Кой ще пости с мен до Великден?

• 18 406
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, 'ГРЪЦКИ ПОСТИ' май си го измислих като асоциация с рецептите за постни сладки които се разменяха във форума. В Гърция всички 'ПЛАСТИКО... НЕЗНАМКАВОСИ"( НЕЩО ТАКОВА ЗАВЪРТЯНО Е ИМЕТО НА СЛАДКАРНИЦИТЕ ИМ)  сега се пукат по шевовете от постни сладки. Там са много набожни, спазват стриктно постите, но по техен си маниер - с много сладко. И индустрията им се нагажда към търсенето - произвеждат такива неща, и им слагат големи надписи -": постно". Да ,ама познайте кой има голямо дупе...???

# 226
 Wink Здравейте дружина, аз днеска направо съм се побъркала- малкия го боли ушето от снощи, възпалило се е защото е болничък  Cry И така- подаръка за мама Cry Но дано се оправи бързо Praynig Praynig Praynig Иначе си постя и аз се заковах на кантара, но тази седмица си позволявах тестени неща, сега обаче ги спирам и почвам на салатки че ..... #Cussing out Лека вечер от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 227
# 228
честит празник и от мен на всички дами!да сте усмихнати,прегръщани,глезени и стоплени всеки ден!  bouquet Hug

# 229
Честит Празник, момичета!  bouquet

Днес , все  пак е светски  празник, какво е разрешено?Ще си  позволим ли по чаша вино, или е в нарушени ена канона?

На работакупих бонбони за колегите, че идват да ни поздравяват, други дами също носят бонбони, сладки, но аз устоявам на  изкушенията!

# 230
  • София
Честит празник, момичета!

# 231
Честит празник дами! Бъдете живи, здрави, весели и много обичани и желани,  Добри майки и незаменими съпруги!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 232
Днес наистина е много хубав празник, но както казва мъжа ми, след като сме християни, а още повече се опитваме и да постим, значи нашият празник на жената е 25 март Благовещение. Аз не се отказвам и днес от празнично настроение, но наистина си мисля, че тогава е истинският празник. Flowers Rose

# 233
Здравейте, искам да ви попитам, понеже нямам възможност да се срещна със свещенника, мога ли да започна да постя от днес например. изпитвам някаква вътрешна нужда за пост. Немога да го обясня... Но май съм пропуснала започването на поста. Моля ви,посъветвайте ме. Rolling Eyes

# 234
Здравей!
По принцип всичко е възможно, но най-правилно е свещеник да благослови по-късното започване. Така зная аз. Но ако наистина нямаш никаква възможност да говориш със свещеник, то започни си поста, а пък когато преди Свето Причастие отидеш на Изповед, просто му кажи, че си започнала по-късно и защо. Това е моето мнение нека и другите момичета се включат!

# 235
Aз също почнах по-късно, не смятам че има проблем. Още пове4е знам 4е хора които за първи път ще постят са им много 40 дни. Започва се примерно с 20 дена и така всеки път увеличаваш. На коледа постих за първи път и издържах 24 дена. Сега почнах поста от 1ви март и дано изкарам до края.  Момичета аз ве4е 10 дена съм мн зле и не мога да се оправя, но ще продължавам  Peace

# 236
eti_88 ,от поста ли си зле?или пост съчетан с напрежение от изпит..при мен комбинацията ми създаде невероятен стомашен проблем..
бързо възстановяване ти желая!

# 237
Благодаря ви много за бързите отговори! Пожелавам успех на всички!  Simple Smile

# 238
  • под дъгата
eti_88 ,ако се чувстваш зле здравословно от постенето по-добре го прекрати и направи пост само последната седмица,така мисля аз Peace

# 239
Аз до тук съм спряла само месото и смятам от другата седмица да спра останалите продукти, като аз винаги ям олио.
Щом човек има необходимост, мисля че може да започне да пости, макар и не от началото на самите пости.
Имах колежка, която при нужда, независимо дали е време за пости или не, по един ден гладуваше и знаеше, че го прави точно за пречистване на душата.
Тук има различни вариации и който както си вярва. 

Общи условия

Активация на акаунт