Сънувате ли починали ваши близки? - 2

• 163 116
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
  • София - Рим и обратно
Вагабонтче ... Hug Много мил пост, трогна ме, благодаря ти   bouquet...
Точно така е, годините не могат да определят мъката, в моето съзнание той е на около 60, висок, красив и здрав мъж, който ме е хванал за ръка и смеейки се, ме води на училище...или ми приготвя закуската, която аз никога не исках да ям, или ми помага с домашните и ми обяснява урока по математика със стоическо търпение  Cry Това е той и винаги ще бъде. Дано ми е простил  Praynig.

# 481
  • Mediterraneo
Ох, Кафе, разплака ме... Така ще помня и аз любимия си дядо  Cry Сестра ми е в същото положение като теб, не можа да се сбогува с него и вече 4 месеца откакто го няма, тя не може да си прости това  Cry Живее с тази своя мъка.
Аз често го сънувам дядо. Много често. Последния път така ме беше прегърнал, че не ми се искаше сънят ми да свършва. Знаех, че е сън, но прегръдката беше направо физическо усещане...

# 482
Привет и от мен!
Най - често от моите починали роднини и близки сънувам баща си, Бог да го прости. Почина 2004 година, но продължавам да го сънувам. Най - лошото е, че когато го сънувам, след 1-2 дни, а понякога и непосредствено на същия ден ми се случва нещо неприятно. Винаги го сънувам, сякаш никога не е умирал. Понеже той не доживя да присъства на сватбата ми, а много искаше - бях неговата слабост, сънувах, че правя сватба още веднъж и на нея присъства той и починалият ми свако, който също преживе не можа да дойде. Свако ми всъщност ми е и кръстник.
Сънувах свако ми още веднъж, заедно с моя приятелка, която е жива. Тръгнах към тях, беше ме обзело невероятно чувство на щастие, че ги виждам. И когато понечих да хвана свако за ръка, той се отдръпна, сякаш се стопи, изчезна, оставяйки думите: "Не, недей да ме хващаш! Още не е дошъл моментът." Изчезнаха и двамата, а аз само им казах, че много ги обичам, и двамата.
Синът ми напоследък много често сънува дядо си, моят татко, въпреки че никога не го е виждал. Той не беше роден, когато почина баща ми. Но го е виждал на снимки. Оня ден даже ми е останал пресен спомен от съня на детето. Каза: "Още един кръг и ще дойде Божият ден". Ние с мъжа ми се спогледахме, но не реагирахме. Мъжът ми го попита какво е това, кой му го е казал, откъде го знае, а детето каза, че дядо му го е казал, сънувал го. Още е питал: "Как е майка ти?", т.е. аз. А точно предната вечер вкъщи се случи нещо много неприятно, което ще остави неприятен спомен за мен до края на живота ми.
Синът ми често май сънува баща ми, а и по принцип сънува духове, Бог. Още преди 1 година някъде сънувал, че бил при "дядо Боже" на небето, имало духове и т.н. Но останал с много неприятно чувство от съня си.
А миналата година почина едно детенце от неговата група в градината, падна от блока, от терасата. Синът ми не знаеше нищо, не му казахме, а още същата нощ го е сънувал това момченце, Бог да го прости детето, и то е казало на сина ми: "Качи се на шейната, за да не паднеш!"

# 483
  • София - Рим и обратно
Чела съм, че децата почти винаги до определена възраст, имат пророчески сънища и са посещавани от много духове. Само че, малка част от тях осъзнават, че това е свръхестествено, а още по-малко от тях пък го разказват. След като прочетох тази книга, попитах голямата ми дъщеря дали й се е случвало нещо странно посред нощ или в сънищата й. Тя ме погледна много учудена и каза "Откъде знаеш?"  Shocked Разказа ми, че откакто се помни има две същества, които много често идват при нея и са й нещо като приятели. Веднъж идвали като коте и куче, друг път като някакви джуджета... Смятала го отначало за нормално, после пък вече й се сторило детинско и решила да не ми го казва. Тогава направо тръпки ме побиха и започнах да се замислям за много неща...

