? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 164
  • 708
  •   1
Отговори
# 570
По магистралата и аз държа с две ръце, още повече, че като ми се налага да карам по магистралата не съм с моята кола, а с близо 20 пъти по-мощна, някак си отвътре ми идва да стискам волана - плюс това се уморява едната ръка ако се стиска само с нея, защото в града не стискам волана непрекъснато. А за държането на волан с една ръка и дупка какво да кажа - волана се удържа определено, да не говорим, че инстинктивно в такъв момент се хваща и с втора ръка - не знам защо продължаваме да си говорим с хипотези, ако сте го преживели ок, ама чух, видях и предположих... Rolling Eyes

пп - на байр, когато паркирам успоредно и аз форсирам колата, макар че задължително паркирам с ръчна спирачка в такъв случай. Ако не пада яко форсиране...

# 571
Tрейси, слагаш ръчна и паркираш тогава ли?Т.е. паркираш на ръчна, а не  просто,че се слага ръчна на баир след като паркираш? Mr. Green

# 572
Tрейси, слагаш ръчна и паркираш тогава ли?Т.е. паркираш на ръчна, а не  просто,че се слага ръчна на баир след като паркираш? Mr. Green

Да, дърпам ръчната, отпускам до полусъединител като подавам леко газ и тогава плавно отпускам ръчната. Честно казано така съм паркирала не повече от 3-4 пъти и знам, че ми беше кошмарно действие  ooooh! Добре де - ето едно преимущество на автоматика, не връща  Mr. Green

# 573
Трейси,мерси за разяснението,много сложно ми се види. CrazyАз така  форсирах от страх да не  целна  колите отпред и отзад,че сигурно са ми  се смели отстрани,ама пусти страх..(на мене ли   ми се струва  само,че ако няма постоянно подаване на газ паркирането на баир може да стане много лесно само 'подпиране на баир".)

# 574
Аууу, това с ръчната да потеглям на баир сме го учили едно време на полигон.
И преди два дни щях да строша една чисто нова, красива дървена порта на гараж. Паркирах назад, за да тръгна направо по баира, а зад мен портата. Качвам се в колата, запалих и почнах да си припомням какво съм учила, подавам леко газ и почвам да отпускам ръчната, но.....да ми беше казал някой да включа първа скорост  Embarassed Мале като тръгна тая кола назад, а аз си натискам газта, ама как да тръгне без скорости  ooooh! Накрая си тръгнах и без ръчна с повечко газ.
Брат ми ме спука от бъзици щот се имам за голям шОфер иначе. Много ми се смяха  Embarassed

# 575
•ºtreisyº•, замисли ме с тази кола 20пъти по-мощна от другата. )))) Хайде 2пъти съм съгласна, ама 20...))))

А за волана, съмнително ми е как го удържаш ако случайно се натресеш в дупка, ама както и да е.
Случвало ми се е да се "натрисам" в голям трап и с 2ръце си трябваше определено сила, за да овладея колата, която яко се занасяше и след мен беше прахоляк страхотен (междуселищен път с безумни дупки).

На магистрала със 160-200км в час също не ми се рискува с една ръка да карам.

# 576
•ºtreisyº•, замисли ме с тази кола 20пъти по-мощна от другата. )))) Хайде 2пъти съм съгласна, ама 20...)))

То в главата ми само бръмбари Laughing Май съм пилотирала МИГ 21, ама спеше ми се сутринта, гледайте кво съм написала...  Whistling Имах предвид кола около 400 коня, дето не е 20 пъти повече от 75, ама  Mr. Green Дори не си спомням как реших да е числото 20, както и да е... Peace А аз на магистралата просто не мога да карам с една ръка, защото там стискам волана и както казах, най-малкото ми се изморява ръката, а и заради високата скорост държа с две  Naughty

na_ga
- аз така миналата седмица щях да натреса колата. Паркирам в гаража ни, като дясната страна се лепи за стената, да има място да минаваме, съответно огледалата се прибират, колата се вкарва назад по нанадолнище. То тъмно...аз не заходих правилно и виждам, че задницата ми ще се тресне във вратата, дърпам аз ръчната, пускам спирачката и бързо вкарвам първа и това като се засили надолу (аз и близко бях де) на педя спрях. А забравих, че ръчната ми е разхлабена и не държи в момента.... та с яко газ се качих и наново  Crossing Arms Ама изтръпнах за момент, ако се бях сетила щях да тръгна с повече газ...

