? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 159
  • 708
  •   1
Отговори
# 540
Стики, браво! Ставаме повече тези, които сме се изкефили на спиралата.  Peace
Днес мога да се похваля - пътуването до Хасково мина перфектно - дребната се държа просто неузнаваемо, игра си с една кукла, после си извади лаптопа и си пусна филмче, само веднъж спирахме и то защото беше гладна и искаше нещо за хапване. Дори не поиска да спираме до тоалетна. Нито капризи, нито мрънкане.
Пътя беше сравнително спокоен и беше супер. Само дето ми е досадно да карам по магистрала. Липсва ми динамиката в градски условия.

Благодаря ти! Както и на minie mouse! Grinning Сега ми остава баира на Раковска (или Земляне)!
Аз също предпочитам градското каране. Вдига ми се адреналинът - повече решения, за по-кратко време.

Да ви питам за автоматиците - далече ли са ви педалите на газта и спирачката?

# 541
  • София
Да ви питам за автоматиците - далече ли са ви педалите на газта и спирачката?

Ми май не....В същност не съм се замисляла. newsm78 Педала на спирачката
е доста по-дълъг от този на ръчката, но разстоянието си е нормално
отдалечено от газта.

# 542
  • София
(...)
А автоматика ми е супер удобен, просто си слагам левият крак отдолу и забравям за него, супер кеф ми е. )
И после като се кача в ръчката пък гледам умно, сега какво се натискаше. )))))
Автоматика ми харесва в града, но за извънградско при нашите пътища е по-кофти.
Да питам, че ми стана ми любопитно: какво е усещането с автоматик, че не ти допада на извънградско? А кое ти харесва в града, че не трябва постоянно да сменяш скоростите ли?

# 543
Аз преди 2 години толкова  мрънках за автоматик,величаейки го.Но днес, горе-долу 3 години откак взех книжка(няма да се смеете,на дърти години изкарах Mr. Green) ми е по-спокойно,по-удобно и дори по- приятно със скорости.

# 544
Аз преди 2 години толкова  мрънках за автоматик,величаейки го.Но днес, горе-долу 3 години откак взех книжка(няма да се смеете,на дърти години изкарах Mr. Green) ми е по-спокойно,по-удобно и дори по- приятно със скорости.

И на мен ми е по-лесно със скорости, имам чувството че си владея колата много по-добре, с тия дупки и т.н. изобщо не пускам ръчната. И на милото му липсва ръчната скоростна кутия, миналата му кола я смени за същата, ама с ръчна скоростна кутия, тая няма как, пък да се преправи е много пари, за да стане качествено, ще си я търкаля автоматик. Автоматика ми е и много муден и бавен на скоростно изпреварване....то се набира па не знам кво, на ръчната му връщам 2 скорости назад и полита. Незаменимо в някой моменти,...

# 545
Стики, не са ми далеч педалите изобщо, дори напротив. ) ТИ имаш предвид разстоянието между газта и спирачката, нали така?

julie.k, да, за в града ми харесва, че не ръчкам постоянно скоростите, което е неизменно при ръчна скоростна кутия. А мен лично това леко ме изнервя. ) И ако съм в по-голям град задължително щях да взема автоматик.
За извънградско при изпреварване е кофти, по-бавно набира. Не можеш като на ръчката да върнеш 1назад и да набереш скорост за секунди. )
Но пък като подлепи на една скорост, няма мърдане. )
И въпреки че автоматика е по-мощен от нашата кола с ръчна скоростна кутия, е по-муден и тромав. )
Колите са една марка и модел. ) Просто едната (ръчната) е наша, а автоматика е на баща ми. Но двете ги карам постоянно. )

# 546
С тези приказки за автоматици ми разпалихте любопитството. Днес отидох до братовчедка ми и я помолих да ми даде да покарам служебната й кола, която е автоматик. Признавам, че в началото се чудех к'вко точно се предполага да върша с левия си крак, после посвикнах. Нооооо, тази кола не е за мен. Аз си харесвам механичните скорости. Да си ръчкам аз, да си знам кога и как се движа. Някак си владея колата, когато имам лост в ръката. Бързо ми мина мерака. Но, който му е удобно да кара автоматик - евала!