# 484
Когато синът ми започне да разказва такива сънища, никога не го прекъсвам. Първо, оставям го да разкаже всичко, без да го подтиквам, да му задавам въпроси. Когато приключи, започвам да го разпитвам, после го карам отново да преразкаже, за да се уверя, че не си фантазира, защото в началото, когато започна да споделя, не бях сигурна, че става дума за сън, а не за фантазия.
И най-хубавото е, че веднага щом се събуди, започва да разказва. Дето се казва - още не си е отворил очите и започва да разказва какво е сънувал. Тогава хващам есенцията, защото за не го е най-прясно.

# 485
Здравейте, аз сънувам, много! Всъщност, мисля че няма нощ, в която да не съм сънувала. За съжаление-почти никога сънищата ми не са 'хубави'. Много се изморявам от това сънуване, сутрин съм като пребита от всичките тези гадости които съм 'видяла' през нощта.
 От починалите си близки сънувам често баба ми(по майчина линия) и майка ми. Преди няколко дни сънувах, че с нея попълваме документи за кандидатсването на детето в Детска градина....как бих искала наистина да можех да го направя с нея  Rolling Eyes

# 486
Аз пък снощи сънувах много странен сън. Че съм си в моя град и обикалям с едно мотопедче на цветенца и на ОМВ срещам баба си, която ми се усмихва и ми показва някаква жена че се радва на бебето си, а аз й казвам, че и тя ще става баба и ние ще имаме бебе и тя се усмихна много и се зарадва. И после пък ходих в нещо като училище. Видях една от съквартирантките ми от студентските години, с която мн се обичахме и досега се чуваме. После пък някакви лесбийски гнусотии сънувах със сексуален аспект  Shocked
сънувах и пари..

# 487
Кафе с мед, разбира се,че никой не може да подценява мъката ти! Любовта наистина не се измерва във възраст. Hug Hug Hug
Вагабонд, а аз пък виждам нещата от съвсем друг ъгъл: според мен посланието не е отправено към майка ти,а към мъртвите. Вероятно,точно защото си бременна,може би духовете няма да могат да те посещават често...Може би няма да могат да те виждат известно време. Трябва да има някаква защита,нали бременните са по-чувствителни и по-сетивни.
Зуки,страшно интересно ми беше да те прочета.

# 488
Откакто съм бременна сънувам големи екшъни  Crazy И ги помня, което е интересното..

# 489
Аз и ги виждам дори, за което според съответните специалисти си има и диагноза. Crazy

# 490
  • Mediterraneo
Тази нощ пак сънувах дядо. Беше на някакъв празник, пременен, усмихнат. По едно време застана пред мен и ми каза, че имам имен ден. И ми даде 20 лв... Миличкият, цял живот ми е помагал, с пари също много често, залъка от устата си вадеше за нас  Cry Какво ли означава този ми сън?

# 491
  • Sofia
Здравейте,
Много отдавна ви чета и искрено съжалявам за загубата на всички ваши роднини. Аз често сънувам починали мои роднини и всеки път се събуждам с различно усещане, тревожно или с облекчение. Това, което ми се случва вече 4-5 пъти е да сънувам къщата на баща ми на село и в два от пътите и дядо ми, който отдавна почина, бях в 3-4 клас. Не мога да си обясня защо я сънувам тази къща толкова често. Родителите ми искат да я продадат, аз не, усещам някаква връзка с нея. Може би и защото мисля за това и това е причината да я сънувам, а дядо ми като го сънувах също беше по-млад и усмихнат. Мислите ли,че това че сънувам къщата и дядо си има някакво значение и символика на нещо?
СЪнувах и починалия ми калеко(мъжът на леля ми), скоро след смъртта  му, преди повече от 7 години, също беше по-млад и усмихнат, а почина от рак и накрая много беше отслабнал и имаше изтерзан външен вид, каза да предам нещо на единия му син, но след като се събудих, вече не го помнех, много ме беше яд. Сънувах и леля ми няколко пъти, тя почина преди почти 4 години, беше ми като майка, много я обичах, ту намръщена, ту весела, единия път бяха дори с калеко ми и бяха намръщени. Аз толкова много им се зарадвах в съня и поисках да ги целуна и прегърна, а те не ми се усмихнаха,  отдръпнаха от мен, което много ме огорчи в съня. Толкова много ги обичах и двамата. Какво ли означава това?

