Пролет топла наближава, августинчето на воля шава!

• 27 449
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia

момичета, знаете ли какво ми каза лекарката днес? (струва ми се интересно затова ще го споделя и с вас!) вече не препоръчвали витамини на бременните, защото от тях костите на бебето, особено тези на главата, се втърдявали прекално много и това затруднявало раждането...

еееееееееее това беше едно време за матерната, защото имаше много калций, по принцип наиситина казват ако се храниш разнообразно не са ти нужни витамини, но плодовете и зеленчуците които ядем.... не съм сигурна какво точно съдържат та за това предпочитам да ги пия, да не говорим че пренатала /без да правя реклама/ се водят от натурални съставки.

# 601
  • По широкия бял свят
Здравейте мамчета!

Аз вчера бях на ЖК. Акушерката ми попълни анкетна карта, измери ми кръвното и ме изтегли /кантара и без това на ми е приятел, ама с всичките дрехи по мен и ботушите, представете си ужаса ми #Crazy/.
Докторката ме гледа на УЗ, направи ми няколко снимки и изрази съмнение, че може би бебо е мъж.
Аз също усещам някакво раздвижване, ама не съм много сигурна дали е това.
Понякога като си сложа ръцете на корема имам чувството, че усещам пулс. Как мислите, дали си внушавам?

# 602
  Hug бях седмица на почивка..а вие сте изписали от 8ма до 40та страничка... Simple Smile) добре.. утре съм на лекар искам да знам дали е момче или момиче вече... не че има значение за мене ама ми е мноооого любопитно Simple Smile  

# 603
  • София
Сега поглеждам резултатите от днешната кръвна картина. Хемоглобина ми е паднал на 108, при минимална стойност 120. Как е при вас?

# 604
dydd,

Не искам да разочаровам нито теб, нито себе си Simple Smile , ама това с пулса в корема и аз отдавна го имам, първо и едва ли не си мислех, че усещам сърцето на бебо (ех, каква красива, макар и невярна мисъл), после се разубедих. Даже и аз исках да питам останалите дали го чувстват, дори не е нужно да си слагам ръцете, то е сякаш сърцето ми бие от там. Предполагам, че причината е, че тази зона сега страшно богато кръвоснабдена и голяма част от кръвотока отива натам. Ако някой е чувал мнението на лекари по въпроса, ще ми е интересно да науча на какво всъщност се дължи.

# 605
  • София
Сега поглеждам резултатите от днешната кръвна картина. Хемоглобина ми е паднал на 108, при минимална стойност 120. Как е при вас?
Моя хемоглобин е 122, но при мен пише,че при жените референтната стойност е 115-160, така че не си толкова много под нормата.

# 606
И аз съм си усещала пулса в корема, но това е в случаите когато съм развълнувана и получа леко сърцебиене, месля че е рано да усещаме пулса на бебето, но знам ли  NeWS78

Аз мисля че имам гъбички  Sad имам сърбеж и зачервяване, а на преглед съм чак след две седмици, чувал ли е някой за промивка със сода и вода, дали сега могат да се правят ?

# 607
Здравейте,

при мен нищо ново.  Важното е че резултатите са добри - и генетичните и другите. Няма да правя втори скрининг  Praynig   И д-р Яков каза момче ... вече има по- голям размер пишока Simple Smile 
Единственото, което не ми допадна в ЖК е акушерката, но един път на месец ще я преглътна. 
Витамини не пия, но  хомеопатичката ми предложи да пия зелена енергия и мисля че с това ще изкарам.
Това засега от мен ...  спокойна и непробудна вечер !

# 608
Марина88 не искам да те разочаровам, но 13-та седмица не е ли много рано за да се види пол? Ние тук правихме ФМ или и аз не знам точно как се нарича в БГ и никои не се и опита да ни даде предположение за пол в 13-та седмица и 5 дена! тук по принцип дават около 20-та седмица УЗ и тогава,ако го видят могат да предположат! Успех все пак на всички които чакат и аз нямам търпение, но моето е най-рано 23-ти март когато и ние сме 20 седмици! А и да ви кажа напоследък не ми пука искам само да знам, че е здравичко и всичко му е наред! Каквото и да е ще е обичано много!
Колкото до витамините при нас нито са за нито против, но винаги питат дали пиеш и и ти казват да продължаваш да пиеш, че било хубаво (то си зависи и от витамините все пак)!
Алиира определено не си прави никакви промивки! Дават го ужасно неполезно да се правят такива интервенции по време на бременност, ако толкова се притесняваш отиди на лекар по-рано или ако не просто си изчакай датата!
Целувки и ако искате да ме включите на първата страничка на следващата тема!

