Одеало на надеждата - Робин за плетачки

• 78 955
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря на IPG за разяснението на лични.  Благодаря Додо, ще ти пиша като насмогна с плетенето. А квадратчетата само гладки ли плетете или може и от тия с пуканките? Додо ми беше дала схемата в ФБ, така че мога и такива да правя.

Linkata
, видях в профила ти, че си от Пловдив. Искаш ли да направим бартер, вместо ти да пращаш в София, а аз да пращам в Пловдив, квадратчетата да си останат където са?! Пловдивското одеяло, което ще свързва Драги ми господине е в розово/жълто/синьо. Ще спестим малко пощенски разходи и ще подходим екологично.

А рибките ти ги очаквам с нетърпение! Heart Eyes Може да изплетем някое следващо одеялце с бубунки.

eat. sleep. knit...

# 466
  • Пловдив
За мен също е удобно, ще се свържа с Драги ми господине.

# 467
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=173417519351588&set=a … 235538&ref=nf
Ето първия рибок.Казвайте дали става или да правя квадрати

# 468
  • Пловдив
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=173417519351588&set=a … 235538&ref=nf
Ето първия рибок.Казвайте дали става или да правя квадрати

При мен поне нищо не се отваря.

# 469
А така вижда ли се

# 470
  • Варна

MANDARINA ,много ти е хубава рибката.При мен се получиха същите размери

# 471
Благодаря IPG  PeaceПродължавам тогава...До кога е крайния срок за пращане

# 472

MANDARINA ,много ти е хубава рибката.При мен се получиха същите размери

IPG
и MANDARINA, рибките ви са чудесни!! Hug Hug
Значи аз ще плета по-стегнато, поне 14 см на дължина да ги докарам.

Няма краен срок, ако не успеем за Коледа, ще го оставим за Великден Wink
Пръв е софийският базар - Благотворителният коледен базар на ДБМ–София ще се проведе на 11 и 12 декември от 11:00 до 18:00 часа в зала 4 на НДК.
Аз имам 7 рибки и са от по-големшките, ще сменя куките и продължавам. Пратих схемата на доста девойки, дано скоро да се разпишат и да имаме повече рибки.

eat. sleep. knit...

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 20:41 от dodofit

# 473
Моите рибки станаха 9 на брой. Последните две се получиха по-малки, плетох на куки 3 мм.
Хрумна ми, че е възможно по-стегнатите/малки да се обримчват с един ред нисък пълнеж на кука и после да се свързват с големите.
Ще пробвам и ако ми хареса ще пиша/покажа как се получава.

eat. sleep. knit...

# 474
  • Варна
Искам да се включа и аз в плетенето на рибките.  bouquet
dodofit, ми прати схемата, но може ли да преведете на български. newsm78
и за преждата да попитам , само по интернет ли я доставят,
или някакъв ориентир от къде да си я закупя от Варна.
Благодаря ви предварително.  bouquet
Идеята много ми допада а и вечер след работа ще имам занимание.

# 475
  • Пловдив
Ивка макар да разгадах схемата на мен поне ми е трудно да я опиша, просто не съм много добра плетачка. На мен много ми помогнаха снимките на готовите вече рибки публикувани от останалаите момичета.

# 476
  • Варна
Ивка27,писах ти на лични и за преждата и за схемата дано да разбереш обясненията ми

# 477
И квадратчетата ли се плетат от същата прежда и на кука 3,5?

# 478
  • София
Готова съм с първото квадратче. Започнах с кука 3.5, после опитах с 3, това е на 2.5 и ... ooooh! е почти 10 см.
Доста е грозно като за първи опит, досега не съм правила granny square, надявам се следващото да е по-добро.
Ще мина на кука 1.8 мм, дано докарам размера (нали трябва да са 8.5 см ?)

Толкова съм стягала на второто квадратче (явно плета доста рехаво), че чак челюстта ме заболя от стискане  Mr. Green, но го докарах близо до целта - 8.7 см:

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 15:23 от Carmela Biscuit

# 479
  • Пловдив
Аз с кука №2, 1.75 мм ги докарвам точно 8.5, големите обаче ми излизаха по-малки, макар със същата кука и си наложих да ги плета леко по-рехаво за да се полъчат 17 см. Имам 2 големи и 6 малки до момента, надявам се да направя поне още толкова до няколко дни преди да ги предам на Драги ми господине.

Общи условия

Активация на акаунт