Одеало на надеждата - Робин за плетачки

• 78 205
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
С моята налична прежда едно червено бяло мотивче е с големина 8.5 см. Ако някой друг провба да пише размер.
Сега ще опитам и пъстрото квадрадче на СнежанаГ.

# 361
Да питам, от схемата дадена от Snejana_G  и двата вида квадратчета ли да правим или само големите?
Вие джинса с кой номер кука го плетете, че мен малко ме няма в избора на куки?

# 362
lz1mpt  мисля, че ще стане красиво като се съчетават големи и малки квадрати. Струва ми се, че групичка от четири малки квадрата си пасва на страна от големия. Куката, която ползвам е стара и с неизвестен за мен номер. Мисля, че е около 3 мм дебела, това не знам кой номер е.

Коте и аз го докарах до 8,5 см, но с един допълнителен ред пълнежи с 1 наметка.

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 16:09 от Snejana_G

# 363
Куката, която ползвам е стара и с неизвестен за мен номер. Мисля, че е около 3 мм дебела, това не знам кой номер е.

Пробвах с една 2мм и според мен стана добре.
Да вземем да уточним и номера кука, че се страхувам да не станат пак различни размери?

# 364
2.1 мм tulip - 8,5 см

# 365
  • Севлиево
Аз нямам време за проби, така че се доверявам на вас и с каквото кажете с такова ще плета. Одеалцата ми харесват и са според моите възможности, така че ще действам  Peace

# 366
  • Стара Загора
момичета имам от джинса-бяло и лилаво,искам да се включа ама не мога да плета на 1 кука,видях схемата на квадратчето и трудно ми се вижда Cry
Снежка поздравления.Стархотно си го направила.
п.п. познах си лилавите квадрачета Mr. Green

# 367
Схемката е много проста и подходяща и за начинаещи

Схемата може и да е много проста, но аз от схеми нищичко не разбирам Embarassed

И май няма да мога да се включа и този път Sad но нищо друг път!!! Wink

# 368
И аз съм от не можещите да плетат на 1 кука.
Дали има някъде клипче с мотива на Снежи?

# 369
Много ме е срам,  Embarassed че не плета та 1 кука, а вие такива красоти творите и показвате!

# 370
Много ме е срам,  Embarassed че не плета та 1 кука, а вие такива красоти творите и показвате!

Защо да те е срам! Ти пък такива неща правиш на две игли, че ме разбиваш.  Wink

Ето малко материали за квадратчето:
клипче
как се плетат елементите от схемата

# 371
  • Пловдив
Привет!!!
Днес купих тези преждички:
http://tane.snimka.bg/hobby/pletki.81782.19427957

Започнах едно квадратче.Искам да ви питам последния ред от схемата - с хххххх , нисък пълнеж ли се плете или това е за съединяването на квадратчетата.Започнах го на кука №4 , така пише на етикета ,имам и 3 и 3.5  , ако е нужно ще я сменя.Квадратчето ми е 8х8 см.
knit knit knit knit knit

# 372
И аз това щях да питам, но реших, че щом го има на схемата си го плетем. Ще ми се налага ли сега да разплитам последния ред от трите изплетени квадратчета  Embarassed

# 373
  • Севлиево
Уточни ли се кука та плетете, кажете да знам с какво да ги почвам. И долу горе в каква гама да са  newsm78

# 374
  • Пловдив
Уточни ли се кука та плетете, кажете да знам с какво да ги почвам. И долу горе в каква гама да са  newsm78

Може би е по- добре да уточним размера на малкото и голямото ,защото с номера на куката е доста относително .Като гледам Котето го прави 8.5 см. с 2.5 , а на мен ще ми стане като изплета пълнежа 8.5 см с 4-ка

Значи плетем нисък пълнеж последен ред , така ли?

Общи условия

Активация на акаунт