# 609
Марина88 не искам да те разочаровам, но 13-та седмица не е ли много рано за да се види пол? Ние тук правихме ФМ или и аз не знам точно как се нарича в БГ и никои не се и опита да ни даде предположение за пол в 13-та седмица и 5 дена! тук по принцип дават около 20-та седмица УЗ и тогава,ако го видят могат да предположат! Успех все пак на всички които чакат и аз нямам търпение, но моето е най-рано 23-ти март когато и ние сме 20 седмици! А и да ви кажа напоследък не ми пука искам само да знам, че е здравичко и всичко му е наред! Каквото и да е ще е обичано много!

На някои от нас вече ни казаха пола точно в 13 седмица, момченцата първи се показват  Wink

# 610
  • София
Връщам се от преглед,цели 100  гр.сме вече,имаме пишка и растем нормално.Доки не ми дава да пия витамини,каза че това е отживелица и аз мисля да го слушам.Аз и без това съм пила 2 пъти в живота си и не мисля че са ми нужни.Важното е храната да е разнообразна и полезна.

# 611
За тупкането в корема, май всеки го е усещал  newsm78  но мисля, че мъниците са ни още мънички, за да им усещаме така сърчицата. Аз се опитах да си "преслушам" корема на майка ми с лекарските слушалки /не си спомням точното наименование, но няма значение/ нищо не се чува  Joy или поне аз не чух    Thinking

Да ви попитам относно витамините, тази вечер си взех сокчето на Hipp, наистина е много вкусно, но се чудя ако продължа да си пия фолиевата, която ми е останала дали няма да се получи натрупване на фолиева, тъй като и в сокчето има  newsm78
Не ми се иска да прекалявам с витамините, защото все пак това са изкуствени неща, но предвид сезона и липсата на нещо естествено, временно ще позакрепят положението  Wink а и поне до известна степен ще укрепят организма ни за борба с все още грипните и вирусните вълни  Thinking

Горе-долу за месец изписваме по темичка, темичка и половина, та може и двете предложени заглавия да ползваме  Peace хайде останалите мами, включете се в анкетата  за името  Wink

# 612
Фолиевата киселина не се натрупва в организма, защото излишното количество се изхвърля чрез урината. Ако само това ти е притеснението, спокойно си пий и сокчето Grinning
Ееее, колко много момченца са се показали вече. Момиченцата са затишие пред буря ми се струва Party

# 613
  • Miami
Марина88 не искам да те разочаровам, но 13-та седмица не е ли много рано за да се види пол? Ние тук правихме ФМ или и аз не знам точно как се нарича в БГ и никои не се и опита да ни даде предположение за пол в 13-та седмица и 5 дена! тук по принцип дават около 20-та седмица УЗ и тогава,ако го видят могат да предположат!
Ами явно нашите доктори са по-големи спецове в разпознаването на пола  Laughing
Моята гинеколожка също ми каза, че може да се види в 13 г.с. и няколко дни, стига бебето да позволи  Simple Smile Пък и на доста момичета вече им казаха пола.

Аз мисля че имам гъбички  Sad имам сърбеж и зачервяване, а на преглед съм чак след две седмици, чувал ли е някой за промивка със сода и вода, дали сега могат да се правят ?
Не си прави промивки, ами върви на лекар. Не чакай две седмици. Предполагам, че като кажеш проблема няма да те върнат.

За витамините - по време на предната бременност пих един месец само. Сега изобщо не ми предписаха.

За фолиевата киселина и аз така знам, както е писала VALINA

# 614
ние доата бързо изписваме темите,така че на всички заглавия ще им дойде реда Simple Smile моето предложение за заглавие е да изчакаме за усещането в коремчето/нещо такова беше/ за следващия път,но всички са хубави ,каквото изберете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт