БЕЛГИЯ - 18

• 56 074
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета

Ние пътуваме за БГ на 21-ви август, честно казано нямам търпение. Единствено пак ще ми е притеснено за бебока, как ще се държи и т.н.  Laughing
Иначе през септември ще започвам курс по език и курс по интеграция.
Пробвах Вениш гел и наистина много съм доволна. Още не сме заменили изцяло едно кърмене с пюре, но аз и не бързам. Добре си наддава, последния пък беше качил 600гр за 1 месец.
Днес в едно кафене наблюдавах как една майка сложи върху биберона нещо като паста за зъби - поне беше в такава тубичка  Laughing - и го бутна в устата на детето. Аз не мога да си представя такова чудо  Crazy

# 661

Днес в едно кафене наблюдавах как една майка сложи върху биберона нещо като паста за зъби - поне беше в такава тубичка  Laughing - и го бутна в устата на детето. Аз не мога да си представя такова чудо  Crazy

Какво чудо? Лекарство някакво е трябвало да даде, може би? Как се дава лекарство на кърмаче?

Моите бяха изцяло на кърма до 6 месеца, а близо до година не пиеха вода или нещо от шише. Капките против колики на Филип съм ги давала именно с биберон-залъгалка.

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 16:17 от MariaF

# 662
Ами отстрани ми се стори странно, но може би изобщо не е било толкова лошо, колкото аз си помислих  Rolling Eyes Поне аз досега не съм давала лекарства и така.
И ние сме на кърма, биберон не иска и не му давам. Против съм да сложа биберон в устата му, само и само да мълчи  Simple Smile А това бебе плачеше и майката сложи това чудо върху биберона и то млъкна после  Mr. Green

# 663
Против съм да сложа биберон в устата му, само и само да мълчи  Simple Smile

Биберонът не е за да мълчи бебето, а за да се успокоява, като задоволява сукателния си рефлекс (ако има нужда) и за да предотврати евентуалното смукане на палец; навик, който е вреден и много по-трудно изкореним от биберонът-залъгалка.
Не мисля, че тук слагат нещо от рода на мед или течен шоколад върху бибероните  Laughing Или е било лекарство или вероятно гел за растежа на зъбките  Simple Smile

# 664
А и това е толкова относително.. Филип имаше нужда от бибка до 2 годишен, за да заспи, притив коликите, за успокоение,  докато Виктор не я искаше изобщо ...

# 665

Не мисля, че тук слагат нещо от рода на мед или течен шоколад върху бибероните  Laughing Или е било лекарство или вероятно гел за растежа на зъбките  Simple Smile

Точно тук на няколко пъти ми подхвърлиха да сложа мед върху биберона, явно затова станах подозрителна  Mr. Green
Алекс като беше по-малък искаше биба постоянно, сега дъвче всичко друго, но не и нея - дори сутрин го намирам с чаршафа в уста  Joy

# 666
А и това е толкова относително..

Именно. Затова написах:  Simple Smile

# 667
здравейте пак от мен момичета!Искам да ви попитам и се надявам накой да може да даде компетентен отговор.Ако от тук изпращам синът си в Бг ,но със майка ми примерно,необходимо ли е пълномощно ,че детето пътува от тук за бг с друг човек а не с родителите?Синът ми е роден в Бг,предполагам има значение.Благодаря ви предварително

БЛОНДИ-как е детенце?Четох ,че предната седмица ви махат конците?Надявам се ,че сте добре.

МАРИА-би ли ми казала от къде в Антверпен мога да купя,поръчам ,торта за Р.Д. на сина ми?Помня ,че в  по старите теми беше писала за торти,но не разбрах ти ли ги правиш или...?
Хубав ден на всички.

# 668
Пълномощно за излизане от България се изисква на българската граница, за български деца, живеещи в България. С какъв документ пътува детето, с български паспорт или с белгийска карта, пише ли някъде че детето живее в Белгия?

Обадете се и питайте в посолството!
Много ми е чудно, как хората имат доверие за такава важна информация на форуми, при условие че наредбите и законите така се менят, че единствено от посолството могат да кажат на сигурно. Те затова са там и работят! Аз редовно ги проверявам  Wink

Торти за рожден ден аз поръчвам от селската фурна  Laughing

# 669
Крис, добре е, благодаря, мажем белега с крем, минава  Simple Smile

Ако детето е български гражданин, не може да влезе в БГ с белгийска карта. Пълномощно ти трябва за майка ти, да, че си съгласна детето да пътува с нея. Посолството, както ти е казала Мария  Peace

# 670
Ако детето е български гражданин, то трябва да има международен паспорт за пътуване, съответно български ...
Моите са с двойно гражданство и нямат български международен паспорт, а белгийска карта за пътуване, от този тип, където пише родителите

Посолството!  Hug

# 671
Алекс се роди в България и го изведохме с бг паспорт, но вече си има такава карта и аз днес ще питам в посолството дали може без декларация да пътуваме, ако се наложи само двамата с него първо да отидем в България, а таткото после  Simple Smile

# 672
Можете да влезете само двамата, но не можете да излезете (от БГ имам предвид) без декларация.

# 673
БЛОНДИ благодаря за отговора,ще говоря с посолството.

МАРИА-благодаря и на теб!Относно тортите попитах единствено ,защото предположих ,че познаваш добре антверпен,за разлика от мен,все пак съм тук от месец,никак не съм ориентирана.Но все пак благодаря!

# 674
Крис, Антверпен го познавам, но ние живеем извън града. За тортите би могла да попиташ във всяка фурна да разгледаш каталог, или шоколадовите магазини в центъра, .
Аз лично не бих купила бутикова торта за 100 - 150 евро, купувам прясна плодова детска торта с украса за 50 ... Аз не обичам шоколад, тесто, блатове и тежки кремове, а и на този етап аз избирам тортите - плодови с лек крем ...  Grinning
Блонди, кога ще ни каниш на чийзкейк или рафаело?  Wink От мен мартинито...

Общи условия

Активация на акаунт