? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 018
  • 708
  •   1
Отговори
# 630
Аз знам за 5 години, довечера ще питам баща ми и ще докладвам.

# 631
  • някъде ... тук ...
6 години е:
http://www.shofior.com/useful_information.html?ref=useful_inform … ion&page_id=7
http://news.blagoevgrad24.bg/154785.html
...
не съм се разхождала, още повече , че книжката ми не е софийска.

# 632
"...Десетки безупречни шофьори у нас вече притежават златния талон. В София щастливците са 20. ..."

Mr. Green hahaha

# 633
Аз знах, че е за 10г. без нарушение-един вид като си сменяш книжката и ти го дават.
Аз я смених, но нищо не ми дадоха. После питах тук в темата и дадоха линк, в който пишеше, че за този талон се пуска специално молба, за да го получиш  ooooh! Ако ще е награда някаква, защо пък да ходя да си я искам. Като ми се полага, да си ми я дадат пък  Crossing Arms

# 634
na_ga, ами попълва се заявление молба, че искаш златен талон.
То не е награда.))))

# 635
Е да де, ама аз си мислех, че при подновяване на книжката нали се проверява дали имаш актове, глоби разни неплатени и така се установява, че си нямал нарушения през този период и като награда(аз си държа, че е такава  Simple Smile), ти се издава това нещо, което още не знам за какво е-май беше, че при 1-во нарушение ти се опрощава наказанието.
И после разбрах, че се подавала такава молба, ама аз не работих няколко дни докато си извадих книжката, та да загубя още и за някакъв талон, не ми се разправяше вече.

# 636
Здравейте. Искам да попитам, тъй като доста променяха законите, някои бяха приети, други не, и съм вече леко объркана, понятието млад шофьор важи за такъв който е под 25 години и има стаж под една или под две години? Тоест, след като аз имам година и нещо, млад шофьор ли съм все още?

# 637
Аз се завърнах Flutter.Ама  се чудих на претоварената магистрала и защо половин страна се изсипва в София,а то-АС/ДС   тукаааа.
(30 мин. дремане  на входа на СФ)

# 638
  • sf
Мен нещо не ме кефи идеята за тоя златен талон. Някакси поощрява притежателят му да направи поне едно нарушение. ИМаш го и си мислиш " е,какво толкоз,сега и да сгафя,ще ми го простят"  Thinking

# 639
  • София
Е, той не се издава, като право да нарушаваш правилника.
Все пак, щом човек го притежава се смята, че е внимателен шофьор и спазва ЗДвП, пък ако веднъж е минал на червено и не е създал опасност за движението, може да му се прости, с предупреждение и с отнемане на този талон.

# 640
Едва ли някой ще се пази 6 години, че да може да мине с кеф на червено  Mr. Green

# 641
  • София
Някои хора не се пазят умишлено, а просто са си изпълнителни шофьори.
Освен това на всеки може да се случи да не види някой знак, скрит в дърво, или да кара с малко над позволената максимална скорост...

# 642
Имам проблем, момичета. Tired Преди месеци се нанесе в блока  един господин,нахален,ама много.Запушваше ме постоянно.Любезните ми бележки не помогнаха, почнах да спирам на място,на което да не се завре в задницата ми. Прави  го и зад други коли, при наличие  на  поне 3 свободни места за паркиране пред блока.
Наскоро видях,че има две спукани гуми,помислих си ,че на някой му е писнало и е взел в свои ръце "оправията". Да,ама не. Този продължава да ме запушва.Усещам се,че като му видя  колата  долу почвам да търся   място да паркирам успоредно,за да не се  навре отзад.
Има ли цивилизован начин да  го накарам да престане с идиотизма си в паркирането. Казах му неколкократно,мълчи и отминава,гледайки ме страшно.

# 643
Имам проблем, момичета. Tired Преди месеци се нанесе в блока  един господин,нахален,ама много.Запушваше ме постоянно.Любезните ми бележки не помогнаха, почнах да спирам на място,на което да не се завре в задницата ми. Прави  го и зад други коли, при наличие  на  поне 3 свободни места за паркиране пред блока.
Наскоро видях,че има две спукани гуми,помислих си ,че на някой му е писнало и е взел в свои ръце "оправията". Да,ама не. Този продължава да ме запушва.Усещам се,че като му видя  колата  долу почвам да търся   място да паркирам успоредно,за да не се  навре отзад.
Има ли цивилизован начин да  го накарам да престане с идиотизма си в паркирането. Казах му неколкократно,мълчи и отминава,гледайки ме страшно.

Викаш паяк, но ще си платиш за удоволствието.... Rolling Eyes За друго, освен за нецивилизована саморазправа не се сещам.... Но ако се съберете няколко човека да делнете паяка няколко пъти и като се насоли подобаващо, може и да спре!

# 644
  • София
minie mouse, как точно те запушва отзад...?
В смисъл, ако можеш да обясниш как паркираш, че да те запушва.

Питам защото пред нашия блок имаме същата ситуация, но
колите запушват спрентие като застават отпред.
Така ако някой ще излиза рано или не иска да го запушва спира малко по-напред така, че да не може никой да спре пред него.

А, иначе май няма цивилизован начин, като господинът не разговаря дори??? newsm78 А, какво пък ако ти спреш както той те запушва но, така, че да запушиш него....Пробвай! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт