За хемоглобина, желязото и бремеността *Б*

• 20 988
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
Ирини,ето ти една проста рецепта,която често си приготвяме вкъщи.Сега и е сезона и помага за хемоглобина и за диабет.Пък и е вкусно:Настържи червено цвекло.Посоли го.Прибави му Олио или зехтин/според вкуса/ и оцет.Разбира се и сол-на вкус.Приготвя се като ряпа,но не е люто,като нея.Ако и обичаш киселичко...всичко е наред.Хем полезно,хем приятно.
Бон апети!

# 16
  • Стара Загора
Да не е тахан?Като таханхалва?

Абе същото е, но според мен правилното име е тахън.

# 17
аааааа, за тахан халва ли говорите. Жалко, тук няма турски магазини, има ги в Германия. Оба4е ако има на4ин да си направя, ще потърся рецепти. Благодаря за съвета.  bouquet

# 18
  • Стара Загора
Тея, не говорим за халвата. Различно е.  Grinning

# 19
Вие направо ме разбихте,
аз съм с желязодефицитна анемия от 14 годишна, но по време на бременоста ми карах на железни препарати и задържаха доста добре хемоглобина на около 100, което за мен е доста добре,
Чак сега научавам че има връзка междУ бебеправенето и хемоглобина  Embarassed , може би това е причината да не мога да забременея отново от 7 мес  newsm78 , защото преди 10-тина дни се оказа че хемоглобина ми е  спаднал доста а и аз се чувствах зле но няколко месеца не обърнах особено внимание на това и от сега  съм на "сорбифер", проблема при мен е че към някои железни препарати проявявам алергия. Но си мисля да пробвам това с бадемите меда и маслото , а може пък и да кача някое килце че имам особена нужда, сега съм 43кг.
Пишете подробно за тахана, т.е някоя изпитана рецепта , че това цвекло ми е доста гадно  Sick 
Браво на Ирини за темичката все още има доста неща които не зная  Thinking

# 20
  • Стара Загора
Ива, рецептата е тахън с мед. Туй то. Може и чист по една лъжица, ама е гадно на вкус.

# 21
Сори за въпроса, но поднорменото тегло има ли общо с хемоглобина т.е. едното влияе ли на другото ? newsm78 И аз като Ива имам проблем с пустите кила, а скоро не съм си пускала кръвни изследвания.
Усещам , че още другата седмица отивам при gp-то да си пусна пълна кръвна картина.

# 22
  • Sofia
Уоманке и колко си под нормата ?
Аз май също съм под нея ,  но нямам проблем с хемоглобина .
133 е моя при реф.ст. 118 - 164 Ж.

# 23
Моренка - ръст 168/9 тегло 44кг. По всякакви калкулатори 10-15кг под нормата, което се отразява и на външния ми вид(без грим съм доста бледичка Tired), но до сега уж нямам анемия, та затова се зачудих ...

# 24
  • Sofia
Ами аз съм 169 и 50 кг , та ти  определено си доста слабичка . И е наложително мисля да качиш някое и друго килце , щот може и да си ти е нормален хемоглобина , но наднорменото и поднорменото тегло са пречка за забременяването . А като ти гледам лентичката , май си от нашия отбор  Rolling Eyes.

# 25
Уфф от 4 години "качвам", то не бяха бирени маи, рибени масла, витамини и нищо ако кача едно килце банкет вдигат в къщи  Crazy
Чесно незнаех, че това може да ми попречи за забременяване, а половинката се надява, така да кача килограми Heart Eyes

# 26
  • Sofia
Виж тази тема .
Иначе , както свалянето , така и качването на кг не е лесна работа  ooooh!  .
Успех  Grinning!

# 27
Отивам да чета, благодаря за помоща   newsm51

# 28
мили момичета,
благодаря ви за информацията и успокоението. смятам да карам с бабшеки рецепти и да не се фиксирам върху дребни неща.
По отношение взаимовръзката хемоглубин-тегло, искам да ви кажа, че такава няма, но като статистика обикновено жените с НАДНОРМЕНО тегло страдат по-чест ото анемия отколкото тези, с тегло под нормата.

# 29
Хайде пак да се обадя.  Wink
Вчера ходех на контролен преглед при хематоложката която ми лекува анемията и тя малко не ми хареса "вида". Сторих й се бледа. Пусна ми нови изследвания и май пак ще засилвам лекарствата (от няколко месеца пиех само по 10 дни след цикъл)... Confused

Както и да е - това ме накара да се поразровя за някакви антианемични рецепти и набарах една на д-р Емилова. По една чаена лъжичка сусам сутрин. Само това. Не е гадно като тахана. А може и да се смеси с мед - става още по добре. Аз лично ще го подкарам този метод и ще ви държа в течение с резултатите. Wink

Общи условия

Активация на акаунт