БЕЛГИЯ - 18

• 56 058
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Момичета ,честит празник на всички от вас,които носят в сърцето си Белгия!
Хубав почивен и празничен ден от мен!

# 676
Здравейте на всички!

МАРИА-може би ти ще можеш да ми помогнеш за това ми питане.Кога започват курсовете за изучаване на езика?Една позната ,която не гарантира да е много веща ми спомена септември месец.Да съм питала в Атлас,антверпен.Но на мен това Атлас нищо не ми говори.Можеш ли да споделиш опит ,ако имаш такъв относно тия курсове.Знам ,че на ниво се плаща 60 евро.Предварително благодаря.

# 677
Аз съм карала Нидерландски за чужденци към Иворан :
http://87.237.14.17/~ivoran/cursus.php?vak=nt2#
Започват 3 пъти в годината, има интензивни, 2 или 3 пъти в седмицата, дневни, вечерни. Струват 60 евро на ниво, но ако си към борсата е възможно да са ти безплатни.
Попитай в общината кое у-ще покрива вашия регион ...  Hug

# 678
МАРИА-благодаря ти.

# 679
moje li nqkoj da mi kaje v Brukssel ima sklad s balgarski stoki.

# 680
Има, но визитката е в колата и после ще ти напиша адреса. Имай предвид, че трябва да се обадиш предварително, защото не стои постоянно отворен - момчето си е и шеф, и шофьор, и продавач, и разносвач. Ние веднъж ходихме и го нямаше и не ни се чакаше. Казаха, че имало ръждясали консерви и било доста мизерничко, но ние лично не сме го виждали, може и да не е така. После ще ти напиша адреса и телефона.

# 681
Blagodaria ti predvaritelno Blondi.Az znam za edin takav sklad v Antverpen.Iskam da popitam i oste nesto.Ima te li predstava kakvi dokymenti i kokvo triabva da nosia kogato otivam da rajdam.Nadiavam se do sedmica veche da sam rodila vtoroto si dete.

# 682
Ето адреса:

rue Leopold I #151-153, 1020 Brixelles, Иво се казва мъжа, тел: 0486 084 472

Склада в Антверпен е хубав, но тук мисля, че ще се разочароваш. На Плас Журдан има български магазин, но в момента не е особено добре зареден. Има сирене, баници, боза, луканки и суджуци малко и консерви, алкохол (без бира мисля), и вафли и солети разни, фиксове, супи и сосове и подправки всякакви, ние вчера ходихме.

Относно документите - трябва да имаш лична карта (белгийска), карта СИС (че си здравно осигурена). Записването за раждане става 4 седмици преди термина, ти не си ли си се записала още?  Thinking

# 683
Plast Jyrdan v Brukssel li se namira?Nie s maja mi sme posestavali 2-3 magazina no mislq che se namiraha v skarbek ako ne barkam.Az hodih na pregledi pri d-r Shaban v Antverpen,no ni idvashe dalech i se zapisah tyk pri nas v klinikata.Doktorkata v chetvartak mi kaza che tova e posledniq mi pregled pri neq i sega trqbva samo da chakame.Az vse oste ne sam polychila indetestkartata ot gementoto.Imam registar nomer i sis karta.V klinikata imam dosie.Interesno mi tyk rajdaniqta kato v BG li preminavat.
Blondi blagodarq ti za informaciqta.

# 684
В Брюксел е, да, близо до Комисията. Аз живея в Скарбек, но тук няма български магазин. Имаше преди години, но той вече затвори. Иначе магазини има много, но те са турски.
Е, какво да чакате? Като тръгне раждането къде ще отидеш? Трябва да си записана в някоя болница.  Thinking
Номер и карта са ок.  Peace
Аз в БГ не съм раждала и не знам, но в едно съм убедена - тук преминават милион пъти по-добре  Wink

Az vse oste ne sam polychila indetestkartata ot gementoto.

Това не го разбрах  Rolling Eyes

# 685
az posledno hodih tyk vav Viovoorde na konsyltacii v klinikata.Nie ste se opitame da go namerim tozi magazin.Blagodarq za informaciqta.

# 686
Аз родих в България и не мога да правя сравнения, но всички родили тук казват, че нищо не са усетили. Ама аз нали съм тъпа и упорита, исках да си родя в София  Rolling Eyes

При нас в градчето и турски магазини няма. Имало е преди, но са затворили.

Аз да ви се похваля, миналата седмица срещнах случайно в обищината други българи, които живеят вече от 3 год. в Белгия. Освен това във вестника видях, че има още една девойка, която се е омъжила тук преди няколко седмици.

От месец септември започвам курс по интеграция и език, но ще ми е много мъчно, че по половин ден няма да ме има вкъщи и малкия ще е с баба си. Дотогова ще използвам всеки момент да си го гушкам и мачкам  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 22:53 от ohlalaa

# 687

Az vse oste ne sam polychila indetestkartata ot gementoto.

Това не го разбрах  Rolling Eyes

Личната карта от общината...  Laughing

Аз раждах в Белгия 2 пъти, първия път нищо не усещах, защото бях с епидурална. Втория усещах много неща, от адска болка до ужасен страх...  Simple Smile 
Успех и леко раждане !!!  Hug

# 688
Аз родих в България и не мога да правя сравнения, но всички родили тук казват, че нищо не са усетили.

Joy

От въздуха ще да е  hahaha

Където и да сложиш епидурална, няма да усетиш много неща  Wink Аз тук раждах без епидурална (ужасявам се от нея), но не ме боля кой знае колко, търпимо беше  Simple Smile

Да ви се похваля, днес падна първото зъбче на Кики  Blush

# 689
Аз родих в България и не мога да правя сравнения, но всички родили тук казват, че нищо не са усетили.

Joy

От въздуха ще да е  hahaha

Да, вярно малко смешно е прозвучало  Laughing

Но има и нещо друго - в България прекаляват с окситоцина  Thinking

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 14:07 от ohlalaa

Общи условия

Активация на акаунт