# 577
•ºtreisyº•, замисли ме с тази кола 20пъти по-мощна от другата. )))) Хайде 2пъти съм съгласна, ама 20...))))

А за волана, съмнително ми е как го удържаш ако случайно се натресеш в дупка, ама както и да е.
Случвало ми се е да се "натрисам" в голям трап и с 2ръце си трябваше определено сила, за да овладея колата, която яко се занасяше и след мен беше прахоляк страхотен (междуселищен път с безумни дупки).

На магистрала със 160-200км в час също не ми се рискува с една ръка да карам.

Не искам да се заяждам,но нали се сещаш,че на автомагистрала ограниченито на скоростта за леки коли е 130 км/ч?!?

# 578
  • при него
Здравейте момичета,

виждам оживен спор се вихри Simple Smile  аз малко, не по темата, но понеже отдавна не съм се включвала, но иначе ви чета редовно.. та... днес най-накрая се престраших да подкарам колата с 10см ток Simple Smile за протокола.. не съм автоматик Simple Smile да си кажа, стори ми се доста по-лесно отколкото очаквах, явно номера е в това да си нагласиш добре седалката, искам да кажа, че ако има и други, които се притесняват - пробвайте Simple Smile  не е толкова трудно Simple Smile даже успях и да паркирам (успоредно, "на витрини")

# 579
Татяна,поздравления за 'кокили-драйв"-а.  bouquet
Трудното е в усета на педалите,т.е. ако обувката е с тънка подметка отпред няма значение(поне за мене) колко са високи самите токове. Но на равни платформи от поне 10см-абсурд.

# 580
  • София
Момичета, само да споделя, че проблема при
карането с високи токове е по-скоро че си изтърквате
петите на обувките и пречупвате токовете.
Аз поне си скапах доста обувки карайки с тях.  Cry

# 581

И аз..особено велур и лак  Stop

# 582
lkwfahrer, а ти спазваш ли ограничението???

За много висок ток, не съм пробвала да карам, просто защото нямам обувки с ток по-голям от 5см. )

А днес един идиот такава цветуща си отнесе....за малко да се натресе в предницата ми от моята страна. На кръстовище сме, аз се спускам по един баир и се престроявам за ляв завой като за мен светофара свети червено и стоя и си чакам. А той в същото време идва от дясната ми страна и също прави ляв завой. При което се озовава точно срещу мен. Спряхме буквално на 1боя разстояние един от друг...

# 583
  • Sofia

И аз..особено велур и лак  Stop
И аз заради това, а и за да ми почиват краката, карам с едни шофьорски обувки. Но наистина не ми е удобно да правя по-фини маневри на висок и тънък ток, все някъде се закача, все нещо задира....

# 584
  • при него
Обувките са с платформа 3-4 см и наистна малко ми се губи усещането за педалите, но явно е въпрос на навик. Иначе самият ток е малко по-дебел и не се закача в стелката, което иначе би било проблем. Миналото лято имах маратонки в колата и на всяко сядане зад волана се преобувах, но тази година май нещо ме домързява и затова се "напъвам" с токчетата. Да видим Simple Smile
Аз да ви кажа (пред "другарския съд") в неделя малко "сглупих" на магистралата. Карам с около 130 км/ч и наближавам кола, която се движи някъде с 90-100 км/ч и искам да я изпреварвам. Давам мигач, гледам в огледалото и виждам кола, но ми се стори достатъчно далече, тръгвам да влизам в ляво и колата вече доста ме наближи, явно караше мноооооого бързо, и започна да ми светка, прибирам се аз, ама онзи все още си е пред мен с 90-100, а аз съм се набрала със 140 някъде... и се наложи да се опитвам да спирам....малко се уплаших... добре че милото беше до мен Simple Smile Е насмете ме порядъчно, както би постъпил всеки мъж в тази ситуация, но си взех поуката. Че има ограничение на скоростта - има, че онзи караше със 80-100 км над ограничението - така е, ама и аз си бях за бой Simple Smile  Но все пак призив към каращите много бързо - моля бъдете толерантни към другите Simple Smile  Praynig Peace

Общи условия

Активация на акаунт