# 547
Дидика, точно така е.Автоматика не е така стабилен както е  скоростната кутия,но това се разбира след определеното време на новакът,взел книжка.Аз  буквално извадих душата  на мъжа веднага след изпитите:"Айдеее,айдееее...днес ще караме ли,искам автоматика,лесно,готино..искаааамммм"..И така  му ревах дни наред.Е  на един завой малък  ако той не беше дръпнал волана надясно да се качим на бордюра си бяхме влезли в насрещната кола(а ако бях със скорости там щях да   съм на 2-ра).

# 548
ама това, че не си имала усещане за колата си е твой проблем... Mr. Green
Когато сте в кола на пътя няма ако-следите си.....има километраж, скоростомер, всичко.Всички атрибути са си на място.

# 549
Добре де, на мен ми е интересно какво има да се чудите за този ляв крак?
Просто го слагате някъде, където ви е удобно, примерно аз го слагам отдолу под седалката, и ползвате само десният. Има си педал за газ и спирачка, които така или иначе и при кола с ръчни скорости се използват и натискат с десният крак.
А това, че колата не била стабилна, или не се усещала, изобщо не е вярно. Колата си е съвсем стабилна, усеща се кога превключва скоростите и няма никакви проблеми.
Просто е въпрос на свикване.
Винаги знаеш кога, как се движиш, имаш си скоростомер, обортомер и се знае дори на коя скорост си.

# 550
Автоматика в никакъв случай не може да се владее както кола с ръчни скорости. На заледен участък да си овладееш автоматика е поне 10 пъти по трудно от ръчната скоростна кутия. Не може да смениш предавката, точно когато ти решиш и то бързо - там зависи от колата не от теб - това ли е добро владеене? На лед автоматика потегля по-плавно, но наблягам на думата ПОТЕГЛЯ - когато си караш и попаднеш на лед разликата между автоматик и ръчна се усеща, не в полза на автоматика. Това, ако не е типтроник....  Изобщо много мога да пиша, но ме мързи  Embarassed, автоматика е за градско каране, не е за човек, който обича да шофира и търси удоволствието - едно защото колата владее теб, а не ти нея и второ няма никаква динамика, а за мен там е ключа от бараката  Wink Виж за Аудито, което е автоматик не мога да си изкривя душата - автоматика е много динамичен, хич не е тромава кола, но говоря за масовите автоматици. И въпреки това, ако се дръпне с равностойна кола на ръчна - резултатът е ясен. Не говоря, че трябва да се състезаваме по улиците, просто давам факт. Но основно за градско шофиране сигурно е по-удобен автоматика, но с тези дупки, определено предпочитам ръчната - като ги оправят, може да се замисля - ма едва ли  Laughing

# 551
•ºtreisyº•, темата е безкрайна, както и спора. )
Ако търсиш тръпка - ръчка, ако искаш нещо сигурно - автоматик.
Защо реши, че автоматика не е сигурен???
И че не е устойчив при заледен участък и т.н. ? Да не би като натиснеш спирачка и превключиш на по-малка предавка да имаш особен контрол?
Същата работа и с автоматика, но с тази разлика, че там ще натиснеш само леко спирачката, за да убиеш скоростта. Ако се поднесеш, ще се поднесеш и с двете коли.
И при положение, че за целият американски пазар се правят основно коли с автоматична скоростна кутия, явно не са толкова зле.

И дори бих казала точно обратното, че автоматика е по-скоро за дълъг път и хубави аутобани. ) А не за нашите калпави пътища.

# 552
За Америка в момента се изнасят и правят коли с нов тип скоростна кутия - имат съединител за потегляне и оттам нататък лостът ти е с бутони на волана - това са новите модели на БМВ, Ауди, Ламборгини, Мерцедес и т.н. Това се изнася от най-новите коли за Америка, така са и състезателните коли, скоростите са на волана, тъй като там здраво трябва да държиш кормилото. Това са хибриди между ръчна и автоматична кутия, само че автоматикът е ограничен до липсата на съединител - оттам нататък всичко е на принципа на ръчната. Та това по темата за американския пазар - може да е било така преди години, вече не е.

# 553
Имаше предна стара тема  'автоматик срещу ръчни скорости',беше огр-о-о-о-мна. Laughing И явен резултат в нечия полза нямаше. Laughing
(много обичам  празници, София е празна Party)

# 554
Имаше предна стара тема  'автоматик срещу ръчни скорости',беше огр-о-о-о-мна. Laughing И явен резултат в нечия полза нямаше. Laughing
(много обичам  празници, София е празна Party)

Как бе xenia я беше обсебила  Laughing След всяко мнение имаше тирада в полза на автоматика, ама след в-с-я-к-о!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт