Кой ще пости с мен до Великден?

• 18 384
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
 Flutter Здравейте, продължавам да си постя. Днес за закуска си хапнах 2 филийки препечени, а за обяд и ве4еря съм решила салата от доматки и краставички! Приятен ден на всички, а аз се залавям да чета че на 14 имам изпит  smile3529

# 211
ха,ще ти правя компания в изпита по време на пост..но от нерви такъв гастрит обострих,но ще постя,а и чета..
успех в подготовката! Hug Peace

# 212
Успех на изпит-имащите!  bouquetДа не ни посрамите!Ей! smile3503

# 213
  • под дъгата
Стискам палци за изпитите момичета  Hug Аз днес бях на плодове,филйка с маргарин и меродийка,а тази вечер си доядох една леща гореща Laughing Миналия ден правих един постен сладкиш-стана страхотен.Ето и рецептата
ПОСТЕН МЕДЕН КЕКС
1 ч.ч захар,
1 ч.ч вода,
2 с.л. мед,
1/2 ч. л. сода,
1 бакпулвер,
2 с. л. какао или кафе,
по ½ ч.ч. стафиди, начупени орехи, олио,
каквото и да е сладко, ако решите да разрежете блата и да го намажете със сладкото.
по щипка канела, карамфил, кориандър или джинджифил,
брашно – приблизително 2 ½ ч.ч.

В съд сипете захарта, водата и олиото, загрейте леко и добавете меда. Бъркайте на слаб огън до разтварянето на захарта и меда. Оставете да изстине.
 В изстиналата течност сипвате содата, какаото или кафето, подправките. Хубаво разбърквате, за да няма грахулки. Добавяте орехите, стафидите и брашното с бакпулвера. Тестото прилича на гъста сметана. Изсипете във форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на умерена фурна около 30-35 мин. Изстиналият сладкиш може да срежете на две и да го намажете с мед или сладко.

# 214
Аз го правих, но вместо захар сложих мед и пропуснах стафидите,защото нямах.Стана наистина много хубав!Браво на buba_lina ! smile3501

# 215
buba_lina ,mariyanavi ,благодаря ви.  bouquetмного сте мили и топли. Hug

# 216
 Hug Благодаря за подкрепата, миналия семестър нямам поправки, ама този хич не мога да се концентрирам, но обещавам да не ви посрамя, а и мене покрай вас  Rolling Eyes Сега чета и викам чакай да надникна дружките, та утре мога да пробвам сладкиша. Умирам за сладко Crazy Днес изкарах както ви казах- сутринта 2 филийки препечени на обяд салата домати и краставици с една ябълка за десерт, следобяд солетки , ходих на танци и сега марулки и репички салатка. Дано смъкна някое кило  Praynig Е лека вечер дружинка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 217
  • под дъгата
Добро утро мацки!Пожелавам усмихнат ден,макар да се очертава да е намръщен и студен!  bouquet

# 218
 Hug Здравейте и от мен, искам да се оплача- днес мн си хапнах на обяд зеле с ориз и 2 филийки хляб  Rolling Eyes Не се усещам да съм напълняла но не и да съм отслабнала. Моля кажете при вас как се отразяват постите  Shocked Отивам да забъркам сладкиша Wink

# 219
Момичета, момичета - какви са тези "гръцки" пости дето прилагате? Постни сладкиши...едва ли брашно в комбинация със захар и олио ( маргарин) е добра за тялото. По добре се придържайте към простички манджи, като замените белия гхляб с пълнозърнест. И никакви мазани филии!!! Ако питате мен - без брашно е най-добре. Манджата може и с варен картоф вместо хляб.
А относно повишения апетит днес - аз страдам от същото, хапнах ориз с гъби, и го отдавам на застудяването. А има и нещо друго - на мен детокса направо ми разказа играта - три дни се олюлявах като стар пияница, днес съм по-добре, но още се усещам слаба - вероятно организма иска да си набави нужните му елементи.

# 220
  • под дъгата
А аз нямам повишен апетит.През деня карам на плодове и евентуално филийка пълнозърнест хляб с маргарин или лютеница.На работа няма как да излизам за обяд.Вечер салата+някоя манджичка.Но не ме е подгонил апетита,тогава ставам ламята Спаска Joy И си хапвам Wink,е старая се да се поограничавам.
G.D.-като ми се дояде сладко-ям или си угаждам в почивните дни с нещо сладичко.То непостещите го изяждат преди мен,ама това е друга тема Joy Та не е толкова фатално от време на времеда се подсладиш(според мен). Peace

# 221
Момичета, момичета - какви са тези "гръцки" пости дето прилагате? Постни сладкиши...едва ли брашно в комбинация със захар и олио ( маргарин) е добра за тялото. По добре се придържайте към простички манджи, като замените белия гхляб с пълнозърнест. И никакви мазани филии!!! Ако питате мен - без брашно е най-добре. Манджата може и с варен картоф вместо хляб.
А относно повишения апетит днес - аз страдам от същото, хапнах ориз с гъби, и го отдавам на застудяването. А има и нещо друго - на мен детокса направо ми разказа играта - три дни се олюлявах като стар пияница, днес съм по-добре, но още се усещам слаба - вероятно организма иска да си набави нужните му елементи.
Хей, Мацка,откъде разбра, че правя гръцки пости?Днес минах през гръцката сладкарница и си купих бял хляб с маслини!Ама ядох,  ама ядох!.....Ами то такава "убавиния и вкуснотия".....М-м-м-м......м-м-м!!! Joy Joy Joy
  Хайде хубава вачер и хубави преживявания! newsm51

# 222
добро утро на постещите и на всички други. И аз съм във вашите редици и постя, но обикновено само ви чета. Какво представляват  тези гръцки пости, за първи път ги чувам. Момичета вие отслабвате ли? Аз съм се заковала и няма мърдане. Ям хляб, но не прекалявам. Не че само за това постя, ама се озадачавам, защото все пак това е и разделно хранене и би трябвало да се и отслабва. Постила съм, но отдавна и не си спомням как беше. Но си спомням етърва ми след един пост направо се беше стопила. Друго незнам, но кожата ми стана като бебешка и касата ми спря да пада. Незнам защо някой казват, че организма обеднява. Единственото нещо което пия и то като хран. добавка е хиалуронова киселина и това вероятно също се отразява на кожата. Приятен ден от мен. Днес съм решила да си направя зеленчуци на скара. Другите ще ядат пържоли ,но да си кажа честно месото никак не ми липсва.

# 223
Ако не се внимава, се трупат килограми от голямото количество въглехидрати - хлябчето и гевреците, които са най-бързата храна, а и бобовите много надуват и са по-трудно смилаеми.
Постите да са разделно хранене, не мога точно да се съглася, защото, като хапнеш леща гореща или фасулче с хлябче  newsm78 и отиде разделното хранене.

# 224
  • под дъгата
Герганче-постно фасулче+салата от морков,зеле,цвекло и ленено семе -мммммм.Постеща разделничка съм отвсякъде Wink

Общи условия

Активация на акаунт