Сънувате ли починали ваши близки? - 2

• 163 056
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
*Jeny*  не не задължително да ти носи послания баба ти.Понякога мъртвите искат само да видиш че са добре за твое успокоение Hug Hug
ДИДИТКА
Лошото е това ,че сънищата не можем да си ги контролираме какво да сънуваме.Дядо ти явно така си го запомнила за последно и за това и така го сънуваш. Peace
За гробищата и аз съм на твоето мнение.
Като малка съм ходила през ноща на гробищата и съм палила кандилото на баба ми тъй че щом като дете не ме е било страх и не се е случило нищо значи там няма от какво да се страхуваме .Тези бръщолевения за неготивни енергии в гробища   са за хора със слаба психика  Peace Peace...

# 301
За мен лично негативна енергия там има-но не от мъртвите,а създадена от живите.Цялата скръб,изплаканите сълзи,чувството за безсилие,отчаянието...няма как да не е отрицателна енергия,поне за мен.

# 302
  • София и там където не се пуши
Мен централния гробищен парк ми дава спокойствие. Там бяха подредени по алеи - алеи на артистите, на пилотите, писателите и т.н. Ако има някой с теб, може много история да научиш.

Та има мъка да, но това не е отрицателна енергия.

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 23:27 от Dorothy

# 303
  И на мен ми действат много успокояващо когато не съм на погребение. Веднъж закъснях за едно погребение. Тръгнах си разревана от яд и болка, седнах на една пейка и изведнъж ме обзе космическо спокойствие. Запалих цигара на починалия човек, спомних хубавите моменти, които сме преживели и се изпратихме подобаващо. Никога няма да забравя това усещане между небето и земята.

# 304
Запалих цигара на починалия човек

Joy  Това вместо свещичка ли?

# 305
Дидитка, що се смееш? И аз пуша с татко, когато отида на гроба. Паля си една за мен и една за него. Неговата поставям в малката градинчица с цветята, върху гроба. а аз си сядам на пейката и си говорим.

# 306
Значи не само аз правя така. PeaceИ ние със съпруга ми си "пушим и си говорим" .  Няма  наоколо живи наблюдатели и слушатели,които да ни смущават...

# 307
  • Пловдив
Ние също така правим на гроба на баща ми и свекър ми.Интересно че когато забия цигарата с филтъра в пръста все едно някой дърпа и изгаря цялата до дъно. Rolling Eyes

# 308
Ние също така правим на гроба на баща ми и свекър ми.Интересно че когато забия цигарата с филтъра в пръста все едно някой дърпа и изгаря цялата до дъно. Rolling Eyes

Да, така е  Peace
Това е химична реакция, не е нищо свръхестествено, но н амен ми е ок, да си мисля, че е татко  Flutter

# 309
Привет отново Grinning
Това е темата, която ми е най-приятна за четене, не знам защо..
По повдигнатите от вас въпроси:

- С майка ми винаги палим цигара на тати, когато отидем на гроба. Освен това, ако на някого му се изплъзне от ръцете, задължително я палим и я оставяме да си изгори така. Преди, когато пушех, имаше един ден, в който поне три пъти ми падаше цигара от ръцете, много странно нещо ставаше с тия цигари newsm78 Палих ги и ги оставях.. да си ги "изпуши", който иска.

- От гробища почти винаги връщаме нещо - я инструменти, я бутилки.. Онзи ден без да искам си занесох вкъщи пластмасовата паничка с храна от погребението, на което бях. Не ме е страх от това. Не ме е страх от мъртвите. За мен те не са нищо повече от живите, освен, че са на друго място и знаят много, много повече от нас - казвам го с най-добри чувства, защото абсолютно вярвам в живота след физическата смърт Peace И гробищата за мен не са наслоени с негативна енергия. По-скоро има мъка, както някой спомена по-горе. На мен обаче не ми действат така. Действат ми.... май никак. Някак имам чувството, че починалите ни близки просто не са там (изобщо)  Peace

- И видях нещо, което някой беше писал - за погребението и кремацията - какво общо имат с това дали ги сънуваме? Искам да кажа, има ли някакво значение извършеният ритуал? Защото, като се замисля, двамата ми дядовци са кремирани. Единия за 23 години баба ми го е сънувала сигурно по-малко от пет пъти; другият почина преди две години и изобщо не сме го сънували. А баща ми мама го сънува невероятно много. Особено в началото, преди две години, почти всяка вечер.
  bouquet

# 310
Днес ми се прииска да пиша в тази тема Hug
Напоследък почти всяка нощ сънувам починали близки, все го прегръщам и целувам.
Може би защото последните месеци погребах близки доста хора...
Радвам се че сънищата ми са хубави, положителни и знам че идват при мен за да ми покажат обичта си Hug

# 311
  И на мен ми действат много успокояващо когато не съм на погребение. Веднъж закъснях за едно погребение. Тръгнах си разревана от яд и болка, седнах на една пейка и изведнъж ме обзе космическо спокойствие. Запалих цигара на починалия човек, спомних хубавите моменти, които сме преживели и се изпратихме подобаващо. Никога няма да забравя това усещане между небето и земята.

Hug

# 312
Aз и преди писах,много ми се иска да сънувам съпруга си,който почина през лятото съвсем внезапно/обезводнение,така пише в изследванията,които са му правили при аутопсията. Cry
Никакви болести нямаше моето момче,здрав като камък,спортист пък си отиде ей тъй... Cry
Много,много искам да го видя в съня си жив,а не само вече на снимки и видео...

# 313
  • Пловдив
Aз и преди писах,много ми се иска да сънувам съпруга си,който почина през лятото съвсем внезапно/обезводнение,така пише в изследванията,които са му правили при аутопсията. Cry
Никакви болести нямаше моето момче,здрав като камък,спортист пък си отиде ей тъй... Cry
Много,много искам да го видя в съня си жив,а не само вече на снимки и видео...

Когато много желаеш нещо не се случва нали знаеш. Hug Не мисли за това ще дойде ей така когато най малко очакваш.

Преди, когато пушех, имаше един ден, в който поне три пъти ми падаше цигара от ръцете, много странно нещо ставаше с тия цигари newsm78 Палих ги и ги оставях.. да си ги "изпуши", който иска.

Не си ли се замислила ,че някой мъртъв близък не е искал да пушиш и за това цигарите са "бягали" от тебе не, че му се пуши  Wink

# 314

Преди, когато пушех, имаше един ден, в който поне три пъти ми падаше цигара от ръцете, много странно нещо ставаше с тия цигари newsm78 Палих ги и ги оставях.. да си ги "изпуши", който иска.

Не си ли се замислила ,че някой мъртъв близък не е искал да пушиш и за това цигарите са "бягали" от тебе не, че му се пуши  Wink

Laughing Аз.. не се хваля, де, ама... вече не пуша (1,5 мес.) Mr. Green Тъй че, който каквото е искал, надявам се да го е постигнал. (Това цялото с привкус на леека гордост!)

Общи условия

Активация на акаунт