Обидих бабата на мъжа ми :(

• 5 584
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Аз бих постъпила като авторката, но после без угризенията. Моята баба идва да гледа детето у нас. Винаги когато има нещо нередно го казвам. Но баба ми не го приема като обида. Тя прекрасна гледачка и много дисциплинира Иван. Единственото, което правим е когато тя каже нещо, то а не казвам обратното през нейното мнение.
Смятам, че бабата е преиграла много. Става дума лично писмо все пак. За например личните, писма и документи откачам като ми ги пипат.

# 46
Възрастните хора обикновено много лично приемат нещата .
И доста често ги тълкуват противоречиво...
Два примера :
1.Едната баба на съпруга ми /лека й пръст/,беше тогава на 80 ,болна...Ние сме на гости,пролетта,аз й казвам "Ела да излезем навън,на слънце,и само да лежиш ,не е хубаво." Тя си ставаше, ходеше...
Отговорът й "Ама аз си се разхождам...ти мързелива ме изкара!" При което аз    Shocked

2.Другата баба,пак на съпруга ми:Едно от летата като студенти прекарахме в Пловдив.Свекърите тогава строяха нова къща и ние живеехме при въпросната баба,за 1 месец,съпругът ми помагаше в строежа.Ние със сина ми и бабата ,в къщи.Тя също не беше добре със здравето,лесно се уморяваше.А малкият ,тогава на годинка и 2,3 месеца,пълен с енергия,тичаше като луд из къщи.
Викам го аз,да дойде при мен, да не уморява бабата...
Вечерта тя казала на мъжа ми,че не съм пускала малкия при нея...да му се радва.И аз пак така   Shocked

Та ,първо възрастните са много тънкообидни /не знам защо,дано и ние не станем такива/...и май винаги търсят скрит смисъл в думите.
А аз и в двата случая исках да съм полезна.

# 47
Според мен и тя е реагирала доста " бурно"....не е редно да отваряш чужди писма,пък възрастна жена да реве и да прави циркове..не го разбирам това

# 48
  • София
Хи Хи ..... много противоречиви мнения има тук. Естествено, че и ние ще станем такива като остареем и ние ще се обиждаме от постъпките на младите. Всяко поколение мисли, че е право за себе си.
А за нахалството на 50 % от бабите можем цяла тема да изпишем....... и само можем да се молим да сме от другите 50 %.

# 49
  • София
Гледам, че още се пише по моята тема, затова да ви информирам, заслужавате го, заради съветите и мненията на всеки от вас, в събота мъжът ми помоли баба си да дойде вкъщи да му сготви нещо любимо за него, когато останахме насаме й се извиних още веднъж, тя беше поядосана, но когато я помолих да я гушна се разплака, а да си призная малко и аз, прегърнахме се и после всичко беше както преди, не съм очаквала такова поведение от друг човек, а не от моята собствена баба и съм много щастлива, благодаря ви отново на всички за коментарите  Hug

# 50
Поздравления за щастливата развръзка и че ни си оставила нещата така. Сигурна съм, че хич не ти е било лесно да гледаш леден поглед, а да направиш това. Simple Smile

# 51
Ива, много сте били милички и двете. Явно и бабчето се е измъчило от постъпката си, само дето не е имало форум да пише.
Най-после да видя двама души накрая да постъпят правилно.
Денят ми стана по-светъл с вас!    bouquet

# 52
Гледам, че още се пише по моята тема, затова да ви информирам, заслужавате го, заради съветите и мненията на всеки от вас, в събота мъжът ми помоли баба си да дойде вкъщи да му сготви нещо любимо за него, когато останахме насаме й се извиних още веднъж, тя беше поядосана, но когато я помолих да я гушна се разплака, а да си призная малко и аз, прегърнахме се и после всичко беше както преди, не съм очаквала такова поведение от друг човек, а не от моята собствена баба и съм много щастлива, благодаря ви отново на всички за коментарите  Hug
Браво на бабето и на теб!
Според мен и тя е реагирала доста " бурно"....не е редно да отваряш чужди писма,пък възрастна жена да реве и да прави циркове..не го разбирам това
Възрастните са като децата .
Нарекох моята баба парясница /беше изгубила нещо/ ей така на майтап като си мислех ,че това значи забравана ,е да ама то означавало разведена жена демек к....а според нейните разбирания дъъълго време не ми говореше ,а мнооого се извинявах.
Бабата на мъжът ми е на 80г. и тя понякога ги пуска едни ,чак свеки се изумява ,но каквото и да каже си мърморя на ум и се усмихвам.
Единични случаи са иначе си е прекрасна .

# 53
Смятам, че ако авторката  е смятала станалото за достатъчно важно, че да прави забележка, е трябвало да бъде 100% сигурна преди да я отправи.
Човек, който подмята обвинения напразно е или невъзпитан, или търси разпра.

Общи условия

Активация на акаунт