

• 18 337
  • 301
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Момичета,на 7 ли се спира алкохола?

# 16
  • под дъгата
Мдаа,на 7 се спира.Да си призная аз много обичам бира и вино Embarassed и дори и на пости си пийвам по 1 чаша след вечеря.То и цигари не трябва да се пушат,секс да не се прави...

# 17
Момичета, тримиренето се извършва в края на постите.
През т. нар. Страстна седмица и е от 1 до 3 дни.
Ето инфо, което намерих в нета:

Страстна седмица
Седмицата преди Великден се нарича Страстна седмица. Това е последната седмица от великденските пости. В нейния край, от 1 до 3 дни се "тримири" – не се яде или пие нищо, освен вода.

Всъщност, от тук: http://magi.triada.bg/calendarandtradition.aspx?d=2919

# 18
  • София
Мдаа,на 7 се спира.Да си призная аз много обичам бира и вино Embarassed и дори и на пости си пийвам по 1 чаша след вечеря.То и цигари не трябва да се пушат,секс да не се прави...

Благодаря ти...и аз усещах ,че ще е непосилно да спазвам строго постите.Просто трудно бих могла да откажа секса и винцето...Simple SmileОсобено първото  Blush Crazy

# 19
  • под дъгата
Calathea  Hug И аз така знам-че се тримери в края на постите.Но днес като се рових намерих това,за което говорят момичетата след Сирни заговезни-за пръв път го чувам,макар да постя от 10 години.Благодаря за уточнението
Исайкова,мисля че в забързаното ни ежедневие трудно се спазва строг пост.А и съм на мнение,че всеки пости така както усеща -някои спират алкохола,някои секса,някои постят само без месо.Всеки както си реши!Аз ще се огранича до яденето и ще се опитам да бъда малко по-добра и да не допускам лоши мисли в главата си  Simple Smile
  bouquet

# 20
тя първата и страстната седмица са най-строги.петъка от нея и тримеренето са гладните дни,но свещениците казват,че сега в този динамичен живот и работа,не е задължително да се правят.аз винаги съм постила без олио,само събота и неделя си разрешавах,а свещеникът ми каза,че е желателно да не го консумирам само през седмицата,която ще се пречистявам.
ще постна блога на една съфорумка.има страхотни рецепти,но и интересна информация.
http://brazilka.blogspot.com/

# 21
  • под дъгата
Интересен блог Ина.Благодаря   bouquet

# 22
е,моля. Hug
ще заговявате ли ,момичета?

# 23
  Здравейте,Мацки!Радвам се да ви чуя отново и да постим пак заедно!  bouquetСтрахотна компания сте и съм сигурна ,че с вас няма и да разбера как ще минат постите! lalalala moresmileПривет и на новодошлите! smile3525

# 24
  • под дъгата
Да,Инче,да Simple Smile Приготвила съм си пържолки за довечера,сега ще правя пица и торта cook Ще се вихря в кухнята днес и ще си хапна от всичко що ми е на сърце Laughing
Ти ще заговяваш ли?
mariyanavi   Hug И аз се радвам,че ще постим пак заедно!   bouquet

# 25
не ми се поглежда месо...
и големите изкушения дано успея да ги оставя за другата неделя..  Praynig

# 26
Аз до тук съм на прясно зеле с черно хлебче, но за довечера съм си купила няколко вида пилешки хапки, та ще има заговяване, въпреки че аз този път ще ви подкрепя само до спирането на месото. 

# 27
И аз тук.
За мене не е проблем спирането на "блажните храни", тъй като голяма част от тях изобщо не са ми в менюто.по-голям проблем ми е отказването от лошите мисли, защото на работа много хора ме ядосват.Затова постя само през първата и последната седмица, иначе да се отказвам от храна и алкохол, а да се поддавам на панаири и разправии, за мен е лицемерие. Ако съм разбрала темата , че ще се подпомагаме и в това, да изчистим мислите си, тук съм и се надявам да помагате.Не ходя на изповед и не приемам причастие, затова не съм съвсем по канона, но да речем в динамичния и забързан свят в който живеем, ще си позволя да се коригирам тук.

Всъщност, много се чудя дали да не се опитам да постя през целия период.

# 28
И аз ще Ви правя компания  Simple Smile
За първи път ще ми бъде ако не броя една седмица на постно през януари заради здравословен проблем.

# 29
Бройте и мен. Ще го направя  отново с удоволствие. Тази година ще ми е  девета поредна.Относно поста - аз също  ще се огранича до яденето , но тази година съм решила да спазвам стриктно календара http://www.pravoslavieto.com/calendar/praznici_posti_2010.pdf който някой от вас пусна /за което благодаря smile3525 / и ще се опитам да бъда малко по-добра , но за секса - незнам - сигурно няма да го ограничавам защото бебеправим. Успех на всички!  Между другото някой от вас ще тремири ли?

Общи условия

Активация на акаунт