# 492
  • Варна
Да, сънувам починали близки.Най-често татко и баба, защото те последни ни напуснаха, при това с разлика само 9м. между смъртта им.

Баба почина след около 2г. борба с РАК.Накрая вече не беше в състояние нито да се движи , нито да говори.Много ми е тежко да си спомням.Почина на 11 април 2005г..
Когато правихме 9м. от нейната смърт, татко/той не и беше син, а зет/ вечерта ни донесе нов календар от тези, на които се мести всеки ден датата.Закачихме го двамата, но той настоя направо да го сложим на следващият ден, че не искаше да го слага на датата на 9-те м. на баба.
Премести го на 12 януари 2006г..В този ден сутринта го намерих починал в леглото си, а предната вечер имах лошо предчувствие, понеже забелязах че има подпухване на лицето около очите.Той ми отказа да отидем още същата вечер на лекар, а са били признаци на инфаркт.
И до днес се обвинявам, че не бях по-настоятелна, макар че му казах така "Моля те, отиди на лекар, искам да си имам татко." А на другия ден вече той не беше между нас.
Оттогава насам започнах да събувам кошмари, след това започнах да събувам него.
Сякаш се виждаме в паралелен свят.Понякога просто, за да усетя пак топлата му прегръдка, понякога за да ми каже нещо важно.И се случва!
Спомням си също и че преди сватбата ми и като бях бремеенна/най-вече тогава/ много сънувах починали.Всички, които загубихме сънувах по ред.
А много ясно помня един сън, който ме направи щастлива.Сънувах татко как идва и сме на едни високи стълби и долу в ниското, както и отляво и дясно има цъфнали червени цветя, май лалета бяха.И той ме прегръща силно, води ме за ръка по стълбите и аз се чувствам толкова щастлива, че е до мен и усещам ръката му в моята ръка Cry

А майка ми, преди да почине баба я сънувала предната нощ.Пътували в автобус, имало много хора, автобуса се движел сред полета, по пуст път.Баба била с някаква торба, голяма.Автобуса спрял насред нищото и тя тръгнала да слиза, а майка ми тръгнала с нея.Тогава баба се обърнала и много сериозно и казала да си седне на мястото, защото нейната спирка още не била дошла и после слязла, а автобуса потеглил...
На другия ден сутринта баба си отиде завинаги.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 17:18 от mmilityy

# 493
Разказвала съм и друг път за сънищата ми с баба ( в предната тема) и как те престанаха след смъртта на дядо. В най-тежките си моменти продължавам да я сънувам. В периода, когато се борехме и молехме за живота на сина ми я усещах физически до мен. След това нищо. Почти 3 години. И преди няколко дни сънувах дядо...
Не бях го сънувала откакто почина и ги видях двамата с баба да се държат за ръка. Сега го сънувах, че се връща, за да се сбогуваме. Имахме по малко от минута и аз знаех, че трябва бързо да му кажа всичко. И всичко, което направих беше да повтарям, че го обичам, а той се усмихваше и казваше "знам"! И времето свърши... Тръгна си, а аз се чудех, дали той наистина знае, че го обичам.
Дядо беше от хората, които не говорят много. Когато казваше нещо, то беше кратко, обмислено и на място. Винаги с блага усмивка...
Липсват ми!
Мисля да отида да запаля свещ...

# 494
Преди 2 месеца изгубих баща си... Сънувам го много често... В три от сънищата държа ръката му и тя е много гореща... Последните му думи към майка ми преди да издъхне били " Охлади ми ръката. Много е гореща...".
По принцип не съм суеверна и не вярвам в пророчески сънища, но няколко месеца преди да поставят диагнозата на баща ми/ 4 месеца по-късно той почина/ имах ужасен сън, в който бях на зъболекар да ми вадят зъб, но други три зъба ми паднаха сами докато бях на зъболекарския стол. Беше мъчителен сън.  Събудих се с мисълта, че този сън значи нещо и то нещо много лошо.... След седмица- две реших да проверя в съновник и там пишеше " болест или смърт на близък човек". От този момент натътък бах сигурна, че става въпрос за баща ми. Помолих го да отиде да си направи пълни кръвни изследвания, защото ме изглеждаше блед и уморен. Оказа се сериозно хематологично заболяване, неподлежащо на терапия...

Общи условия

Активация на акаунт